Freeride.cz Just Ride! Summer 2015 - Hlučín

Konečně se dostáváme reportem k poslední zastávce letošní wake happeningové tour Freeride.cz Just Ride! Summer 2015, která se odehrála minulou sobotu v areálu Vodního lyžařského vleku Hlučín u Ostravy…

Předposlední prázdninovou sobotu 22. srpna se naše série wake happeningů Freeride.cz Just Ride! Summer 2015 přesunula opět - letos už potřetí - na Moravu. Tentokráte byl místem konání Vodní lyžařský vlek Hlučín u Ostravy, který nahradil zrušenou zastávku v Hradci Králové. Místní parta k akci přistoupila skvěle a poskytla nám perfektní podmínky včetně slev na vlek. Celodenní permice byla zlevněná na krásných 400Kč a dvě hoďky vyšly na tři kilča. Tímto ještě jednou děkujeme!

Poslední letošní zastávka letního Just Ridu proběhla opět za podpory našich hlavních partnerů, kterými jsou Budweiser Budvar, Sony Action Cam, Samosebou.cz, Red BullJägermeister. Počasí nám skoro po celý den na Hlučíně přálo a ani jedna odpolední přeháňka většinu návštěvníků neodradila. Po dokončení stavby stanového městečka, pro které jsme tentokrát měli prostoru až až, jsme společně se startem místního vleku u nádherně čisté vody Hlučínské štěrkovny mohli odstartovat i samotnou akci. Majku se chopil náš spíkr Honza Protivanský a hudební podklad rozjel maestro Giorgio Sinner hrající z legendární káry jménem Red Bull Saurus.

Pro návštěvníky letošního posledního wakového Just Ridu bylo opět připraveno test centrum téměř všech na českém trhu dostupných značek: Snowboard Zezula parta přivezla tradičně značky HyperliteRonix, Wakeguru.cz prezentoval DUP - Double Up Wakeboards, Vampire BoardsSoöruz, samozřejmě nemohl chybět známý Mystic, stejně jako na Merkuru i s prkny značky CTRL, a po Těrlicku se na Just Ridu objevil také Slingshot od Mushowu společně s havířovským shopem HonkyTonk.

I na Hlučíně si bylo možné zapůjčit zdarma nejen nejnovější modely wakeboardů, ale i neopreny, vesty nebo helmy. V návaznosti na test centrum se opět konala celodenní soutěž - tzv. Demo Pass Contest. Demo Pass si každý účastník mohl vyzvednout ve Freeride.cz stánku a u každého “stanoviště”, kde si člověk něco zapůjčil, dostal samolepku. Ti, kteří získali během dne nejvíce nálepek, měli největší šanci vyhrát super ceny od partnerů akce.

Půjčit jste si mohli i longboardy od HonkyTonk Skate&Snow Shopu a vyzkoušet je rovnou na místní cyklostezce, novinkou také byl stánek Boardstix prezentující speciální fixky určené pro designování wakeboardů, surfů, snowboardů a podobně. Po celý den se každý mohl zúčastnit soutěže v designu, k dispozici byly malé makety surfů z kartonu, na které soutěžící nakreslili fixami Boardstix svoje návrhy a autoři těch nejlepších byli na závěr dne odměněni - jak jinak než fixami Boardstix. Vyhlášeni nakonec byli dva junioři, druhý Erik Solchiar a první Oskar Kowalczyk, a první místo mezi dospělými brala Evelína Adámková z Ostravy.

Během celého dne byl k dispozici také bezplatný wake coaching v podání FreestyleZOO. Tahle parta zkušených coachů pořádá už nějaký ten pátek wejkové kempy a rozhodně vědí jak co nejefektivněji rozdat cenné rady jak na souši, tak samozřejmě na vodě. Každý, kdo chtěl, se mohl navíc nechat natočit "follow cam masterem”, lokálním riderem Tomášem Bučkem, který zaznamenával jízdy na dvojlaně kamerkou Sony Action Cam. Každý, kdo si nechal natočit video, ho po akci dostal na mail, a zároveň si automaticky odnesl tričko Sony Action Cam!

Odpoledne proběhl HonkyTonk Best Trick Contest, který soudcovali pánové ŽbiraFuko, a jel se na A-​framu. Mohl se ho zúčastnit kdokoliv, kdo nemá žádnou sponzorskou podporu a ve hře byly ceny od HonkyTonk shopu. Vítězem se nakonec stal zcela zaslouženě Honza Nečas z Litvínova. Pokud sledujete snowboardovou scénu, pak tohle jméno znáte, a opravdu to byl ten Neči, český reprezentant ve freestyle snowboardingu, který na wakeboardu stál asi podruhé v životě a už to tam sázel jako by se (ne)chumelilo. Jeho transfer do bora na Áčku byl jednoznačně best trickem a nechal tak za sebou dva lokální ridery Martina TylečkaJardu Keila. Neči pak dostál své pověsti baviče ještě jednou, když si dal několik koleček na vleku na klasickém snowboardu, a to bez větších obtíží :)

K odpočinku sloužila chill-​out zóna firmy Eko-​Kom, která na akci opět propagovala svůj projekt Samosebou.cz. Ten spočívá v osvětě týkající se třídění odpadu a pokud jste navštívili jejich stánek, mohli jste se dozvědět nejen zajímavosti o třídění odpadu, ale i pochillovat na lehátkách nebo si zahrát interaktivní hru eKontíci na tabletu a vyhrát zajímavé ceny. Během celého dne se každý mohl osvěžit vychlazeným točeným Budvarem nebo ciderem Somersby, případně se pomalu připravovat na večer ledově namraženým Jägermeisterem, který výborně posloužil i k zahřátí během těch pár chvilek, kdy zapršelo. 

Dorazil tentokrát i pojízdný obchod Oakley, ve kterém jste si mohli vybrat z parádních produktů této legendární americké značky. Snowboard Zezula si opět připravil super službu pro všechny návštěvníky, kteří se mohli nechat vyfotit (třeba s kámošema nebo sami, prostě podle svého gusta) a fotku si za chvilku vytištěnou na foto papíře hnedka vyzvednout.

Na závěr dne proběhlo vyhlášení vítězů všech disciplín, kteří získali mnoho hodnotných cen. Ceny pro nejaktivnější testéry byly rozděleny mezi pět nejpilnějších, kteří byli vylosováni z těch, kdo dokázali během dne kompletně zaplnit svůj Demo Pass všemi samolepkami - těch bylo mimochodem celkem 12! Vítězi se tentokráte stali Veronika Hýžová (Znojmo), Lucca Dellamartina (Graz, Rakousko!), Radko Bartoš (Vysoké Mýto), Tonda Adámek (Ostrava) a Lucie Formánková (Šumperk)). Všem ještě jednou gratulujeme.

S koncem Just Ridu byl také vyhlášena speciální soutěž O’Brien Best Grom, ve které se nejnadějnější junioři prali o wakeboard značky O’Brien. Vítězství z Merkuru obhájil Venca Toman z Prahy, a tak už teď může řádit na zbrusu novém prkně, které do soutěže věnovala firma Boro Waterski & Wakeboard. Mládí vpřed! 

Pak už se všechno dění pomalu ale jistě přesunulo do blízké “Laguny”, kde nastartoval Jägermeister Afterparty DJ Hlava. Ledově namražený Jäger s Red Bullem i bez něj tekl proudem a mistr Hlava rozhýbával svými našláplými sety parket v baru až hluboko do noci.

Tolik stručné info o tom, jak probíhala poslední zastávka Freeride.cz Just Ride! Summer 2015. Tím letošní série končí, ale my už teď máme spoustu nápadů na zlepšení pro příští rok. Budeme vám maximálně vděční za jakékoliv vaše připomínky, nápady, návrhy, kritiky… prostě cokoliv, co nám může pomoci celou akci do léta 2016 zlepšit a posunout zase o kousek dál. Díky a vidíme se v zimě na horách!

Foto: Martin “Grobe” Grobař 

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.