CWPS přivítal třetí zastávku Just Ride! Summer 2017

Cable Wake Park Stráž přivítal uplynulou sobotu 8.7. v pořadí třetí zastávku naší letošní tour Just Ride! Summer 2017. Počasí nám přálo a Just Ride si navíc trhl osobní rekord co do počtu registrovaných! Testujících riderů jsme zaznamenali 170 a areál byl po celý den plný všech, kdo si chtěli užít pohodový den s nabitým programem. Co se na třetí zastávce událo se můžete dočíst níže…

Akce odstartovala v 10:00, kdy se také roztočil vlek a první rideři naskákali na vodu. Testovat wake vybavení se tak začalo krátce poté. K vyzkoušení byly prkna a vázání Double Up Wakeboards na stánku Wakeguru.cz, kde jste si také mohli prohlédnout a vyzkoušet neoprény, vesty, poncha a další vybavení Soöruz a plavky, lycry a další stylovky Glidesoul. O 106 se testovalo také na stánku Nobile Wake, kterému opět kraloval team rider téhle firmy Kuba “Zálej” Zálejský.

Kdo se chtěl na novém prkně rovnou i něco nového naučit, mohl se stavit na stánku FreestyleZOO a domluvit si free coaching, který probíhal po celý den. Ať už jde o základy ježdění, nebo nějaký trik, coachové umějí poradit. Tahle parta navázala na kemp, který ve Stráži probíhal v předchozím týdnu a v areálu tak už byli jako doma.

Po celý den probíhal také Sony Action Cam follow shooting, kterého se tentokrát zhostil náš kámoš Dan Chocholouš. Dan natočil jízdu každému, kdo se u něj přihlásil na mole, ve vodě, nebo kdekoliv byl k vidění. V nahecovaných jízdách padaly hodnoty a záběry už se nacházejí v e-​mailových schránkách všech, kdo se do natáčení zapojili. Kdo měl spíše chuť si kameru osobně vyzkoušet, mohl tak učinit přímo na stánku Sony Action Cam, kde bylo kamer k zapůjčení hned několik a to včetně teleskopických tyček, helmy s nástavcem na uchycení kamery a dalších vychytávek.

Ti, kdo zrovna nejezdili, nebo chtěli zůstat spíše na břehu si mohli užít nabitý program na stáncích. Mercedes-​Benz opět přivezl spolu s luxusním obytňákem Marco-​Polo v bílé barvě i herní simulátory, na kterých jste si mohli zazávodit hned ve dvou a poměřit tak síly. Připraveny byly i zajímavé věcné ceny, kterými byli odměněni všichni aktivní návštěvníci. Za podpory Mercedes-​Benz v areálu fungoval také stánek Prevence dětem z.s., na kterém se odborníci na prevenci dětských úrazů věnovali všem, kdo se do stánku přišli dozvědět více.

Na Samosebou.cz stánku se spolu s osvětou o třídění odpadu točilo kolo štěstí. Každý, kdo se rozhodl soutěžit si s kolem zatočil a podle barvy, která mu padla dostal na výběr buď těžší, nebo lehčí otázku. Za správnou odpověď se vyhrávaly opět zajímavé ceny, které poslouží třeba i při cestování za wakeboardingem. Takový kryt na banán, který pak můžete hodit do boardbagu je třeba super věc ;-) Stejně jako na každé zastávce jsme s sebou měli chillovací popelnici na papír, ve které je udělaný gauč a vy si v ní tak můžete posedět. Na stánku byli také tradičně popelnice na tříděný odpad, takže kdo myslí ekologicky, mohl stejně jako na všech našich zastávkách třídit jak to máme ve zvyku.

Na stánku CK Fischer se nacházely VR hry, které jste si mohli zahrát s 3D brýlemi a zažít tak úplně novou dimenzi hraní. Na výběr bylo hned několik typů her a vybrat si tak mohl každý. Všichni, kdo si na stánku zahráli se navíc automaticky dostali do slosování o zájezd v hodnotě 5.000,-. K prohlédnutí byly také katalogy s aktuální nabídkou zájezdů do všech možných destinací, kam CK Fischer a Nev-​Dama jezdí.

Ve 12:30 odstartoval na stánku KitKat Labyrint contest, na který jste mohli trénovat od samého začátku akce. Tahle labyrintová desková hra se hraje ve dvou a zábavným způsobem prověřuje šikovnost a schopnost se za krátkou dobou sehrát. Vítězem se stává ten tým, který dopraví skrz labyrint míček do závěrečné jamky dříve než konkurenční tým. K vidění byly jako na předchozích zastávkách výkony, které předčily očekávání nejen KitKat týmu, ale i konstruktérů téhle hry. Prostě úlet!

Po skončení Labyrint Contestu a vyhlášení vítězů jsme se přesunuli na břeh vodní nádrže, kde ve 14:00 začal Paddleboardguru.cz Paddle Battle. Závodilo se včetně startu ze břehu a vítězem byl vždy ten, kdo dokázal nejrychleji dopádlovat k bójce a zpátky. I tady se organizátoři nestačili divit, jak profesionálně se přihlášení závodníci na prknech pohybovali. Vítězi se nakonec stali Tomáš BolardtOli Smetanová. Ještě jednou gratulujeme a doufáme, že své skills předvedete i na dalších zastávkách!

Po programové pauze jsme v 17:00 pokračovali SurfSkates Slalom Racem, který proběhl na cyklostezce, která vede nad areálem a která má příjemný asfaltový povrch. Závod ukázal, že surfové pohyby měli takřka všichni v malíku, takže laťka rozhodně nebyla nízko. Na rozježdění bylo navíc plno času po celý den. Nejzdatnějšími surfskejtry byli nakonec Vítek MáchalDiana Mariaková, kteří tak byli odměněni stylovými slunečními brýlemi Nectar Sunglasses.

V 19:00 vrcholil program Wakeguru.cz Best Trick contestem. Ten se po dohodě s trojicí rozhodčích, kterou tvořili Eda Hanes, Patrik HanesKuba Zálejský jel na prvních dvou kickerech. Atmosféra byla vyhecovaná a rideři se předháněli o co nejlepší triky. Jelo se opět ve 3 kategoriích - muži, ženy a děti (do 15 let včetně) + kategorie crash, která je především mezi rozhodčími a diváky oblíbenou záležitostí. Vítězem každé kategorie se tradičně mohl stát jen jeden jezdec a jeden trik. Vítězem mužské kategorie se stal David Honz. Ženskou kategorii ovládla Kateřina Ludvíková a mezi dětmi kraloval Vašek Toman. Největší crash předvedl Ondra Dvořák. Všichni vítězové byli odměněni při vyhlášení věcnými cenami od Wakeguru.cz.

Ve 20:00 přišel čas na závěrečné vyhlášení, při kterém se kromě vítězů Wakeguru.cz Best Trick Contestu vyhlásili i vítězové Demopass contestu a výherce zájezdů od CK Fischer. Vylosovanou výherkyní zájezdů od CK Fischer v hodnotě 5.000,- se stala Monika Zatloukalová, které ještě jednou gratulujeme a přejeme příjemný trip! Aktivních riderů a testerů bylo tentokrát opravdu hodně, takže opět došlo na slosování všech vyplněných Demopassů. Vylosovali jsme tak postupně celkem 6 riderů (3 holky a 3 kluky), kteří byli odměněni věcnými cenami od našich partnerů.

Po vyhlášení jsme se ještě jednou přesunuli zpátky k vleku, kde jsme odpálili závěrečnou exhibici riderů ve složení Tomáš Šantrůček, Patrik Hanes, Tomáš Buček, Kryštof Wlosok, Honza BartoňMatěj Štěpánek. Kluci vysílali vysoké a technické air triky a diktovali i na překážkách. Nechali tak vzniknout super atmosféru, kterou nakopával náš speaker Štěpán Krpata, a která perfektně zapadla do závěru akce a večerních hodin. Exhibice proběhla ještě jedna a to o pár hodin dříve v podání Tomáše Bolardta, který se za podpory přihlížejících projel na vodních lyžích v tygrovaných pánských plavkách... :-)

Po exhibici (té wakeboardové ;-)) to od břehu k baru není daleko a bez delšího čekání jsme kolem 21:00 rozjeli Jack Daniel’s Fire Afterparty. Mejdany mají ve Stráži tradici a i tentokrát padaly panáky a drinky Jack Daniel’s Fire a desítky i dvanáctky Budvaru za doprovodu beatu od našeho DJ Hlavy.

Video:

Doufáme, že jste si to v sobotu maximálně užili a těšíme se na další zastávku - už tuhle sobotu ve Ski & Wake park Těrlicko. Link na událost na Facebooku je tady. See ya u vody!

Další zajímavé články

Závěrečný film o Riders Meetingu je skoro tady!

Je to už nějaké doba, co jsem se naposledy bavili o Riders Meetingu, ale v zákulisí se poctivě stříhal film, který už brzy začne rozjíždět své premiéry! V tomto článku film lehce odtajníme a zároveň si akci částečně připomeneme. Samozřejmě nebudou chybět ani postřehy samotných účastníků, tak si to nenech ujít.