3. kolo Poháru ČR ve wakeboardingu a wakeskatingu - Stráž

V sobotu 15.8. proběhl třetí díl Českého poháru ve wakeboardingu a wakeskatingu ve Stráži pod Ralskem a k vidění byly opět napínavé souboje. Kdo obhájil své vítězství z minulých kol, kdo si polepšil a kdo si naopak pohoršil, se dozvíte právě v tomto článku.

Ráno začalo klasicky kvalifikacemi ve všech kategoriích. Počasí hrálo jezdcům už od rána do karet a celý den (až na jednu krátkou spršku) převládalo slunečné počasí, což samozřejmě ocenili i diváci. 

V kategorii Wakeskate se na první příčku již podruhé probojoval Matěj Štěpánek, který má již zcela najisto svou kombinaci backside shovitů a 360shovitů, takže se jen těšíme, co bude předvádět dále. 

V kategorii Wakeboard ženy OPEN se na prvním místě poprvé objevila mladá a nadějná Natka Knechtová, která celou zimu poctivě trénovala, a porazila tak loňskou mistryni Adélu Cigánikovou - ta se naopak poprvé umístila na místě druhém, i když nám předvedla nový trik, a to Vulcan v ženském podání. 

Mezi kluky juniory zabodoval Honzík Bartoň, který tak porazil Tomáše Bučka, i když jejich souboj byl o chlup a do poslední chvíle nebylo možno říct, kdo to nakonec vyhraje. Mezi dědky, jak se důvěrně nazývá kategorie přes 30, zaperlil Zdeněk "Nimbee" Mrštný, který svou mrštností a hlavně čistotou triků porazil v souboji dvou riderů z Merkuru vítěze prvních dvou dílů poháru Martina "Koryho" Adamce.

V mezi diváky nejoblíbenější a na triky nejatraktivnější kategorii Wakeboard muži OPEN nás nepřekvapilo, když se na prvním fleku umístil opět mladý zabiják a lokál rider Patrik Hanes. Porazil tak svého rivala z Hlučína Vojtu Krčmáře, který se poháru letos kvůli svému nešťastnému zranění z Brna zúčastnil poprvé, a za sebou nechal i další soky domácího Honzu Krejbicha a Tomáše "Jádra" Jadrného.

VÝSLEDKY

Wakeskate
1. Matěj Štěpánek
2. Patrik Hanes
3. Dominik Matýsek

Wakeboard ženy OPEN
1. Natálie Knechtová
2. Adéla Cigániková
3. Monika Havránková

Wakeboard muži Junioři
1. Jan Bartoň
2. Tomáš Buček
3. Kryštof Wlosok

Wakeboard muži O30
1. Zdeněk Mrštný
2. Martin Adamec
3. Matěj Blahovec

Wakeboard muži OPEN
1. Patrik Hanes
2. Vojta Krčmář
3. Jan Krejbich

Před vyhlášením výsledků se opět konala diváky tak oblíbená soutěž a to contest o nejlepší burger. Porota to neměla lehké, protože jí sliny tekly u všech burgerů. Nakonec však vyhrál tým Break a leg.

Vyhlášením výsledků to ale nekončilo. Přítomní se mohli těšit ještě na ohňostroj a také na pořádnou afterpárty, kde se slavilo až do ranních hodin.

Další díl poháru se bude konat 5. září ve zbrusu novém Wakeparku Hradec Králové, což bude poslední díl Českého poháru a zároveň i Mistrovství ČR. Tam se o všem rozhodne, takže si tuto akci rozhodně nenechte ujít!

Kompletní výsledky najdete na pohar.wakemag.net.

Foto: Michal Prouza

Další zajímavé články