Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - Merkur

Už po třetí tuhle sezónu jsme se o uplynulém víkendu vydali k vodě za další zastávkou série wake happeningů Just Ride! Summer 2016. Tentokrát se naším útočištěm stal Wakepark Merkur u Brna, ve kterém panuje dlouhodobě chilled-out atmosféra, a který se navíc letos pyšní dvěma novými překážkami. Pojďte se mrknout na to, jak akce proběhla, kdo vyhrál jaký contest a jaké triky padly...

Když pohodová atmosféra, tak doslova. Just Ride na Merkuru totiž prakticky odstartoval už v pátek večer, kdy nás lokálové přivítali takovou pre-​Just Ride party, že jsme nechápali, jak takhle můžou jet celou sezónu. V sobotu ráno jsme se však hned vrhli na stavbu stanového městečka, které se rozkládalo podél břehu po obou stranách centrálního baru, který patří k vleku.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE OD MICHALA PROUZY ZDE

Když to vezmeme z kraje, hned vedle dvousloupu se nacházel stánek Snowboardel, ve kterém byly opět zdarma k zapůjčení Shark SUP's a o pár metrů dál rozdávala po celý den rady parta FreestyleZOO, která stejně jako na každé zastávce všem riderům přinášela free coaching. Vedle baru se už na večerní Jack Daniel's Fire Afterparty třásly stánky Budweiser BudvarJack Daniel's. Osazenstvo těchhle dvou stanů se ale rozhodně do večera nenudilo, protože na Merkuru ke zmiňované pohodě patří i piva a drinky a to all-day-long.

Velkou dominantou téhle části areálu byla ale nová pecka, kterou přivezl Red Bull. Just Ride premiéru si totiž v sobotu odbyla kára Red Bull Saurus, kterou minimálně jednou přišel obdivovat snad každý návštěvník autokempu. Celý den se z luxusně ozvučeného Sauruse linula hudba, která posouvala už tak skvělou atmosféru ještě o level výš. Na vedlejším Freeride.cz stánku jela už od dopoledních hodin registrace. Pro svůj Demo Pass a s ním pro otevřené dveře pro testování si během dne chodili ti nejmladší i stařší mazáci, což bylo dobře vidět během dne i na vodě.

"Soutěžní" program odstartovala ve 14:00 #SamosebouVyzva, do které se tentokrát přihlásil rekordní počet třídičů odpadu. Náš speaker Michal Čejka účastníky tohohle contestu navnazoval tím, že ze soutěže udělal "mistrovství světa v třídění odpadu", což přilákalo i kolemjdoucí diváky. Nejlepší mušku měla nakonec dvojice RadekErika, kteří se v průběhu soutěže vystřídali a pro věcné ceny si tak přišli společně.

Ti, kdo se stavili pro Demo Pass, se mohli vrhnout na testování. Z hardwaru měli návštěvníci tentokrát na výběr prkna a vázání z nejnovějších kolekcí Double Up Wakeboards, Slingshot Wake, Humanoid Wake, Nobile Wakeboards nebo Brunotti. Nutno říct, že počasí v sobotu doručilo sunshine, příjemnou teplotu a bezvětří, které vodu na Merkuru proměnilo v olej. Zkrátka optimální počásko pro testování nového vybavení.

Kromě hardwaru bylo také možné si prohlédnout, na suchu otestovat a případně zakoupit neoprény, vesty a další věci od SoöruzGlideSoul z nabídky Wakeguru.cz. Stylová poncha, která skvěle poslouží při převlékání i na klasický chill u vody vlály ve stánku známé kite/​wake značky Mystic, stejně tak jako jejich neoprény, vesty a parádní streetwear. Tentokrát byly na místě opět i Surfskaty od Surfskates.cz, které bavily hlavně ty, kdo byli na souši, ale chtěli se taky trochu hýbat. Luxusní designy na rychleschnoucích ručníkách představila česká firma Towee a kdo chtěl být aktivní, mohl si vyzkoušet létání s dronem od DronPro. Pro nejmladší účastníky a kreativní duše byla na místě opět i parta Boardstix s fixami třeba na gripy a další povrchy, se kterou opět během dne proběhl i Boardstix workshop.

Svůj spot tentkrát rozbalila i parta Break a leg, která ve spolupráci se SportgroupCZ opět rozjela SportgroupCZ Crazy Bike contest. Do toho se jako první hrnul lokální návštěvník autokempu s velkou láhví vodky v ruce. Po pár pokusech ale uznal, že v jeho stavu by neměl sedat ani na normální kolo, natož na to, které má "obrácené" řízení. Po exhibiční jízdě, kterou opět předvedl Louka, se do závodění ve stylu, kdo dojede dál, zapojili i další. Tuhle vtipnou záležitost nakonec vyhrál mladý ginger hoch, jehož jméno bohužel uniklo snad všem a tak to tímto vyzýváme, ať se přihlásí a bude zmíněn a označen na fotce ve fotogalerii na Facebooku.

Člověk si sotva stihl dát další drink a už startovala další sranda s názvem Shark SUPs Paddle Battle, při které se v režii Snowboardel party rozjel velký head-​to-​head závod o věcné ceny. Závodníku bylo opět mnoho a publikum je s radostí hnalo dopředu. Do závodu se zapojil i nás speaker Michal Čejka, kterému ale nedošlo, že nemůže moderovat akci a závodit zároveň, takže za sebe do závodu postupně zapojil i několik "záskokanů". Po několika napínavých soubojích dojel celý paddle battle do finále, vítězové byli vyhlášeni u naší velké fotostěny a tímto jim ještě jednou gratulujeme.

Hodně návštěvníků se také točilo kolem Fujifilm stánku, ve kterém bylo možné se zdarma vyfotit před fotostěnou a odnést si fotku z Instaxu, nebo vytištěnou fotku z velkého foťáku. Vzniklo tak spoustu vtipných fotek, které hostesky i fotografové postupně vyvěšovali na šňůřu před stánkem a kdo se na fotce našel, ten si ji mohl zdarma odnést.

Ještě než Honza "Kaňůs" Kaňůrek zasedl na lehátko pro rozhodčí, abychom se pustili do rozhodcování Wakeguru.cz Best Trick Contestu, stihl několik desítek koleček na dvoulanech se Sony Action Cam v ruce a všem, kdo měli zájem, natáčel jeden triky za druhým. Follow runy nejsou na waku zrovna jednoduchou záležitostí a pro všechny ridery je tak Kaňůs na druhém laně určitě skvělý benefit a zdroj záběrů. Z Kaňůse se tak současně po třetí zastávce Just Ridu pomalu stává follow cam master, takže kdybyste někdo sháněl profesionálního follow run kameramana, vězte, že tenhle kluk to má v ruce. Kdo navíc chtěl, mohl si akční kamerky Sony Action Cam vyzkoušet přímo ve stánku Sony. Na záběry těch nejlepších jízd se budete moct podívat už brzy na našem Facebooku.

Jako další přišel v již podvečerních hodinách na řadu Wakeguru.cz Best Trick Contest o věcné ceny, kterým za první místo opět dominovalo prkno Double Up Wakeboards od Wakeguru.cz. Do závodu se přihlásilo 14 riderů, kteří po svižném riders meetingu, na kterém se dozvěděli, že chceme vidět hlavně hammers a že se závod jede na kickeru, lámačce, rainbow, funboxu a vystřelovací PVC trubce, naskákali na vodu a mohlo se začít! Nejmladším riderem byl jako na první zastávce Vašek Toman, na kterém je vidět, že mu kromě snowboardingu jde i wakeboarding a sázel tak jeden boardslide za druhým. Třetí flek si v závodě odnesl Ondřej Zabil za FS 360 na kickeru a spolu s věcnými cenami od našich partnerů dostal navíc od Kaňůse symbolicky triko Zabil.cz. Na druhém místě přistál Andrzej Waloszek, který odjel boardslide 450 out a první flek si za stylové 50-​50 BS 360 out odnesl Lukáš Veselý, který se mohl radovat z nového Double Up Wakeboards prkna! Speciální cenu v podobě Fujifilm Instax foťáku si odnel Dominik Matýsek za nabitou show na wakeskatu, při které odjel třeba pop shove-​it in pop shove-​it out na fun boxu.

Po Best Tricku si ještě diváci mohli vychutnat exhibici Local Heroes & Friends. Na vodě tak padaly ty nejlepší triky celého dne a to v podání Tomáše Jadrného, Dominika Matýska, Kuby Bučka, Libora Fišera, Kuby ZálejskéhoLukáše Menšíka. K vidění byly třeba vysoké S-​Bendy, ale i technické triky na překážkách.

Se zapadajícím sluncem přišlo na řadu vyhlášení. Demo Pass contest opět ukázal 5 nejaktivnějších riderů, kteří stihli během dne vyzkoušet nejvíc produktů. Pátá nejaktivnější byla Klára Machulková, která si odnesla kšiltovky Mystic, Freshjam.cz a triko Shark. Čtvrtý se umístil Matěj Sladkovský a převzal si tak triko Slingshot, kšiltovku Freshjam.cz a sluneční brýle Etnies. Třetí se umístil Matesák Kuhn, který si tak převzal ručník Towee, triko Slingshot, kšiltovku Slingshot a voděodolné pouzdro Shark. Druhý nejaktivnější rider byl Jakub Kozubek, který tak získal foťák Fujifilm Instax Mini, ručník Towee, kšiltovku Mystic a triko Slingshot. Vítězem Demo Pass contestu se stal Radko Bartoš, který si tak odnesl hlavní cenu, kterou bylo vázání Humanoid Howl! Při vyhlášení došlo i na předání cen Wakeguru.cz Best Trick contestu, o jehož průběhu a cenách se můžete dočíst o pár odstavců výš. Na závěr jsme ještě opět vyslali Just Ride! rain a mezi diváky tak rozházeli další ceny od našich partnerů.

Když už byli všichni nabažení wakeboardingem i cenami, obojího bylo tentokrát opět spoustu, přišel čas na Jack Daniel's Fire Afterparty, která se uskutečnila přímo u vody v části, kde se nacházely dva Jack Daniel's stánky a také stánek Budweiser Budvar. Do Red Bull Saurus káry naskočil náš DJ Hlava, který zvedl hlasitost a party mohla odstartovat. Kolem 11. hodiny večer dorazila na afterparty většina mejdanu-​chtivých návštěvníku autokempu i účastníků Just Ridu. Průběh afterparty asi není třeba rozebírat, zmíníme jen to, že v některých zmizelo několik piv, panáků i drinků, což vedlo třeba ke zhruba 100metrové "naked plavbě" ke kickeru a zpátky a dalším šílenostem.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE OD MICHALA PROUZY ZDE

Na závěr bychom chtěli poděkovat vám všem, kdo jste na třetí zastávky Just Ride! Summer 2016 tour dorazili. Kdo do Brna nemohl přijet, mohl průběh akce sledovat na našem Snapchatu "freeride.cz", kde jsme tentokrát trhli rekord v počtu Snapů i ve sledovanosti... Pojďte se podívat na video z akce:

Velké díky patří také celé veselé Wake Merkur partě v čele s Kájou HolubovouZdeňkem "Nimbeem" Mrštným za skvělé zázemí pro akci, a samozřejmě všem partnerům akce, kterými jsou:

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko

Příští zastávka se uskuteční 9. července ve Wakeparku Náklo u Olomouce a vy už teď můžete sledovat událost na Facebooku pro více informací. Vidíme se u vody!

Další zajímavé články