2. díl Českého poháru ve wakeboardingu a wakeskatingu za vlekem

Minulou sobotu 18. 7. 2015 proběhl další, tentokrát druhý díl českého poháru ve wakeboardingu a wakesk8tu. Tohle kolo se odehrálo na Těrlicku, přesněji na nejpunkovějším českém vleku Ski&Wake Park Těrlicko.

Druhý díl se nesl v duchu těžkého omdlévání, a to hned z několika různých příčin. Omdlévalo se hlavně z veder, které dosahovaly až těžce jižanských 37 stupňů, a to i přes umístění v Moravskoslezském kraji. Dívky omdlévaly z mladých sportovců, mužská populace zase z krásných ženských těl a všichni hromadně jsme upadali do mdlob hlavně ze super výkonů všech sportovců na vodě.

Na Těrlicku se nám zvedla účast a ve všech otevřených kategoriích. Letos poprvé se otevřela i kategorie neregistrovaných žen, kam se přihlásilo 6 závodnic. Holky nám i samotné závody otevřely. Díky hlavně poslední jízdě tuto kategorii vyhrála Tereza Lisková.

Všechny další wakeboardové kategorie nám nasolily neskutečný příděl airových triků, které se objevily ve všech kategoriích. Atmosféra mezi jezdci byla naprosto úžasná a hlavně hecující. Nevadilo nakonec ani to, že samotný vlek má nejnižší lano v republice, a přesto tady spousta lidí poslala své první inverty v životě. Všem za tohle patří velký thumb up!
Kategorii juniorů do 19 let nakonec po velkém boji vyhrál Tomáš Buček.

Kluci wakesk8ťáci měli trošku ztížené podmínky hlavně kvůli otravným jezdcům na vodních skútrech, kteří rejdili sice na druhé straně těrlické přehrady, ale i přesto dokázali vytvořit dost nepříjemné vlny. Nicméně i přesto nám Páťa Hanes předvedl svůj kickflip, a i když nebyl čistě odjetý, tak zbytkem své suverénní jízdy zajel tentokrát nešťastného Matěje Štěpánka.

Poměrně nabitá byla i kategorie masters, tedy chlapců starších 30 let, kde nám učarovaly hlavně překážkové dovednosti Vaška Hanuše, ale taky bezkonkurenční znalost a soužití s vlekem místního zabijáka Mariana Gibaly. Nicméně o první místo se popral Martin Adamec se Zdeňkem Mrštným, z nichž nakonec zabodoval nejvíce Martin, ale oba měli kompozičně supr narvanou jízdu.

Ve vrcholné kategorii žen jsme všichni očekávali hlavně souboj mezi Adélou CigánikovouVeronikou Holubovou, ale velice nás překvapila taky Vendula Roháčová hlavně svými shredovacími dovednostmi. U žen šlo snad nejvíce vidět, že holky bojují s místními podmínkami při invertech, a tak se konečnou vítězkou stala opět Adéla, která překonala strach a přidala i druhý airový trik, a to rovnou S-Bend.

Nejúžasnější výkony samozřejmě přišli v kategorii Open Men, kde nám oči nejen ze sluníčka lezly doslova z důlků. Velice bych chtěl ocenit místního shredzabijáka Bogdana Kornase, který i přes absenci airových triků ukázal, že je na Těrlicku doma a všechny překážky zná absolutně na jistotu a tak si nakonec vyshredil i v takto nabité kategorii 5. Místo.

Největší souboj byl opět pod taktovkou Tomáše JadrnéhoPatrika Hanese. Oba dva měli kompozičně supr jízdy a rozmanitostí a čistotou svých triků doslova zabili všechny ostatní. Nicméně Patrik tlačí do svého progresu neskutečně moc a nejen pomocí nádherné 313 bezkonkurenčně závody nakonec vyhrál!

Organizátoři si pro nás na večer připravili jako i na posledním závodě krásný ohňostroj a supr párty, které velice pomohly zásoby banánového rumu na baru. Dokonce se na nás byl podívat i místní indiánský „Uriah Heep“ Guru, který tak zpestřil již tak divoce naloženou párty. Ale jak se říká, po pořádné práci, ještě lepší legraci.
A tak už se těšíme na následující závody a doufáme, že každý z Vás dorazí opět podpořit naše borce a pozdravit nás všechny na baru.

Foto by Wakemag. Komletní galerka here.

Tady je krátký teaser od kluků z Wakemagu, kteří určitě už makaj na full verzi!

Výsledky:

Wakeskate
1. Patrik Hanes
2. Matej Štěpánek
3. Petr Zahradníček

Ženy open
1. Adéla Cigániková
2. Veronika Holubová
3. Monika Havránková

Muži over 30
1. Martin Adamec
2. Zdeněk Mrštný
3. Marian Gibala

Chlapci U19
1. Tomáš Buček
2. Honza Bartoň
3. Kryštof Wlosok

Ženy neregistrované
1. Tereza Lisková
2. Patricia Chodorovská
3. Renáta Samková

Muži open
1. Patrik Hanes
2. Tomáš Jadrný
3. Jan Krejbich

Další zajímavé články