Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - Česká Lípa

Sobota 21.5.2016 byla svátkem pro spoustu wakeboardových a wakeskatových nadšenců. V tenhle den jsme totiž odstartovali letní sérii wake happeningů Just Ride! a současně jsme odpálili provoz nového luxusního Wakemaster wakeparku v Dubici u České Lípy. Dejte si report, fotky a video z akce a těšte se na další zastávku...

Přípravy jsme rozjeli už v pátek kolem poledne a i když naložit auta a dodávky všemi věcmi, které jsme s sebou vezli, nebylo jen tak, celkem jsme se přitom nasmáli a celou story jsme tak zaznamenali na Freeride.cz Snapchatu, který doporučujeme během léta sledovat (občas je to fakt sranda...). Po příjezdu do Dubice (předměstí České Lípy) jsme si vše naplánovali na nadcházející den a vyrazili se ubytovat do penzionu U Bohouše, který nás přivítal doslova domáckou atmosférou.

Vše ale vypuklo v sobotu, kdy jsme ráno dorazili do čerstvě vystavěného Wakemaster Wakeparku a po rychlé stavbě jsme za podpory našich hlavních partnerů Budweiser Budvar, Samosebou.cz, Sony Action Cam, Jack Daniel's, Red Bull, FujifilmWakeguru.cz mohli odpálit letní tour Just Ride! Summer 2016. Set-​up celého wakeparku vypadal následovně: Jeden menší začátečnický vlek měl na vodě 2 menší kickery na obě strany v jednom směru jízdy, druhý začátečnický vlek byl bez překážek pro klidné učení se klasické jízdě. První větší vlek bavil ridery velkým A-​funboxem, dlouhým rovným boxem a kickerem na pravé straně. Druhý vlek měl na vodě vystřelovák, Z-​box s náskoky z obou stran a kicker.

Počasí bylo objednané, takže jsme se ani nedivili, že už od dopoledne svítilo sluníčko, které všem dodávalo energii a nabíjelo je k ježdění. Už v brzkých dopoledních hodinách začali do areálu přijíždět první po wakeování hladoví riders, kteří po registraci tradičně obdrželi svůj demo pass a mohli si hned vyrazit koupit permici, která byla za startovací a mega výhodnou cenu 200Kč /​ den.

Nikdo nechtěl mrhat čas. Díky čtyř dvousloupovým vlekům Wakemaster, které odbavovaly průběžně a bez čekání všechny zájemce, se fronty rozhodně netvořily a každý si tak mohl vyzkoušet vybavení jaké jen chtěl. Na místě měly své stánky nabité luxusním vybavením firmy Wakeguru.cz s prkny DUP - Double Up wakeboards, neopreny a vesty Soöruz a dámské věci GlideSoul. Hned vedle si riders mohli vyzkoušet prkna od nové firmy na českém trhu, kterou je americký výrobce wakeboardů, vázání a celkového wake vybavení - Humanoid Wakeboards.

Kdo si chtěl kromě wakeboardingu užít i další aktivity, mohl navštívit další stánky našich partnerů. Snowboardel měl třeba připravené Shark SUPs paddleboardy, na kterých odpoledne proběhl i vtipný head to head contest, kterého se zúčastnilo spoustu závodníku, kteří dohromady vytvořili skělou atmosféru. Vítězem se nakonec stal Láďa Búš, který dokázal Red Bull bójku na paddleboardu ob-​pádlovat nejrychleji. Parta ze Surfskates.cz zajistila zábavu na souši a návštěvníci si mohli vyzkoušet, jaké to je surfovat na skejtu. Mimochodem pokud by vás surfskate zajímal víc, můžete si přečíst naší recenzi nebo si prkno vyzkoušet na jedné z dalších zastávek Just Ridu.

Opět nechyběl ani stan Sony Action Cam, ve kterém celý den probíhala prezentace nejnovější akční kamerky od Sony. Kromě toho jsme ale s naším kámošem Honzou "Kaňůsem" Kaňůrkem byli pro všechny ridery k dispozici na natáčení follow runů. Follow runy to byly lehce netradiční, protože zatím nebylo možné jezdit na dvou lanech. Vyřešili jsme to ale přítomnou lodičkou se závěsným motorem, kterou jsme se proháněli po vodě a sbírali jeden záběr za druhým. Na své triky se můžete podívat ve vaší mailové schránce a ty nejlepší brzy zveřejníme na Just Ride Facebooku! ;-) Kdo nechtěl být až tolik aktivní, mohl si dopřát chill v Samosebou.cz stanu, kde opět nechyběla třeba právě na chill upravená popelnice se sedačkou uvnitř.

Zmíněný demo pass všem přítomným riderům opět sloužil i jako "zápisník" o vyzkoušených věcech od přítomných firem a o účasti na dalších aktivitách, mezi které patřily třeba #Samosebouvyzva od Samosebou.cz nebo crashema nabitý SportGroupCZ Crazy Bike contest. Prvních 5 riderů, kteří byli v testování věcí nejaktivnější, si pak právem odnesli ceny od partnerů akce. Nejaktivnější byla tentokrát Diana Mariaková, která tak kromě dalších dárečků vyhrála Sony mp3 player v hodnotě téměř 10 000Kč (!!!) a druhým nejaktivnějším byl Bohouš Urban, který se mohl radovat mimo jiné z foťáku Fujifilm Instax.

Když jsme u cen... Těmi byli odměněni i vítězové letošní novinky v podobě Wakeguru.cz Best Trick Contestu, kterého se zúčastnili rideři všech věkových kategorií a během tohohle 30minutové jamu rozhodně tak bylo na co koukat. Svou druhou jízdou nás příjemně překvapil mladý Vašek Toman, který vyzval nižší část áčkové překážky, a kterého jsme tak poslali na pomyslné 3.místo. Druhý flek si za kombo na vyšší části stejné překážky odnesl kluk z plakátu (toho našeho Just-​Ridového) Filip Křesálek. Vítězem best tricku se stal Radek Neubauer, který se toho nebál a vyslal tam třeba stylový transfer to boardslide nebo fs 270 to switch frontside boardslide (!!!). Radek tak vyhrál DUP Double Up wakeboard od Wakeguru.cz, ze kterého měl samozřejmě patřičnou radost.

Předávání cen proběhlo před Fujifilm fotostěnou, před kterou se během celého dne zároveň mohli návštěvníci fotit a odnést si tak stylovou Instax vzpomínku. Zajímavou zkušenost si mohli návštěvníci Just Ridu odnést i od firmy DronPro, která každému zájemci umožnila si pod dohledem vyzkoušet ovládání těch nejnovějších dronů Phantom od firmy DJI. Ti, kdo neměli závodní ambice, si mohli užít coachingu od party FreestyleZOO, která je známá pro organizaci wake campů a dalších wake akcí.

Velkou peckou v celodením programu byla i skate/​bmx exhibice Vans týmu a dalších riderů, mezi kterými nechyběli ani děti z místního skate kroužu Libertin Česká Lípa. Skejtři se toho nebáli a spolu s bmx ridery Zdendou PeškemDavidem Neumanem předvedli show na té nejvyšší úrovni. Matyáš Volek jezdil na pankáče tak jak to má ve zvyku a nezastavilo ho skoro nic, ani gap mezi rampou a chodníkem. Bmx riders sázeli jeden flair za druhým a ke konci dne se také začali vystřelovat z rampy ven. No zkrátka úlet!

Mezi dalšími firmami, které předvedly své produkty, byly třeba fixy Boardstix. Tahle firma si (především pro naše mladé návštěvníky) připravila zábavnou kreativní soutěž v kreslení. Rychloschnoucí osušky odprezentovala firma Towee a my si dovolíme říct, že tyhle ručníky můžou být skvělou součástí výbavy všech wakeařů. 

Skvělé burgery od Zeda ze smíchovského Bejzmentu jely v Jack Daniel's Beach Baru a pivo teklo proudem ve stánku Budweiser Budvar. Čerstvé kokosy se pak sosaly ve stánku Kokosy.cz, kde to doslova vonělo plážovou atmosférou.

Když zhasli, atmosféra se opět nakopla koncertem kapely Illusions, na kterou navázal mega ohňostroj od společnosti Pyro Styl, kterým jsme zakončili skvělý den u vody a oslavili start wake sezóny ve Wakemaster wakeparku v Dubici! To samozřejmě nebylo vše... Pořád se ještě čekalo na afterparty, kterou proběhla v nafukovací party hale. O zábavu se postaral DJ Hlava. Tancovalo se až do pozdních nočních hodin, respektive do příjezdu policie, která přišla zmírnit hlasitost mejdanu. Ztlumení hudby však bavící se partě lidí nezabránilo v zábavě a Jack Daniel's FireBudweiser Budvar piva látali dál.

Jak to vlastně celé vypadalo se podívejte ve videu od Separation Films:

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem partnerům akce, kterými jsou:

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko

Velké díky patří také Michalu Ptáčkovi, který za celým areálem stojí a díky němuž přibyl na českou wakeboardovou mapu další areál. Současně bychom chtěli poděkovat i vám všem, kdo jste na první zastávku dorazili a těm, kdo se na přípravě prvního letního Just Ridu podíleli. Věříme, že vás první zastávka bavila. Víme ale, že vždy může být něco lepší, a tak vás tímto vyzýváme ke zpětné vazbě, která nám pomůže posouvat akce dál. Díky a vidíme se 11.6. na další zastávce na Těrlicku!

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.