Dejte si příjemný wakeboarding na moři ve Wakeboard Cable Krk

Wakeboarding a moře většinou nejdou příliš dohromady. Za lodí vám většinou ježdění kazí vlny a na vleku tomu není jinak. když máte ale vlek umístěný na ostrově v takové zátoce, která připomíná spíše jezero, všechno je najednou jinak. V pořadí třetím letošním spotchecku vám nyní přiblížíme wakepark na chorvatském ostrově Krk.

První dva spotchecky, které jsme vám tohle léto přinesli, představovaly wakeparky v Německu ve vzdálenosti, která se dá střihnout na otočku nebo na víkend. Chorvatský ostrov Krk už si na otočku úplně nedáte, na druhou stranu to není žádná příliš velká vzdálenost a když si návštěvu navíc naplánujete ve stylu waketripu, můžete během cesty zajezdit na dalších spotech...

Wakepark na Krku se nachází v zátoce pod městečkem Kornić a kus od přístavu u města Punat. Když přijedete na ostrov, k samotnému vleku dojedete v klidu za necelou půl hodinu. Zázemí wakeparku je celé na velkém mole a nabízí obchod s wake vybavením, půjčovnu, restauraci s barem, terasu na střeše restaurace a hlavně skvělou atmosféru (!!!), kterou vytváří místní pohodově naladěná parta.

A teď to hlavní. Ve velmi šikovně uzavřené zátoce Jaderského moře na vodě stojí 5sloupový levotočivý vlek o délce 650 metrů, který běží klasickou rychlostí 30km/​h a nabízí celkem 5 překážek. 3 z nich se nachází v první delší části a zbylé 2 v druhé delší části.

Hned po startu si to můžete namířit na celkem velký kicker po pravé straně, který vás při progresivnější hraně vyšle vysoko a daleko. Druhou překážkou je rail s nájezdem vepředu, na který máte ale při nájezdu dost času, takže ti zkušenější můžou vyskakovat.

Když dopadnete v rámci možností čistě, můžete to ještě poslat na menší kicker po pravé straně, který funguje dobře pro začátečníky a pro pokročilejší ridery poslouží jako easy překážka na závěr nebo jako sranda na přeskakování. Tím končí první delší část a přichází první zatáčka, kterou tvoří 3 sloupy. Průjezd je tak klidný a vlek tolik neshazuje.

V druhé delší části se nachází 2 překážky. První z nich je klasická bedna po pravé straně, která pobaví každého. Nájezd na ní je poměrně dlouhý a je tak ideální pro začátečníky, kteří se rozhodnou vyzvat svou první překážku. Sérii uzavírá kicker na levé straně, na který se většinou najíždí ve vyšší rychlosti, protože leží poměrně blízko od bedny a také celkem daleko od lan ve vnitřní části. Výhodou je, že při dopadu lano tolik netáhne a přistání je tak v chillu. Ideální na učení se triků do blindu...

Následujte poslední krátká část vleku, která uzavírá kolo a ve které většinou padají air triky z vody. Svůj run ukončujete výjezdem na pravou stranu směrem ke břehu, kde končíte v cca. metr hluboké vodě a protože se jezdí na moři, vidíte až na dno, které je navíc vysypané hladkými kameny a dlaždicemi pro příjemnou chůzi.

Velkým plusem wakeparku je místní parta kluků, která se stará o chod vleku a zprostředkovává tak všem super zážitek. Ne každému jde start hned, ale viděli jsme, že tahle parta postaví na vodu snad každého. Fajn službou, která není samozřejmostí v každém wakeparku, je loďka, která pendluje mezi startem a molem, které se nachází u první zatáčky. Každý, kdo v zatáčce nebo v jejím okolí spadne si tak může v klidu doplavat k molu, odkud ho loďka doveze zpět na start. Cestu loďkou zpět si může ale jednoduše zkrátit každý, kdo spadne v první delší části. Stačí mávnout na kapitána. Místa je většinou dost.

Fajn parta funguje i v restauraci a na baru. Restaurace nabízí poměrně rozsáhlý výběr předkrmů a jídel, takže se nemusíte chodit najíst od vody pryč. Protože jsme ve wakeparku, nachází se tu i wakebar, který nabízí celkem originální wake drinky. Vybírat můžete třeba z drinků jako Roll To Revert, S-​Bend, nebo Tantrum.

Teď když už znáte zázemí a set-​up, je na místě mrknout na ceny. Ty jsou následující:

1 hodina - 14
2 hodiny - 20

4 hodiny - 25

1 den - 31
1týden - 184

Více informací o cenách najdete na webových stránkách Wakeboard Cable Krk.

Otevírací doba wakeparku je standardně 29.4. - 25.9. a to v časech:
Pondělí - Neděl
e: 10:00 - do tmy
Restaurace má pak otevřeno od 8:00 do 24:00.

Aktuální dění ve wakeparku můžete sledovat na webových stránkách nebo na Facebooku.

Na závěr stojí za to říct, že wakeboading na moři je zážitek. Nejvíc asi kvůli atmosféře, která je zkrátka trochu jiná než třeba u jezera. Voda je navíc čistá a má příjemnou teplotu. Vlek na Krku tak rozhodně doporučujeme navštívit!

Další zajímavé články