Jever Fun Wake The Line 2016

28.8.2016 se do německého Kolína nad Rýnem po dvouleté pauze vrátí známý wakeboardový contest Wake The Line, který pro letošek nese název Jever Fun Wake The Line powered by Nissan 2016. Pojďte se podívat, na co se můžete těšit...

Závod se uskuteční v neděli 28.8.2016 na plaveckém stadionu "Stadionbad Cologne"Kolíně nad Rýnem, který se nachází 6 a třičtvrtě hodiny autem od Prahy. To se může zdát jako velká dálka, ale v potaz lze vzít to, že se tohohle nadupaného závodu zúčastní ti nejlepší rideři z celého světa výlet tam se dá spojit třeba s návštěvou wakeparků.

Set-​up závodu se bude rozkládat na třech velkých bazénech a ridery bude na technické a velké překážky tahat dvousloupový vlek Sesitec. Překážky do závodu dodá firma Unit Parktech a můžeme tak očekávat velké boxy, raily a podle slov organizátorů i rampy. Koukněte na vizuály chystaného set-upu:

Tento rok přináší zásadní změnu v tom, že set-​up bude zcela symetrický a nikdo z riderů se tak nedostane do nevýhody, co se týče stran nájezdů na překážky podle toho, jestli je rider goofy nebo regular. Zároveň by se tak měl znásobit počet možností, jakými rideři budou moct set-​up jezdit.

Stejně jako tomu bylo v předchozích letech, rideři budou startovat od 10metrové skokanské věže. Po poměrně krátkém úseku po náskoku na vodu přichází první sekce set-​upu. Tento rok první sekce nabídne dvě identické custom překážky, které budou umožňovat rail to rail transfery nebo easy banana slidy. Po cestě zpátky bude rideři v téhle sekci finišovat na kickerech, které je budou vystřelovat přes Nissan Navarra NP300Jever Fun láhví na střeše.
Tahle sekce určitě přidá na kreativitě a dobře ji využijí jak wakeboarders tak wakeskaters. Pro wakeskate část závodu pak budou ze set-​upu odstraněny kickery. 

Po první sekci bude následovat 50m, během kterých budou rideři najíždět do prostřední sekce s bazénkem a tunou railů. Tenhle "bazének" bude měřit neuvěřitelných 26 metrů na délku, 17 metrů na šířku a na konci bude čekat 1.6 metru vysoký drop. Tahle sekce bude navíc obsahovat 9 různých railů, takže je jasné, že rideři budou mít z čeho vybírat.

Poslední část set-​upu se bude skládat z dvou 16metrových záverečných bazénků, které riderům umožní změnit stranu, kterou v jízdě pojedou. Po otočení a cestě zpátky pak budou začínat buď gapem přes trávu nebo streetovou zídkou.

Co se týče riderů, kteří se závodu zúčastní, předem nominováno bylo 26 jmen. Celkem se do závodu po hlasování diváků, kteří si zakoupili lístek nebo jiný produkt na e-​shopu Wake The Line, dostalo 16 jezdců.

Jmenovitě jsou to:
Nico von Lerchenfeld, Felix Georgii, Daniel Grant, Raph Derome, Julia Rick, Blake Bishop, James Windsor, John Dreiling

Alex Aulbach, Kevin Henshaw, Aaron Gunn, Brenton Priestley, Dominik Hernler, Kaesen Suyderhoud, Nick SchäfersMax Balser.

Z řad wakeskaterů se můžete těšit na tato jména:
Andrew Pastura, Andy Kolb, Austin Pastura, Ben Horan, Daniel Grant, Nick Taylor, Oliver MooreYan Lecomte.

Na e-​shopu Wake The Line lze zakoupit spoustu zajímavých věcí. Konkrétně třeba session na set-​upu, na kterém se závod pojede, nebo session s pozvanými jezdci. Na e-​shop se dostanete po kliknutí na tenhle odkaz.

Program akce:
12:00 - 14:00 - Jever Fun beach event
14:00 - 15:00 - Wakeskate Round 1
15:00 - 16:30 - Wakeboard Round 1
16:30 - 17:15 - Wakeboard Round 2
17:15 - 17:45 - Wakeskate Round 2
17:45 - 18:15 - Wakeskate Final
18:15 - 18:45 - Wakeboard Final
18:45 - 19:00 - Vyhlášení vítězů

Na závěr tu pro vás máme teaser k akci. Enjoy!

Více informací o akci a možnost zakoupení vstupenek najdete na oficiálním webu.

Novinky pak můžete sledovat na facebookové stránce Wake The Line.

Další zajímavé články

Závěrečný film o Riders Meetingu je skoro tady!

Je to už nějaké doba, co jsem se naposledy bavili o Riders Meetingu, ale v zákulisí se poctivě stříhal film, který už brzy začne rozjíždět své premiéry! V tomto článku film lehce odtajníme a zároveň si akci částečně připomeneme. Samozřejmě nebudou chybět ani postřehy samotných účastníků, tak si to nenech ujít.