WakeLake Wörth stojí za návštěvu!

Další wakepark, který jsme vyrazili vyzkoušet, abychom vám o něm mohli říct více je WakeLake v německém Wört an der Isaar. Opět jsme zvolili vlek, který se nachází v rozumné dojezdové vzdálenosti z ČR, aby se tam dalo dojet třeba jen na otočku. Pokud se chcete dozvědět více, pokračujte níže...

WakeLake Wörth se nachází poblíž městečka Wörth an der Isar. Pokud se rozhodnete na vlek vyrazit, počítejte, že nějaký ten čas na cestě strávíte, ale svižnou jízdou (samozřejmě v rámci předpisů) jste tam přes PlzeňRegensburg z Prahy za 3 hodiny a několik minut k tomu. Výhodu mají opět Plzeňáci, kteří mají hodinu k dobru.

Areál sám o sobě skýtá spoustu možností. Hned po příjezdu můžete auto nechat na rozhlehlém parkovišti, kde je místa více než dost a zaplatíte za něj 3. Když se pak vydáte k vodě, zjistíte, že tady vás to bude bavit. Areál nabízí velkou plochu na břehu, na které si můžete dát chill, zahrát si beach-​volleyball a tak dále. Přímo u mola se nachází restaurace s terasou, kde si kromě piva můžete dát i jídlo (kuchyně nabízí pizzy, burgery a další jídla). Ještě blíže vodě stojí beach bar, ve kterém si můžete dát drink a nasávat pohodovou atmosféru.

A teď už k waku! Na vodě stojí dva vleky. Jeden 5sloupový (levotočivý) a jeden dvousloup. Větší vlek má délku 890 metrů (!!!), výšku lan 9,5m a točí se standardní rychlostí 30km/​h. Celkem se na velkém vleku sveze najednou 11 riderů, mezi kterými jsou 81metrové rozestupy.

Dvousloup se tu nachází nově od roku 2015 a jedná se o System 2.0 od firmy Sesitec s celkovou délkou 200 metrů. Nejzajímavější je na něm rozhodně BiLevel Pool Gap, který potěší hlavně pokročilejší ridery, kteří se na něm můžou skvěle vyblbnout. Dvousloup je vymyšlený tak, že poslouží i začátečníkům, kteří jdou třeba jezdit úplně poprvé. Pomocí připojovacího mola se podle poptávky dá vytvořit ideální start. V tomto případě je délka vleku 160 metrů.

Ti, kdo chtějí jezdit Pool Gap se můžou těšit na dva hity na překážkách. Jeden "cestou dolů" a jeden "cestou nahoru". Vybírat můžete mezi lámanou bednou vlevo, rovným railem uprostřed a rovnou bednou vpravo. Nově můžete také vyzvat rovný železný rail, který se nachází vpravo od Unit set-​upu. Cestou nahoru můžete buď udělat jednoduše ollie do bazénu v horní části nebo to vzít nahoru po překážce, která má nájezd i ze spodní strany (samozřejmě můžete i naskočit).

To, co asi zajímá všechny nejvíce jsou překážky na velkém vleku. Ty jsme pro vás nafotili a teď vám tak můžeme ukázat aktuální set-​up, který jich čítá 16 (!!!). Hned po startu si můžete vybrat mezi kickerem vpravo nebo vlevo. Pravý kicker je více nakoplý. Levý kicker vám zase umožní si vyzkoušet triky, u kterých se úplně necítíte na to nechat se vystřelit do takové výšky.

Jako druhý hit volíte mezi multi překážkou Kaesen Signature od Unit Parktech (vpravo), která se dá jezdit ze předu i ze stran nebo dlouhou rovnou bednou s nájezdem (vlevo).

Třetí hit jedete buď vpravo Slider s širokým nájezdem nebo lehce lomený Handrail od Unit, který je asi tou nejostřejší překážkou v celém parku, protože k němu nevede nájezd a vy tak naskakujte zepředu nebo ze strany.

Po těchhle 3 hitech přijíždíte do zatáčky, kterou tvoří 3 sloupy a průjezd je tak pohodový. Hned v první polovině zatáčky si můžete navíc dát oblíbenou PVC rouru od Unit. V druhé polovině zatáčky na vás ve vodě čekají velké barely, přes které se dá skákat nebo je bonkovat.

V druhé delší části vleku pokračujete buď dlouhým a širokým Step Down boxem vlevo nebo příjemným Fun Boxem s A bednou a tablem vpravo. Výhodou A bedny v horní části Fun Boxu je, že má více hran a vy se tak nemusí při transferech bát, ze trefíte pravý úhel překážky a spadnete.

Jako další vybíráte mezi Rooftop railem vlevo a mega překážkou Wörth Step Up Down Ledge od Unit vpravo. Ta má po stranách dva kickery a uprostřed lámanou bednu, která jde však jezdit i z přední strany.

Jestli jsme někdy viděli mega překážku, tak je to místní XL Fun Box, který je předposlední překážkou po pravé straně a kromě obrovského a dlouhého A-​framu má i klasický table. Na levé straně se ve stejné úrovní nachází malý Slider, který je naopak nejmenší překážkou v parku a poslouží tak spíše začátečníkům, kteří si na něm mohou vyzkoušet první triky.

Jako poslední překážku ještě před zatáčkou stihnete Up Rail po pravé straně, který vás hodí směrem k bójkám, od kterých už pokračujete do poslední části vleku, ve které se vysílají air triky nebo se tady mezi dvěma bójkami dojíždí při konci ježdění až na břeh.

Když už víte jak vlek vypadá a znáte set-​up, můžeme se mrknout na typy a ceny permic. Ty v areálu zakoupíte v Pro Shopu /​ Waketoolz.de, ve kterém se nachází i velký výběr hardwaru a dalšího wake vybavení: Ceny jsou ve WakeLake nastaveny takto:

Junioři do 16 let:
1 hodina - 17
2 hodiny - 22

1 den - 33


Dospělí:
1 hodina - 21

2 hodiy - 26

1 den - 37

V areálu si samozřejmě můžete za poplatek půjčit veškeré vybavení. Když chcete zrelaxovat, můžete si zapůjčit i paddleboardy. Dále je možné rezerovovat začátečníky kurz a to i pro více osob. Stejně tak nabízí areál i možnost pronájmu obou vleků. Pro více informací klikněte na tuhle stránku v rámci WakeLake webu.

Otevírací doba je od května do září následující:
Pondělí - Sobota: 12 - západ slunce
Neděle a státní svátek - 11 - západ slunce

V říjnu pak vlek jezdí o víkendu a o svátcích od 13:00 do 17:00.

Více informací o areálu najdete na webových stránkách.
Aktuální informace získáte na Facebooku.

Na závěr dodáváme, že WakeLake Wörth nás hodně pobavil co se překážek i zázemí týče. Z ČR to není až taková dálka a cestu můžete spojit s nějakou další zastávkou. Freeride.cz/water redakce rozhodně doporučuje!

Další zajímavé články