World Snowboard Day 2018 i v K2 snowparku Vítkovice

V neděli 21.ledna 2018 proběhne po celém světě oslava snowboardingu v podobě Světového dne snowboardingu. Slavit se bude i ve Vítkovicích v Krkonoších, v místním K2 Snowparku, o který se zdatně stará známá Freestyle Area crew. Zde jsou základní informace o průběhu, které jsme přebrali z facebookové události.

Celosvětově pořádaná akce WSD, tedy World Snowboard Day byla letos termínově usazena na neděli 21.1.2018K2 snowpark Vítkovice se jako každý rok připojuje k oslavám. Hlavní částí programu bude společný pojezd v připraveném snowparku, ale také doprovodný program.

Vítkovický K2 snowpark byl spuštěn v rámci letošní zimy již před vánoci a stále se s ohledem na množství sněhu rozrůstá. Ve stávajícím depozitu je stále velké množství neusazených překážek a nově na vás v rámci letošní spolupráce se značkou Horsefeathers čekají také překážky nové. Nedávno byly do Vítkovic převezeny a Freestyle Area crew repasovány luxusní překážky, které znáte z plzeňské akce Horsefeathers City Jib. V současné době nízké teploty konečně po delší době umožňují zasněžování dalších platforem, na které budou nové i starší překážky postupně usazovány. Jak bude finální setup na WSD vypadat, vás budeme průběžně informovat, vše je v tuto chvíli podřízeno vývoji počasí, nicméně Freestyle Area crew je rozhodně připravena máknout.

Na co se můžeme v rámci akce WSD společně těšit?
Jak jsme zmiňovali na začátku, hlavním bodem letošních oslav snowboardingu bude především ježdění v připraveném snowparku, kde v rámci programu proběhne public snowboard contest na vybrané překážce o věcné ceny partnerů vítkovického K2 snowparku. Žádná registrace, či startovní čísla - jednoduše riders to riders contest. Hledat budeme nejzajímavějšího progresora v kategorii man, woman rookie (do 15 let), které rádi odměníme věcnými cenami od našich partnerů.

Značka K2 snowboarding je již třetím rokem hlavním partnerem snowparku a v neděli budete moci v rámci democentra této značky vyzkoušet kolekci 2018, tedy aktuální modely snowboardů a vázání této značky, která vyrábí snowboardové vybavení od roku 1987. Stánek značky K2 najdete u horní stanice vleku a všichni jsou k bezplatnému testování zváni.

Součástí stanového městečka v horní části bude také ozvučení a hudební produkce a po celý den se v rámci programu WSD 2018 budou po snowparku pohybovat kluci z filmařské party Make it Real, kteří mají napovel finální videoedit, jehož můžete být součástí.

S ohledem na nedělní termín letošního WSD si kluci ze Freestyle Snowboard House připravili sobotní warm-​up párty, kam jste srdečně vítáni. Hlavně nepřepálit start, abychom se v hojném počtu sešli v neděli ve snowparku. Začínáme se spuštěním vleku a to v 9h ráno.

Na závěr patří velké díky skiareálu Aldrov a partnerům vítkovického snowparku, tedy jmenovitě K2 snowboarding, Horsefeathers, Sencor Action Cam, G-​Shock, DakineFreestyle Snowboard House. A samozřejmě díky mediálnímu partnerům akce Freeride.czBoardmag.cz a všem co na snowparku makají a do snowparku jezdí!

Aktuální informace o akci sledujte na stránce události na facebooku.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!