Junior Wake Contest 2016

Od Anety Hanesové z Cable Wake Parku Stráž k nám dorazil set v podobě reportu, fotek a videa z Junior Wake Contestu, který se tam v září uskutečnil. Pojďte se podívat jak tenhle závod mladých nadějí českého wakeboardingu proběhl. Slovo předáváme Anetce...

V neděli 11.9.2016 se v Cable Wake Park Stráž odehrál dětský wakeboardový a wakeskatový závod Junior Wake Contest 2016. Už v 8:00 hodin se začali sjíždět mladí rideři, připraveni předvést svůj letošní progres. Na vodu vystartovali v kategoriích: wakeboard dívky U15, wakeboard chlapci U11, wakeboard chlapci U15 a letos nově i v kategorii wakeskate.

Pod dohledem rozhodčích, kterými se letos stali Eduard Hanes, Marek HolubčákJan Krejbich začala kvalifikace, ze které postoupili všichni do finále. Po kvalifikačních kolech se do programu zapojila také exhibice zkušených riderů jako je třeba Patrik Hanes, Tomáš ŠantrůčekMonika Havránková, kteří udělali skvělou show pro diváky.

Připravené děti se poté plně pustili do finále, kde už se rozhodovalo o vítězích. Finálová kola byla velice napínavá, jelikož konkurence mezi dětmi vysoce vzrostla. Na stupně vítězů se tedy vyšplahli jen ti nejlepší. Rozhodčí vyhlásili také cenu za nejlepší crash, best trick a také cenu rozhodčích, kterou byla wakeboardová deska od DUP Double Up Wakeboards.

Výsledky:

U11 kluci:
1. Matěj Šnajdr
2. Matěj Vavřina
3. Dominik Hruška

Holky:

1. Zůza Szymanská
2. Jana Krčmová
3. Elizabeth Soukupová

U15 kluci:
1. Filip Sekula
2. Šimon Šnajdr
3. David Rosenkranc

Wakeskate:

1. Zůza
2. Jana Krčmová3. Filip Sekula

Best trick: Zůza Szymanská
Crash: Šimon Šnajdr, Jirka Poncar
Cena rozhodčích
: Adam Lojík

Na těchto závodech se podílelo mnoho sponzorů jako je Město Stráž pod Ralskem, Mou, Break a leg, Snowboard Zezula, Radio SPIN 96,2, Lazzzy, Mystic Boarding, Wakeguru.cz a samozřejmě také Cable Wake Park Stráž.

Účast na závodech byla větší, než se očekávalo a proto rádi příští rok opět uskutečníme tuto parádní akci. Organizátorem závodu je Wake klub Stráž a ředitelem závodu Aneta Hanesová.

Video:

Další zajímavé články