Just Ride! Summer 2017 se po roce vrátil do Ski & Wake park Těrlicko

V sobotu 15.7. se naše tour vrátila na Moravu, tentokrát do areálu Ski & Wake park Těrlicko, kde jsme si tak střihli v pořadí čtvrtou zastávku. Předpověď počasí se v týdnu před akcí netvářila zrovna přátelsky, počasí se ale nakonec umoudřilo a až na jednu přeháňku během dne bylo nakonec celkem fajnově. Pojďme se společně tímhle reportem, fotkami a videem podívat, jak akce proběhla…

Ráno to na Těrlicku dokonce vypadalo tak, že se předpověď týká úplně jiného místa, protože nás přivítal slunečný a teplý den. Akci jsme tak v tomhle módu odstartovali v 10:30, kdy se roztočil vlek a na Freeride.cz stánek přicházeli první předregistrovaní rideři, kteří se tak nemuseli zdržovat vyplňováním registračního formuláře a mohli tak po vyzvednutí Demopassu rovnou vyrazit testovat wake vybavení a jezdit. Kdo se registroval až na místě se ale také tolik nezdržel a stejně jako předregistrovaní rideři obdržel zdarma Demopass a slevu na celodenní permici, která tak v sobotu stála příjemných 350,-.

Prkna a vázka Double Up Wakeboards se testovaly na stánku Wakeguru.cz, kde jste se mohli mrknout a vyzkoušet si i neoprény, vesty, poncha další vybavení od firmy Soöruz a stejně tak i neoprény, lycry, plavky a další stylovky od značky Glidesoul.

O kus dál se nacházel stánek Nobile Wake, na kterém těrlický lokál Kuba Zálejský s partou půjčoval právě Nobile Wake prkna, nebo třeba zábavný surf, se kterým se můžete svézt právě i na vleku a trochu v sobě probudit surf feeling, když holt nemáme ten oceán…

Na stánku FreestyleZOO se tradičně pohybovala parta ve složení Péťa, Kuba, a Tommy. Zapsat jste se u nich mohli především na free coaching a Tomáš Buček, který byl na téhle zastávce ZOO coach, vám tak v domluvených časech radil přímo na mole. Na stánku FreestyleZOO jste se také mohli zaregistrovat na wake kemp, který se koná právě na Těrlicku v termínu 8.-11.8.2017s 20% slevou. Více informací o kempu najdete na tomhle odkaze.

Po celý den se točilo také kolo štěstí na Samosebou.cz stánku, na kterém jste si po zatočení vylosovali barvu, na základě které jste si mohli vybrat mezi lehčí a těžší otázkou. Každý, kdo odpověděl správně byl ihned odměněn věcnou cenou od firmy Eko-​Kom, která má projekt Samosebou.cz na svědomí. Kromě soutěžení na kole štěstí jste si také mohli dát chill ve speciální modré gauč-​popelnici, která byla v sobotu hodně oblíbená především mezi staršími návštěvníky, kteří z ní pozorovali mladší příchozí soutěžit.

Na stánku KitKat jste se mohli vyfotit před fotostěnou třeba s jednou z letních propriet jako je třeba surf. Fotku vám KitKat hostesky rovnou vytiskly a věnovaly. Po celý den jste také mohli trénovat hru KitKat labyrint, ve 14:00 totiž proběhl avizovaný KitKat Labyrint contest, ve kterém si to mezi sebou rozdalo hned několik týmů o věcné ceny a samozřejmě čokoládovou porci KitKatů. O kus dál se celý den vesele čepovalo pivo Budweiser Budvar a to desítka i dvanáctka. Protože piva bylo dost, rozhodli jsme se během dne cenu snížit na 15Kč za desítku a 20Kč za dvanáctku a nestačili jsme se divit, jak rychle jsme naráželi nové sudy.

Mercedes-​Benz spolu se třemi auty, kterým tradičně vévodil luxusní obytňák Vito Marco Polo, opět přivezl i dva herní simulátory, na kterých jste si proti sobě mohli s kámošema zazávodit a odnést si tak věcné ceny od téhle renomavané německé automobilky. Zmíněné Vito se pyšní především parádním prostorem na spaní na střeše v podobě vyklápěcího stanu. I tam, jste se mohli podívat a vyzkoušet si tak, jaké to je cestovat touhle károu.

Sobotní program odstartoval ve 13:00 první vstup v podobě Sony Action Cam follow shootingu, při kterém vás člen naší Freeride.cz crew Honza Lohynský natáčel z druhého lana a sbíral tak vaše záběry, které máte už nyní ve svých e-​mailových schránkách. Ke komu se ještě jeho záběr nedostal, ať se podívá do spamu a případně nás kontaktuje na Facebooku Freeride.cz Just Ride! Během celého dne jste si sami mohli tuhle nadupanou kameru půjčit a to včetně hodinek, na kterých vidíte obraz + spousty dalších vychytávek v podobě helmy s mountem na přidělání kamery, teleskopické tyčky a dalších věcí a vyzkoušet si ji. Druhý follow cam vstup proběhl s mírným zpožděním před 17:00 oproti plánovaným 16:00 z důvodu zmiňované přeháňky. Dostalo se ale na všechny, kdo o natáčení měli zájem a na některé dokonce dvakrát. K naší radosti nepadali jezdci, ale triky, takže i záběry stojí za to.

Ještě před druhým follow shooting vstupem jsme si však střihli Paddleboardguru.cz Paddle Battle, který odstartoval v avizovaných 15:00.To už se nad námi honily mraky a počasí naznačovalo bouřku, která však nakonec naštěstí nepřišla. Do závodu i přesto přihlásilo několik statečných paddleboardistů, kteří se po hlavě vrhali na trasu k cca. 50 metrů vzdálené bójce a zpět. V dámské kategorii vítězství ze třetí zastávky ve Stráži obhájila Oli Smetanová, která má letos formu a kromě wakeboardingu jí to jde fenomenálně i na paddleboardu. V pánské kategorii se také opakoval scénář ze třetí zastávky a pro vítězství si dopádloval “Tommy Cvaklá Noha”. Co už se ale bohužel neopakovalo byla jeho exhibice v tygrovaných plavkách ze Stráže, kterou jsme původně chtěli zařadit do oficiálního programu. Co na to Tommy?

V 18:00 už se všichni natěšení a namotivovaní začali shromažďovat před Freeride.cz stánkem, kde si v rámci riders meetingu od trojky rozhodčích Lohy, BogiZálej vyslechli pravidla contestu a odhlasovali si překážky, na kterých se závod jel. Zhruba 40minutový jam nakonec odstartoval na kinked bedně a rainbow. Rideři se vzájemně hecovali, protože úroveň triků se postupně zvyšovala. Ve všech kategoriích jsme viděli technické a stylové triky a porota to tak tentokrát neměla jednoduché. Vítězem juniorské kategorie se stal Kryštof Blanik, který odjel parádní Tailslide 270 out. Mezi ženami proběhl souboj především mezi Ellen Fraisovou, která roztočila 720 na rainbowAnetou Petrovou, která odjela FS Lipslide to blind na kinked bedně. Vítězkou se nakonec po jednohlasném rozhodnutí poroty stala Aneta Petrová především za odjezd do blindu, kterému v tomto případě rozhodčí dali větší váhu. Mezi muži kraloval Roman Pokorný za 270 to wallride. Za největší crash byl odměněn Jan Slavík, který si při jednom z vyhecovaných pokusů střihl slušnou šipku a patří mu respekt za to, že to tam při závodě poslal, protože tak to má v Best Trick contestu být a příště to určitě bude s odjezdem!

V 19:00 už jsme se vrhli na závěrečné vyhlášení, při kterém byli vítězové Wakeguru.cz Best Trick contestu odměněni super neoprény Soöruz a vítěz kategorie Best Crash obdržel parádní brýle Mercedes-​Benz. Vyhlášeni byli i nejaktivnější testeři, kteří se stali vítězy Demopass contestu. Aktivních vás bylo i tentokrát mnoho a protože vítězů jsme vyhlašovali pouze 5, museli jsme přistoupit při vyhlášení ke slosování všech, kterým se podařilo nasbírat všechny samolepky a vyplnit tak celý Demopass. Vítězové si odnesli věcné ceny od našich partnerů.

Nebylo na co čekat a hned po vyhlášení jsme pro vás začali připravovat Jack Daniel’s Fire Afterparty, která proběhla v místním Ski & Wake baru. Jack Daniel’s bar se spolu s hosteskami přesunul ze stanového městečka právě na terasu do baru a za doprovodu našeho DJ Hlavy se kolem 21:00 začala rozjíždět afterparty, která jela až do brzkých ranních hodin. 

Chtěli bychom poděkovat všem, kdo se nezalekli předpovědi a dorazili si v sobotu na Těrlo užít nabitý a zároveň pohodový den u vody. Děkujeme také našim partnerům a areálu Ski & Wake park Těrlicko v čele s Martinem Kocurem za skvělý přístup a podporu při přípravách akce. Jsme rádi, že se i další zastávka vydařila a těšíme se na vás na té další, která proběhne 5.8.2017 v areálu Wake sport Česká Lípa. Aktuální informace k další zastávce a celé tour najdete ve facebookové události, tady na webu a facebookové stránce Freeride.cz Just Ride! See ya u vody!

Další zajímavé články