Red Bull Winch Sessions v našich vodách

Slovenská wakeskaterka Zuzana Vráblová spolu se svými wakeskate přáteli z USA a Velké Británie během dvou týdnů intenzívne hledá top CZ/SK spoty na winchování. Kdo všechno se Sessions účastní a jak sa jim v hledání spotů zatim daří? Čti dál!

Red Bull Winch Sessions je koncept, který jsme mohli vidět už i v USA nebo v Rakousku a znamená jedno: pohodové setkání s kámoši, ať už s wake-​skatery nebo wake-​boardisty, a spoločné ježdění na různých vodních hladinách. Jezdci si překážky tvoří pomocí všelijakých materiálů, pohonnou sílu jim dělá winch (naviják), který slouží namísto klasického skútru, lodě či vleku. Jde prostě o vytváření fajn podmínek na ježdění na v podstatě jakýchkoliv místech, která si s partou vybereš. 

Slovenskou líderkou takových Sessions je Zuzana Vráblová, která se ježdění na vodě věnuje už od svých 8 let. Zuzka začínala na vodních lyžích, pokračovala wakeboardingem a zakotvila u wakeskatingu. Dnes je mistryní světa v tomhle mladém sportu a na kontě má množství dalších titulů. Před nedávnem se vrátila z mekky wakeskatingu, z Floridy v USA, a neprišla sama. Zuzana tu žila více než rok, a tak sa skamarádila s místní partou jazdců. Pravidelně brázdila vody se světovým wakeskaterem Andrewem Pasturou a jeho buddiem Benem Horanem, přidával se k nim i kámoš z Velké Británie Ollie Moor. A tak sa tahle skupinka top sportovců dohodla, že prozkoumá i slovenské a české hladiny. Aktuálně jezdá v karavanech z místa na místo a hledají ty nej spoty na winchování v Česko-Slovensku.

Andrew Pastura je jeden z nej wakeskate jezdců, dvojnásobný vítěz nejprestižnější soutěže The Wakeskate Tour. Pochází ze Cincinnati v Ohiu, kde trávi většinu času se svojí mnohopočetnou rodinkou a kde také trénuje. K jeho nej wakeskate videům patří například i jízda s Brianem Grubbem na Erie Canalu. Ben Horan, 27-​letý Američan, má místo na winchování ve své vlastní zahradě za domem. Pro Bena je jakýkoliv spot místem k ježdění a v komunitě wakeskaterů je považovaný nejen za pionýra tohoto sportu, ale i za inovátora. Poslední z trojice je Ollie Moore. I přesto, že Ollie pochází z Velké Británie, tak většinu času tráví se svými fellas v USA. Je mu jen 22 let, ale je jedním z jazdců, kteří momentálně produkují nejvíc jezdeckého obsahu v médiích.

Pokud se ptáš, kde tuhle fajn partičku momentálně najdeš, tak to ti neprozradíme. Jejich jízda po Česku a Slovensku je totiž v plném proudu a mění se třeba i s výškou hladín řek nebo vodních nádrží. Zkoušejí každé místo, natáhnout winch a jezdí, kde se jen dá. Jejich denní dobrodružství, nejen ty jezdecké, můžeš sledovat na live blogu tu: www.redbull.sk/winch. Po skončení Red Bull Winch Sessions se samozřejmě můžeš těšit na finální report s úžasnými fotkami (už příští týden!) a následně na jedno překvápko koncem srpna. Sleduj www.redbull.sk.

Text: Red Bull
Foto: Jan Kasl /​ Red Bull Content Pool

Další zajímavé články