První zastávka Just Ride! Summer 2017 na Merkuru vyšla na výbornou

S příchodem léta a oprášením wakeboardové výbavy je tady po tuhé zimě pokračování tour našich happeningů Just Ride! v letním provedení. V sobotu 10.6.2017 jsme za první zastávkou a zároveň odpálením letní wake sezóny vyrazili do brněnského wakeparku Merkur, který se nachází v Pasohlávkách – 30 minut autem od Brna. Pojďte se reportem, fotkami a videem vžít do tohohle pohodového dne, ať už jste na akci byli nebo ne.

Start akce byl naplánován klasicky na 10:00 a tentokrát to vypadalo, jako kdybychom byli rození meteorologové, nebo magičové, kteří si počasí umějí povodit, jak je potřeba. Avizovaný déšť se totiž vypršel během brzkých ranních hodin a před 10 začal ustávat a měnit se do mrholení, které tak akorát šikovně namočilo překážky, aby se první nadšení riders nemuseli unavovat jejich namáčením. Prostě pohoda! Když je řeč o překážkách... Ty na Merkuru doslova vyrostly jako houby po dešti a aktuálně se jich na vodě nachází 19 (!!!). Naše stanové městečko, kterému vévodila Mercedes-​Benz brána a dva luxusní obytňáky téhle renomované německé automobilky, příjemně vyplňovali břeh wakeparku a vytvářelo příjemné prostředí se super atmosférou…

Start akce v podstatě ohlásil roztočený vlek a první riders jak na vodě, tak u našeho Freeride.cz stánku. Systém akce zůstává takřka beze změny a i v sobotu tak každý, kdo se zdarma zaregistroval získal od našich úsměvavých slečen Demo pass. Demo pass slouží jako identifikační prostředek na půjčování wake prken a vybavení a celkově usnadňuje celý proces. Zároveň všichni s demopassem, kteří jsou aktivní v půjčování, návštěvách stánků našich partnerů, soutěžích a tak dále získávají za jednotlivé aktivity do demopassu nálepky. Na závěr se tak automaticky dostávají do závěrečné soutěže /​ slosování o motivující věcné ceny.

K testování byly nová prkna a vázání předních wakeboardových firem. S novou kolekcí, ale i loňskými kousky byla na místě parta z českého zastoupení americké firmy Humanoid Wakeboards. Na jejich stánku jste se navíc mohli mrknout a vyzkoušet si stylové vesty Follow. a boardbagy Mine. Přímo u břehu dění na vodě kontroloval a prkna půjčoval Kuba Zálejský a to ve stánku jeho sponzora Nobile Wake. Další wake firmou, která točila jedno prkno za druhým a která se k nám připojila v rámci své dlouhodobé test tour byla firma Goodboards. Na všech stánkách bylo z čeho vybírat a na vodě byli vidět rideři snad se všemi modely nových prken.

Kdo chtěl současně s testováním nových prken posunout své wake skills o úroveň výš, mohl se zastavit na stánku FreestyleZOO, na kterém tahle vysmátá parta odbavovala každého, kdo chtěl využít a vyzkoušet jejich know-​how. Na jejich stánku byl také k zakoupení FreestyleZOO merch a k dostání kompletní info o chystaných kempech, které tahle parta pravidelně pořádá. Pokud jste se nestihli zastavit a probrat to osobně, můžete se mrknout na jejich web.

Po celý den se také prakticky nezastavilo kolo štěstí na Samosebou.cz stánku. Projekt Samousebou.cz má za hlavní cíl osvětu týkající se třídění odpadu a naše akce je i díky nim a jejich barevným popelnicím ekologická. Kolo štěstí je novinka, kterou jsme představili už v zimě. Každý, kdo si zatočí dostane podle barvy, která mu padne otázku týkající se třídění odpadu. Může si vždy vybrat buď lehčí nebo těžší. Když odpoví správně, odnáší si okamžitě odměnu v podobě různých zajímavých cen. Oblíbenou cenou byl v sobotu třeba praktický obal na banán. Protože wakeboardeři vědí, jaké to je, najít v boardbagu takový banán rozmázlý…

Živo bylo také na stánku KitKat, kde jste se mohli nechat vyfotit před fotostěnou a fotku si následně odnést a také si zasoutěžit s vtipnou manuální hrou, která vyžaduje dobře sehraný pár, který si dokáže poradit s herní deskou – labyrintem. Ve 14:00 se navíc všechny přihlášené páry sešly u KitKat stánku a odstartoval tak Labyrint contest. Vítězem se stal ten, kdo dostal míček skrz labyrint jako první do konce tak, aby propadl závěrečnou dírou. Vítězové si odnesli věcné ceny, ale KitKat tyčinky byli pro všechny zúčastněné. ;-)

Myslíme i na ty, kteří nechtějí být celý den ve vodě a na CK Fischer /​ Nev-​Dama stánku si bylo možné zahrát VR (virtual reality) hru s 3D brýlemi, což je novinka, která nabírá na popularitě mezi čím dál tím více lidmi. V rámci CK Fischer /​ Nev-​Dama stánku také probíhala soutěž o zájezd v hodnotě 5.000,-. Kdo hraje rád, ale je spíše závodník, mohl si vyzkoušet luxusní simulátor na Mercedes-​Benz stánku, kde se rozdávaly rady o ovládání auta na simulátoru, ale třeba i v realitě. Zároveň si každý mohl s odborníky od Mercedes-​Benz promluvit o luxusních obytňácích, které byly v našem stanovém městečku zaparkovány a které jsou skvělým parťákem nejen na cesty k vodě.

Hned vedle Freeride.cz stánku se nacházel stánek Sony Action Cam, ve kterém byly k zapůjčení ty nejnovější kamerky, které dosahují těch nejvyšších standardů. Od 15:00 do 17:00 jste navíc mohli využít našeho follow shootingu, při kterém jsme natáčeli zdarma vaše jízdy na dvou lanech. Follow shooting je příležitost nasbírat záběry vlastního ježdění a zároveň skvělá forma, jak se trochu vyhecovat do triků, které normálně neděláte, protože mít nějakou výzvu natočenou stojí za to, co říkáte? ;-)

V 18:00 odstartoval očekávaný Wakeguru.cz Best Trick contest o věcné ceny, které dodal náš partner Wakeguru.cz, na kterého se můžete těšit již na další zastávce. Protože se v sobotu v Brně sešli i wakeskaters, rozhodli jsme se vytvořit kategorii i pro ně. Formát závodu byl standardní best trick – jen 1 nejlepší trik se počítá a to na předem určené překážce. Wakerboarders jeli na nové PVC trubce, která umožňuje několik způsobů náskoků a vyzývá tak do nabitých kombinací. Na wakeskatu se jelo na funboxu s A-​Framem, který se dá také jezdit na sto způsobů. Kategorie jsme rozdělili na muži, ženy a děti do 15 let tak, aby měl šanci každý a ve všech kategoriích byly vidět super triky. Porota ve složení Lohy, Zálej a Murphy to tak vůbec neměla jednoduché. Jako nejlepší se nakonec ukázal být Dan Chocholouš a jeho technická bomba v podobě FS 360 Transfer FS 180 Out. Dan si tak odnesl neoprén Soöruz. V ženské kategorii Marta Crhová vyslala FS 540 na funboxu a vyhrála tak stylovou Soöruz vestu. V dětské kategorii nejvíce diktoval mladý Honza Gaží, který odjel stylově BS Blunt to BS Lipslide 270 out, za což byl odměněn také vestou Soöruz. Mezi Wakeskaters se nejvíce předvedl Lukáš Fajkus a to hlavně Wallridem to fakie a spolu s Veronikou Malý za boardslide si odnesli sluneční brýle Mercedes-​Benz.

V 19:30 přišel čas na vyhlášení Wakeguru.cz Best trick contestu a také na očekávané výsledky Demo Pass contestu. Aktivních testerů bylo i tentokrát spoustu a nezbývalo než z těch nejaktivnějších vylosovat 5, kteří byli následně odměněni věcnými cenami od našich partnerů. V téhle pětce byli vylosováni jmenovitě Daniel Váš, Radek Tvrdoň, Erika Sedlářová, Lucie Rapalová a na prvním místě Matěj Sladkovský, který si odnesl parádní vestu Follow od českého zastoupení Humanoid Wake, Follow a Mine.

Na vyhlášení navázala exhibice lokálního zabijáka a jednoho z nejlepších českých wakeboardistů Tomáše "Jádra" Jadrného. Ten vysokými air triky a stylovým shredem na překážkách všem divákům ukázal, kdo je na Merkuru králem a za doprovodu komentáře našeho speakera Juana tak na břehu vznikla skvělá atmosféra. Díky Jádro za super show!

Nebyl čas ztrácet čas a hned po skončení provozu vleku jsme udělali maximum proto, abychom mohli rozjet Jack Daniel’s Fire Afterparty. Jack tekl proudem, protože se v campu rozkřiklo, že nejlepší mejdan je u nás, u vody. Na vychlazený Budvar a výborný Jack Daniel’s od příjemné a stylově oháknuté party tak dorazilo spousta party people. Taneční náladu ladil náš DJ Hlava a tančilo se až do chvíle, kdy kolem 1 ráno přišli svou funkci vykonat místní security. Vše jsme však samozřejmě vyřešili s úctou a jak šel čas, tak party pomalu utichla a to nejen kvůli nutnosti snížit hluk, ale i proto, že většina tanečníku již protančila střevíce…

Video z akce:

První zastávka naší letní tour Just Ride Summer 2017 se povedla na výbornou a my už děláme všechno proto, aby jste si mohli užít i další zastávku, která se odjede už tuhle sobotu v Hradci Králové. Více informací včetně posledních aktualit najdete ve facebookové události. Připravujeme pro vás i článek s kompletními informacemi, který najdete již zítra tady u nás na webu. Díky všem, kdo dorazili, kdo s náma na první zastávku zavzpomínali teď a tady. Vidíme se u vody na té další!

Další zajímavé články