Winchová tour s Dominikem Hernlerem

Dominik Hernler si vymyslel speciální projekt, a sice wakeboardovou expedici s winchem. Po dobu jednoho týdne objížděl Dominik každý den jiný spot po celém Rakousku, který pokaždé proměnil ve své hřiště, na kterém se patřičně vyřádil.

Dominik Hernler, nejlepší rakouský wakeboardista, který se řadí i do mezinárodní elity, cestoval po Rakousku a hledal spoty pro wakeboarding, které na první pohled neměly s wakeboardingem vůbec nic společného. 

S winchem, tedy navijákem, a s týmem fotografů a filmařů cestoval 24letý Dominik celý týden 6. - 12. července po Rakousku a tady už jsou fotky z něj.

Den první - Vorchdorf
„Nejdřív jsem si dopředu přes Google Maps vytipoval pár míst, kde by se dalo jezdit. Poté, co jsem si tato místa obhlédl osobně, jsem se rozhodl pro ty nejlepší, kde jsem měl pocit, že půjde dělat co nejvíce různých triků. První zastávka byla ve Vorchdorfu.“ Tento spot byl charakteristický 20metrovou betonovou zdí a neuvěřitelně čistou vodou. K maximálnímu využití tohoto místa si zde Dom nainstaloval kicker, který si vyrobil z palet.

Den druhý - Neuhofen an der Krems
Další den byl cílem jez v rekreační oblasti. „Musel jsem dávat pozor, protože hladina vody byla velmi nízká a stačilo by málo a mohlo to pořádně bolet." Tento spot nabízel velký skok a pořádnej wall, a daly se tam tak vymýšlet různé manévry. Opět se využil i Dominikův kicker. Tento den byl pro Doma velmi úspěšný, protože stihl dokonce dva spoty. Ozval se mu totiž jeho kamarád Fabian Ortler a vyzval ho na shred u vodní elektrárny.

Den třetí - místo vody beton
Třetí den byl naplánován spot v místě Steyr. Nicméně kvůli nepříznivému počasí se musel vymyslet záložní plán a ten zněl - skateboarding! Dom tento den z části využil i k odpočinku.

Den čtvrtý - Steinbacher Wehr
Po dni odpočinku byl Dominik už nadržený na okamžik, kdy skočí na vodu. Jenže pak se objevily problémy s povolením k ježdění. Až v 19 hod se celá crew dočkala. Povolení bylo na světě a šlo se jezdit! Tento jez byl charakteristický zelenou průzračnou vodou a vysokou betonovou zdí. „Ze začátku to bylo těžké, protože jsem na zeď najížděl maximální rychlostí a neviděl jsem, kam dopadnu.“

Den pátý - Purgstall
Na další zastávku se Dom velmi těšil. Na tomto spotu se nacházel šestimetrový skok, což není věc pro slabé povahy. „Na tenhle spot jsem se těšil nejvíce, protože miluju polety, ale dopředu jsem byl zároveň připravenej na to, že ty dopady z 6ti metrů nebudou nic příjemného.“ Po krátkém ježdění a dvouhodinovém hledání klíčů od auta se celá crew přesunula ještě do Scheibbs, kde se winch vytáhl během tohoto dne již podruhé.

Den šestý - velké finále na Grossglockneru
Poslední zastávka této legendární winchové tour s Dominikem Hernlerem se konala na úpatí nejvyšší hory Rakouska, kterou je Grossglockner3798 metry. Dom si tady opět nainstaloval svůj oblíbený kicker. „Jezdit ve výšce 2500 metrů je něco užasného, o čem jsem vždycky snil a co jsem měl od začátku v plánu.“

„V Rakousku je ještě mnoho míst, kde by se dalo pokračovat dál, ale musím to vidět pozitivně: je tu ještě hodně prostoru na winchovou tour číslo dva! Příští rok chci přibrat na cestu ještě další kluky, abychom mohli vzájemně pushovat naše limity“.

www.redbull.com
Foto: Sam Strauss /​ Red Bull Content Pool 

Další zajímavé články