Break a leg trip na Mistrovství Evropy v Ravenně

Nedávno se v italské Ravenně konalo Mistrovství Evropy a Afriky ve wakeboardingu a wakeskatingu a na místě nechyběla ani početná česká výprava, která zaznamenala hned několik úspěchů. Tady je report Matěje a Ádušky z BAG!

Výlet začal v německém Schwandorfu, kde jsme měli v plánu potrénovat především Andy Kolb obstacle a velkou trubku, protože jsme věděli, že v Ravenně obě překážky budou a v ČR je nikde nemáme. 

Ještě ten večer jsme vyrazili do Mnichova za naší kámojdou vlekařkou Míšou, která tam maká v místním Wasserskipark Aschheim, kde jsme plánovali potrénovat druhý den. Přespali jsme u Míši v mini olympijském bungalovu a po návštěvě obřího BMW mega centra jsme vyrazili na vlek. 

Další den byl v plánu odpočinek a návštěva Benátek, takže jsme po ježdění vyrazili směr Itálie. Z Benátek pak konečně přesun do našeho cíle, Ravenny. Po ubytování v útulném domečku kousek od pláže a pár minut autem od vleku, kde jsme byli ubytovaný s dalšími riders Vejou, Nimbim a Vojtou z Krčmy, jsme se jeli podívat na vlek. 

Vysoký a krátký šestisloup s parádními Unit překážkami. Druhý den byly první tréninky a tam jsme objevili nevýhodu mezinárodních závodů, měli jsme jen hodinu ve třiceti lidech a pak šly další země. Celkově jsme se dostali na vodu párkrát a každý pád znamenal dlouhé čekání ve frontě. Tady už člověk musí umět všechno kdykoli a kdekoli, protože v tréninku si už nemůžete jen tak něco zkoušet.

Ve středu začaly první kvalifikace našich nejmladších reprezentantů Natálky (Knechtové) a Patrika (Hanese). Patrik postupoval z prvního místa a Natálka bohužel o fous první pod čarou. Další šel na řadu Vojta, kde v jeho kategorii už klucí začínali dvojitým saltem z kikru a pokračovali nesmyslama na čistotu s grabem. Úspěch sklidila Vejuška, která si za své krásné jízdy vysloužila titul mistryně Evropy v kategorii holky mástrs.

Další den pak konečně my. Matěj zajel pěkně, ale na postup to ještě nebylo. Až na konci dne, kdy se jelo lcq, patřila jeho jízda mezi první dvě postupové. Áduška se prala v těžké konkurenci a bohužel ani jedna jízda nedopadla úplně podle představ a v lcq byla druhá pod čarou.

Pro Matěje byl už postup do finále splněným snem, jelikož startoval vedle jeho vzoru Clementa Depremonvilla, zajel si svoje a pak už jen obdivoval kickflipy svých nových kámošů. 

Bylo to úžasné dobrodružství, které nás posunulo a motivovalo k dalším výkonům.

Matěj a Áduška
BREAK A LEG
www.breakaleg.cz

Další zajímavé články