Vítězem dnešního finále 4x4 se stal Tomáš Tuzar

V Peci pod Sněžkou dnes proběhlo finále Českého snowboardového poháru. Vítězem mužské kategorie se stal Tomáš Tuzar, prvenství v ženské kategorie brala Lucka Zábranská. Podrobné informace o dnešním finále se dozvíte z následující tiskové zprávy...

Česko už zná jméno reprezentantů pro World Snowboard Championship v Oslo. Jsou jimi vítězové série Impromat 4x4 Petr Horák a Lucie Zábranská. Dvojka favoritů potvrdila po velmi dramatickém souboji ve finálovém závodě v Peci pod Sněžkou svou letošní skvělou formu a po součtu bodů ze všech závodů se může radovat z celkového vítězství. Mistrem ČR ve snowboardingu se ale stal Tomáš Tuzar, který zároveň ve finále těsně zvítězil před Petrem Horákem. V kategorii žen se mistrovským titulem může pochlubit Lucie Zábranská, která vyhrála ve třech závodech Impromat 4x4 ze čtyř. V kategorii juniorů (rookies) si pro vítězství dojel Michal Bíša. Mezi nejmladšími (groms) exceloval Tomáš Císař.

“Dnes měli rideři možnost předvést své nejlepší triky na největším skoku, jaký letos na českých snowboardových závodech vyrostl,” říká Jarda Boček, ředitel závodů a zároveň zástupce Asociace českého snowboardingu (AČS). Těsné výsledky po třetím závodu, který se odehrál před 14 dny na Ještědu motivovaly jezdce k co nejkvalitnějším a nejsoustředěnějším výkonům. “V kategorii mužů i žen neměl nikdo vítězství jisté - šlo opravdu o každý bod,” vysvětlil Jarda Boček. 

V Peci bylo během slunečné soboty na co koukat. Dvojka Tomáš Tuzar, tedy vítěz třetího závodu a Petr Horák (vítěz prvního a druhého závodu) se během kvalifikace i první finálové jízdy rvali o každý bod. Vyrovnaný duel nakonec lépe ustál Tomáš Tuzar, který vsadil na čistě provedené triky, v prvním skoku se Tomášovi podařil čistý switch back 7, na druhém cab 9. Avšak po celkovém součtu Tuzar na první místo v celé sérii nedosáhl. Vítězství v sérii Impromat 4x4 tedy připadlo Petru Horákovi a vyneslo mu mimo jiné právo na roční užívání krásného kombi Seat Ibiza ST. V ženském duelu - Kateřina Vojáčková versus Lucie Zábranská nakonec zvítězila loňská šampiónka Lucie Zábranská. Disciplínu Skateshop.cz Best Trick nejlépe zvládl Roman Dlauhý svým čistě zajetým Miller flipem.

Čerstvý vítěz série Českého snowboardového poháru Petr Horák si už dělá plány do příští sezóny: “Chci natrénovat nové skoky - cab double 9, 10, frontside double 10,” říká s tím, že za rok se bude soustředit více na přípravu než na české závody. Petr chce totiž v Oslo předvést to nejlepší. “Ve světě jde hlavně o čistotu, stačí trošičku zaškrábnout hranou na dopadu, nebo sáhnout rukou na zem a i vysoce náročný trik dostane jen průměrné body,” vysvětluje Petr.

Světová snowboardová federace řadí závod Impromat 4x4 Českého snowboardového poháru mezi celosvětové akce TTR (Ticket To Ride), v rámci kterých je finále hodnoceno dokonce dvěma hvězdami. Díky zařazení do kalendáře TTR akcí mohli čeští jezdci získávat na domácích závodech body do celosvětového žebříčku. “Akce Impromat 4x4 je však letos světová a jedinečná ještě z jednoho důvodu - jedná se o jediné závody v ČR, v rámci kterých se mohli jezdci kvalifikovat na vrchol příští světové sezóny - závody World Snowboard Championship v Oslo,” přibližuje Jarda Boček. 

Diváci i rideři mohli nejen sledovat finálový souboj, ale také doplnit síly v rámci programu od partnerů akce. V Relax zóně www.skateshop.cz vonělo, stejně jako v celé sérii, kvalitní a chutné jídlo firmy gusta CZ. Sílu pro ridery a pozornost pro diváky zaručoval energetický nápoj Monster Drink. Skluznici snowboardů zdarma voskovali riderům zástupci společnosti Swix. Nechyběla ani specializovaná značka pro snowboardistky Nikita.

Výsledky dnešního finále:

Kategorie MUŽI:

1. Tomáš Tuzar
2. Petr Horák
3. Martin Mikyska
4. Roman Dlauhý
5. Venca Kutil
6. Martin Matoušek
7. Kuba Král
8. Pavel Vyroubal
9. Dan Paulíček
10. Dušan Kříž

Kategorie ŽENY:

1. Lucka Zábranská
2. Kateřina Vojáčková
3. Tamara Podmolíková
4. Kateřina Yanová
5. Gabriela Matoušková
6. Martina Molnárová

Podrobný report očekávejte v brzké době zde na Freeride.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!