Wakepark Area 47 v Tyrolsku

V okolí České republiky se nachází spoustu wakeparků, které rozhodně stojí za pozornost. Jedním z nich je i nově vystavěný park v tyrolském Soldenu, který je zároveň součástí multisportovního a zábavního areálu Area 47. Zajezdit si tam vyrazila česká Humanoid Wake parta, která vám teď přiblíží, jak areál vypadá, co se v něm nachází a jak to tam funguje... Slovo si tak bere Lukáš Kuhn.

Začátkem července jsme vyrazili prozkoumat nově otevřený wake park AREA 47, který se nachází kousek od rakouského Soldenu.
Z Prahy je to sem zhruba 600km - celou dobu po dálnici. V areálu je možné se i ubytovat, my jsme se ale rozhodli pobýt na chatě Nazdarhutte, ze které je to asi hoďku cesty a dá se tady příjemně strávit celý týden za slušné peníze.

Wakepark se nachází v komplexu AREA 47 na adrese Ötztaler Achstrasse 1, Ötztal-​Bahnhof a není to jediná atrakce, kterou tady najdete. Mimo jiné je tady i lezecká stěna na pilíři mostu, opičí dráha na tom samém mostě ve výšce 27m, spoustu vodních atrakcí, ale i motokrosová dráha.

Vlek se nachází až na samém konci areálu. My měli smůlu a museli jít celou cestu pěšky (cca 15 minut chůze), normálně tady totiž jezdí shuttle, takže se dlouhé cestě můžete vyhnout. Naše obava, že bude voda z přilehlého potoka bude ledová, se naštěstí nenaplnila, byla krásně teplá a neuvěřitelně čistá. Takže dlouhý neopren s sebou tentokrát holky táhly zbytečně...

Jedná se o úplně nový areál vybudovaný na zelené louce a v době naší návštěvy byl otevřený teprve druhý týden. Užili jsme si tedy luxusní kombinaci téměř vlastního vleku, úžasného počasí a průzračně modré vody.

K samotnému vleku... Jde o pětisloupový vlek RIXEN o délce cca. 500 metrů, výšce 10,5 metrů se 6 unašeči, který jezdí po směru hodinových ručiček. Najdete tady 6 překážek. Narozdíl od českých poměrů je vlek neuvěřitlně malý, takže kolečko prosvištíte za necelou minutu. Nevýhoda malého vleku budou v budoucnu větší fronty. Když jsme tu byli my tak bylo v celém areálu cca. 10 riderů, ale je asi jen otázka času kdy lidí bude víc...

Překážky na vlekou jsou následující:
Hned po startu napravo malý kicker (1 metr), nalevo asymetrický kicker (výška až 1,4 metru), za ním Rainbow pop-​off.

Za zatáčkou na pravé straně ollie boxtransférkem na rooftop, na levé straně multifunkční překážka, která se dá jezdit jako transfer, nebo klasicky jako slide - přeskakovat z jedné roury na druhou. Prostě co vaše wakeboardový umění dovolí...
V závěru je ještě na levé straně klasický Funbox.

U vleku je i půjčovna a samozřejmě nechybí hospoda s terasou.

Jak wakepark vypadá v reálu se můžete podívat v editu:

Otevírací doba:
11h – 20h

Ceny permanentek:
1 hodina - 19
1 hodina (do 16 let) - 15

2 hodiny - 25
2 hodiny (do 16 let) - 20

1 den - 38
1 den (do 16let) - 32

Všem bychom vřele doporučili návštěvu!

Více info najdete na www.area47.at nebo na Facebooku.

Další zajímavé články