Just Ride! Summer 2018 proběhne 11.8. v areálu Wake Merkur u Brna

Naše celoroční tour happeningů Just Ride! pokračuje i tohle léto. Těšit se můžete na dvě akce - jednu v Čechách a jednu na Moravě. Začínáme v sobotu 11.8. právě na Moravě, a to v areálu Wake Merkur. Tamní wakepark patří k těm nejlepším široko daleko a my opět usilovně pracujeme na tom, abychom vám přinesli programem na vodě i na suchu nabitý letní happening. Pojďme se v souhrnu níže podívat, na co všechno se můžete v sobotu 11.8. těšit.

JUST RIDE! SUMMER 2018 TEASER

KEMP MERKUR - NAVIGACE
Pokud jste ještě nikdy nebyli v autokempu Merkur, tady je pár užitečných informací, které se vám budou hodit. ATC Merkur Pasohlávky se nachází cca. půl hodiny jízdy autem jižně z Brna po silnici číslo E461 směrem Rakousko. Odbočku do kempu nemůžete minout. Celý kemp se nachází na břehu vodní nádrže Nové Mlýny. Vstup do autokempu se platí a cena je za dospělého 70Kč a za dítě 30Kč. Kompletní ceník najdete na www.kemp-merkur.cz.

WAKE MERKUR
Samotný wakepark najdete snadno, po vstupu do areálu se vydáte nalevo směrem k vodě a opět ho nemůžete minout. Wake Merkur v současnosti poskytuje dva vleky - velký pětisloupový a malý dvousloup, určený především pro učení se v úplných začátcích. Na velkém vleku je k dispozici kompletní set-​up překážek, kterých od loňska opět přibylo. V sobotu bude wakepark otevřen od 09:00 do 20:00 hodin. Kompletní info o wakeparku najdete na www.wakemerkur.cz.

FREE COACHING
Na místě bude ready wakeboardový coach, kterým nebude nikdo jiný, než jeden z nejlepších českých riderů Marek "Murphy" Zach. Ve dvou daných hodinových blocích se Murphy bude věnovat skupince riderů na břehu, na mole a podle dohody i na dvoulaně. Registrovat se do bloků můžete na Freeride.cz stánku od 10:00. Počet riderů v každém free coaching bloku je omezený. Systém je jednoduchý, kdo dřív přijde, ten dřív mele. V tomhle případě ale bude nejvíce mlít Murphy;)

TEMPLE STORE PADDLEBOARD ZÓNA
S radostí vítáme našeho parťáka ze zimních Just Ride zastávek, kterým není nikdo jiný než Templestore.cz. V jejich režii se můžete těsit na paddleboardovou zónu na pravé straně mola a břehu vedle wakeparku. Po celý den budete moci testovat hromadu paddleboardů, které na Templestore.cz lze zakoupit. Vyblbnout se tak budete moci na maximum. V 15:00 navíc odstartujeme paddle battle, do kterého se budete moci přimo na Temple Store stánku registrovat už od ranních 10 hodin. Paddle battle se pojede formou vyřazovacího pavouka, kdy proti sobě jedou dva takzvaně head to head. Vítězí ten, kdo první objede bójku umístěnu dál od břehu a vrátí se zpět na břeh. Kompletní pravidla budou vysvětlena při registraci na stánku a zopakovány na začátku závodu.
www.templestore.cz

TEST CENTRUM
Na místě budou připraveny prkna a vázání wakeboardových firem. Těšit se můžete na prkna známé firmy Brunotti, o kteru se v ČR stará Mysticstore.cz. Na jejich stánku budou k dispozici k otestování a omrknutí i produkty Mystic. Další wakeboardové firmy jsou nyní stále v jednání a budeme vás o jejich účasti informovat aktualizací v tomto článku a ve Facebookové události hned, jak budeme mít potvrzené informace.

MERCEDES-​BENZ ZÓNA
Na stánku Mercedes-​Benz na vás budou čekat vystavené luxusní vozy. V první řadě obytňák Vito - model Marco Polo, do kterého budete moci zasednout a zažít tu atmosféru, kterou tenhle auťák přináší. Očíhnout budete moci i novou terénní třídu X, která osloví nejednoho vyznavače boardsportů. Mrknout se budete moct i na nový model Sprintera, který je zase o něco vymakanější, než ten předchozí. Kromě toho si také budete moci zahrát na herních simulátorech a zapojit se do s ním spojených soutěží o parádní ceny.
www.mercedes-benz.cz

MERCEDES-​BENZ BEST TRICK CONTEST
Stejně jako loni, i letos bude program vrcholit open contestem s názvem Mercedes-​Benz Best Trick contest, určeným pro všechny nesponzorované ridery. Nebojte se ale žádných závodnických nervů! Půjde o pohodovou jam session na jedné předem vybrané překážce. Riders budou mít 45 minut na to, aby předvedli co nejtěžší trik. Naši rozhodčí budou celou session sledovat a hodnotit jak obtížnost, tak provedení a styl jednotlivých triků. Autor nejlepšího triku vyhraje voucher na týdenní zapůjčení vozu Mercedes-​Benz třídy X s plnou nádrží (!!!).
Pro všechny zájemce - registrace bude probíhat od 10:00 ve Freeride.cz stánku, oproti záloze 100Kč dostanete dres s číslem. Riders meeting a start závodu je pak naplánován na 17:15 - 17:30 před Freeride.cz stánkem. Nebojte se toho a přihlašte se! Nic vás to nestojí, zažijete super atmosféru a můžete vyhrát motivující cenu. No neberte to!

EXCELENT & RED BULL
Během celého dne se budete moci osvěžovat lahodným pivem Excelent, které pro vás bude samozřejmě na čepu.
Energii pak budete moct dobít díky přítomnému Red Bullu.

YI TECHNOLOGY ZÓNA
Jsme moc rádi, že na Just Ridu můžeme po úspěšných 4 zimních zastávkách nově, v letním režimu, přivítat značku Yi Technology, výrobce vysoce kvalitních a přesto cenově dostupných kamer a vybavení. Vyzkoušet si budete moci všechny modely jak sami na stánku, tak s follow kameramanem, který se vám na vleku bude v předem stanovených časech věnovat a natáčet vaše jízdy. Časy najdete v harmonogramu na konci článku. Čeká vás také soutěž o kameru a mnoho dalšího!
www.yitechnology.cz

YI WAKE CONTEST
Na vodě se toho bude letos dít více než loni. V 17:30 rozjedeme YI WAKE CONTEST, který se pojede na překážkách u břehu. Závod se pojede formou 2 jízd, během kterých budou mít přihlášení rideři, označení YI dresy, šanci odjet co nejlepší jízdu, a to s tím, že ta lepší se počítá. Naši rozhodčí budou hodnotit opět náročnost triků, provedení, styl a především kreativitu;) Pojede se ve 3 kategoriích: děti, ženy a muži. Vítěz v každé kategorii si odnese akční kameru YI Technology. Další místa si odnesou další věcné ceny od partnerů akce. Všechny contesty vyhlásíme na závěr dne při celkovém vyhlášení.

SAMOSEBOU.CZ CHILL OUT
Třídíme odpad, to je přece samosebou. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​Kom, starající se o systém sběru a recyklace odpadu. Ano, to jsou ty barevné popelnice a kontejnery, které (naštěstí) potkáte na každém rohu. Samosebou.cz má za úkol osvětu týkající se třídění odpadu v České republice a díky partnerství s tímto projektem se i Just Ride! stává čistě ekologickou akcí. V Samosebou.cz chill-​outu si budete moci posedět v křeslech vyrobených z recyklovaných materiálů, dozvědět se zajímavé informace o třídění a recyklaci odpadu a třeba i vyhrát na kole štěstí a s ním spojených kvízových otázkách nějaké ty dárečky.

FREESTYLE KOLBENKA ZÓNA
O aktivity na suchu se postará parta ze známé haly Freestyle Kolbenka, která je rájem vyznavačů airtimu, neboli "pobytu ve vzduchu". V téhle hale totiž najdete hromadu trampolín, foampitů (jámy vyplněné molitanem), skoků do foampitů, umělých ploch na snowboarding a lyžování a tak dále. V jejich zóně si budete moci zaskákat na trampolíně, projít se po slackline a v neposlední řadě si zasoutěžit. Obratnostní contest proběhne v čase 15:45 - 16:15 a vítěz nebude jeden. Všichni vítězové si odnesou volné vstupy do tohoto trampolínového a skokanského ráje.
www.freestylekolbenka.cz

SURF ARÉNA ZÓNA
Navštívit budete moci i zónu vyhlášené umělé vlny, která se nachází v pražských Letňanech. V Surf Arena zóně se budete moci o této umělé vlně, technologii a dalším dozvědět více od přítomných instruktorů a z videí na obrazovce. Budete si také moc otestovat svůj balanc na balančních prknech, nebo se zapojit do celodenní soutěže o vouchery na jízdy přímo na umělé vlně!
www.surfarena.cz

WOODBOARDS ZÓNA
Po celý den se budete moci bavit i s kámošema ve Woodboards zóně, která nabídne originální balanční prkna, která budete moci zároveň otestovat a případně si je rovnou zakoupit.
www.woodboards.cz

ZÁVĚREČNÁ WAKEBOARDOVÁ EXHIBICE
Celý den zakončí exhibice lokálních a dalších riderů, kteří to hned po oficiálním ukončení provozu velkého vleku ve 20:00 roztočí před vašimi zraky.  Na závěr dne se tak můžete těšit na parádní triky a tu nejlepší inspiraci pro vaše ježdění.

AFTERPARTY
Tenhle nabitý den a zároveň první letní Just Ride! této sezóny zakončíme ve stylu na afterparty přímo na pláži u wakeparku. Dáme si k tomu vychlazené čepované pivo Excelent, nebo míchaný drink na Red Bull baru. K vašim tanečním kreacím a dobré atmosféře zahraje DJ a mejdan pojede oficiálně do půlnoci.

ČASOVÝ HARMONOGRAM AKCE:
10:00 - START akce

Celý den:
09:00 - 20:00 - Vlek v provozu
10:00 - 19:00 - Test centrum /​ půjčovna wake a paddle vybavení
10:00 - 19:00 - Samosebou.cz kolo štěstí
10:00 - 19:00 - Mercedes-​Benz herní simulátory
10:00 - 19:00 - Purecoco.cz stánek s kokosovou vodou
10:00 - 19:00 - Surf Arena stánek s balančními boardy
10:00 - 19:00 - Woodboards balanční zóna
10:00 - 19:00 - Skákadla (u vleku)

Contesty, hry, exhibice:
11:30 - 12:00 - Samosebou.cz contest
12:30 - 13:30 - 1. blok free wake coachingu
13:30 - 14:30 - YI follow cam shooting 1
14:30 - 15:30 - Templestore.cz paddle battle
15:30 - 16:30 - YI follow cam shooting 2
15:45 - 16:15 - Freestyle Kolbenka contest
16:15 - 17:15 - 2. blok free wake coachingu
17:15 - 17:30 - Riders meeting před wake contesty
17:30 - 18:15 - YI wake contest
18:15 - 19:00 - Mercedes-​Benz best trick contest
19:30 - 20:00 - Vyhlášení
20:00 - 20:30 - Exhibice na vleku
21:00 - 24:00 - Afterparty

Nejaktuálnější info pro tebe máme v události na Facebooku.

Další zajímavé články