Wild Wake & Ski v německém Schwandorfu

Protože české wakeparky jsme během první poloviny léta objeli prakticky všechny a ve většině z nich jsme také uspořádali jednu z 6 zastávek letní tour Just Ride! Summer 216, rozhodli jsme se vám nabídnout rozšíření vašich wake obzorů a přinést vám tak spotchecky wakeparků, které se nachází za českými hranicemi, ale zároveň nejsou příliš vzdálené. Začínáme areálem Wild Wake & Ski v německém Schwandorfu...

Hned na úvod stojí za to říct, že wakepark ve Schwandorfu není vůbec daleko. Z Prahy jedete většinu času po dálnici a do areálu vám to tak při pohodové jízdě může trvat něco málo přes 2 hodiny. Plzeňáci jsou tam třeba dokonce za hodinu a 20 minut.

Po příjezdu vás pár kroků z parkoviště po cestě k vodě přivítá velká restaurace s rozlehlou terasou a barem. V rámci terasy s restaurací se pak hned nachází i místní ProShop s velkou porcí nejnovějšího hardwaru, neoprénů, vest a dalších doplňků. Tak jako každý správný wakepark, i ve Schwandorfu mají tool stolek, na kterém v případě nouze v podobě ztráty šroubku nebo podložky najdete vše co potřebujete a váš set-​up si tak poladíte jak potřebujete sami, nebo vám někdo z místní pohodové party pomůže.

Permici na vlek zakoupíte přímo v ProShopu a pak už si to můžete namířit na molo. Pokud neradi necháváte své věci na břehu, můžete využít jednu z mnoha skříněk, které se nacházejí v levé části pod terasou a za 1€ vám poslouží klidně celý den. Nicméně z naši zkušenosti můžeme říct, že jsme věci nechali v boardbagu a batohu u startovacího mola a všechno bylo v klidu. Německo je v tomhle prostě jiný kraj...

Nyní už k tomu nejdůležitějšímu! Areál se pyšní celkem 4 vleky (!!!). Velký pětisloupový vlek je levotočivý a nabízí 700m dlouhé kolo s maximálním počtem 9 lidí na vodě a celkem 14 překážkami. Menší vlek má také 5 sloupů, točí se též doleva a je určen především začátečníkům, kteří si po svých prvních kolech mohou vyzkoušet dva menší kickery (vpravo i vlevo jeden) o výšce 90cm a širokou bednu s easy nájezdem.

Pro první ježdění dobře slouží i dva dvousloupové vleky System 2.0. Delší (číslo 3) má délku 70 metrů a kratší (číslo 4) 40 metrů. Úplný začátečník tak může v klidu začít právě na dvousloupu, poté se přesunout na menší vlek, ze kterého už pak může s vyšším sebevědomím přejít mezi profíky na velký vlek.

Překážky ve smyslu aktuálního set-​upu jsou na velkém vleku následující:
Hned po startu si můžete vybrat z 15m dlouhé a 40cm nízké bedny (Minislider) - ideální pro začátečníky nebo wakeskaters, kteří se chtějí učit naskakovat z vody - vlevo nebo rovné plastové roury od firmy Unit Parktech - vpravo.

Na levé straně pak následuje 1,5m vysoký kicker, který na konci po levé straně doplňuje luxusní vystřelovací pole jam. Na stejné úrovni vpravo se nachází Fun Box složený klasicky z tablu a A-​boxu o délce 18m.

Při třetím hitu můžete vybírat mezi rovnou bednou s názvem The Boxx (15m dlouhá a 60cm vysoká) nebo signature překážkou wakeskatera Andyho Kolba od Unit Parktech (10m dlouhá), na které si pokročilejší rideři můžou luxusně vyhrát.

Stále jsme v první části vleku a na vás ještě čeká 18metrový Step Down Box na levé straně a legendární S-​Box o délce 21 metrů na pravé straně. Krátce za S-​Boxem si můžete ještě před zatáčkou dát malý - ani ne metr vysoký kicker.

Nuda nenastává ani v zatáčce, kde na vás čeká ve vodě 200litrový barel na přeskakování nebo bonkování. Díky 5sloupovému systému je průjezd zatáčkou klidný a začátečníci se tak nemusí bát, že by je vlek "shodil".

Po zatáčce v druhé dlouhé části vleku přichází na řadu plastová roura, ke které je připevněný malý kicker, který vám tak umožňuje na překážku buď najet nebo naskočit. Následuje na pravé straně 16 metrů dlouhý a 1,5 metru vysoký Rainbow rail a ve stejné úrovni, ale na levé straně 5 metrů dlouhý a 80cm vysoký vystřelovací Up Rail.

Na závěr si pak můžete střihnout buď 15m dlouhý a 80cm vysoký rail (vlevo), nebo si můžete vybrat jeden ze 2 na sebe napojených kickerů (menší a větší). Po téhle druhé delší části přichází další zatáčka a kratší úsek vleku, ve kterém většinou padají air triky a tím kolo na velkém vleku končí.

Vyzdvihnout lze v tomhle areálu hned několik věcí, které vám návštěvu zpříjemní. Místní voda je čistá a její teplota se i na konci léta drží stále v "bezneoprénových teplotách". Překážky v první části jsou umístěný poměrně blízko břehu, takže když spadnete, nemáte to ke kraji daleko a při procházce po břehu jdete buď po hlíně nebo trávě. Navíc si můžete dát chvilku chill na lavičce a počkat třeba na právě ke břehu plavajícího kámoše. Na druhé straně vleku (druhá delší část s překážkami) se zhruba do půlky celkové vzdálenosti nachází do L zahnuté molo, ke kterému tak také doplavete celkem rychle.

Z dalších služeb areálu můžete využít třeba půjčovnu paddleboardů, kterou najdete v rámci místní SUP Station, která se nachází mezi dvěma 5sloupovými vleky. Projížďka na místním 184hektarovém Steinberger See je hodně příjemnou záležitostí a kromě srandy na paddlu si užijete i pěknou podívanou. Půjčení paddleboardu vyjde na 12€ /​ hodina. Více se o téhle službě, jejíž součástí jsou třeba i tours dozvíte na webu Wild Wake & Ski.

Co se týče cen permic na vlek, ty jsou ve Wild Wake & Ski následující:
Ve všední den stojí permice:
1 hodina - 21€ (víkend /​ státní svátek /​ letní prázdniny +3€)
2 hodiny - 24€ (víkend /​ státní svátek /​ letní prázdniny +3€)
4 hodiny - 31€ (víkend /​ státní svátek /​ letní prázdniny +6€)
Celodenní - 35€ (víkend /​ státní svátek /​ letní prázdniny +6€)

Výhodnější ceny mají junioři do věku 17 let studenti. Skvěle mají ve Schwandorfu zpracovené i možnosti účasti na různých kurzechcampech a za pozornost stojí i nabídka happy hour na permice nebo možnost pronájmu vleků. Kompletní seznam možností a cen najdete na této stránce v rámci webu areálu.

Otevírací doba je do 12.9. následující:
Pondělí - Pátek: 12:00 - 20:30
Víkend /​ Svátek: 11:00 - 20:30
Po 12.9. se otevírací doba lehce mění. Pokud to ale počasí dovolí, vlek by ve Schwandorfu mohl jezdit až do 9.10.

Na závěr bychom ještě rádi dodali, že nás wakepark příjemně překvapil a to jak set-​upem tak i zázemím a pohodovou atmosférou, která ve Schwandorfu panuje. S příchodem září je navíc dost pravděpodobné, že se v areálu nepotkáte s příliš velkým počtem lidí, takže balte prkna a vyražte si zajezdit! Pokud jste dočetli až sem, tak děkujeme za pozornost, doufáme, že jste o areálu nasbírali dost potřebných informací a brzy se můžete těšit na další spotcheck. See ya!

Více se o areálu Wild Wake & Ski můžete dozvědět na webu, FacebookuInstagramu.

Další zajímavé články