Zlato v Big Airu si z Pchjongčchangu odváží Seb Toots

Finále mužského Big Airu v jihokorejském Pchjongčchangu ovládl Kanaďan Sebastien Toutant a odváží si v této disciplíně první historické olympijské zlato. Jak jsme se zmínili už v minulém vstupu z kvalifikace, skok nebyl ideální pro maximální možnosti současného snowboardingu a jezdci museli přizpůsobit své schopnosti daným podmínkám. 

Stejně jako holky, tak i kluci měli možnost tří jízd, z kterých se počítal součet dvou nejlepších. Bohužel už v prvním kole se nepříjemně zranil Švéd Niklas Mattsson a do dalších jízd už nenastoupil. Zbývajících 11 finalistů pak zkoušelo to nejlepší ze svých arzenálů triků. 

Pokud jste viděli přímý přenos, mohli jste vidět plno pokusů o dably, triply a padl i očekávaný quad cork. Bohužel plno z nich neodjetých. I zkušení jezdci jako Mark McMorris, Torgeir Bergrem nebo Max Parrot, nedokázali odjíždět své jinak na litry naučené triky. 

Na stupně vítězů nakonec vystoupali Billy Morgan (GBR), který zaujal především svým Triple Corkem 1440s double grabem. Druhé místo a stříbrnou medaili si odváží Kyle Mack (USA). Ten si jí zasloužil za Bs Triple Cork 1620 Japan a Fs 1440 Bloody Dracula a jak jsme se již zmínili na začátku, první historické zlato z olympijského Big Airu získal Seb Toots. Jeho back to back 16 zaujal rozhodčí nejvíce a přiřadili mu největší počet bodů. 

Své velké triky nám předvedli i ostatní finalisté, ale rozhodně mohli předvést více. Ke cti patří i třetí jízdy Marka McMorriseCarlose Garcii Knighta, kteří už věděli, že na medailové pozice nedosáhnou a předvedli publiku parádní stylovky v podobě Tweakedu od Marka a parádní Switch bs 540 Nose od Carlose.

Další velký závod je za námi a vy se koukněte jak na kompletní výsledky Big Airu tak na to nejlepší z finále.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.