Snowboard Zezula Wakeboard kemp 2017

V půlce června proběhl ve Strážo pod Ralskem wakeboardový kemp od wake party, ze Snowboard Zezula. 16 kemperů si rozdělili 4 zkušení koučové, kteří po dobu 5 dnů zajišťovali riderům progres. Od organizátorů kempu nám dorazil report, fotky a video, které si teď můžete vychutnat pohromadě v článku níže. Enjoy!

 Druhý ročník Snowboard Zezula Wakeboard kempu odstartoval 12. června v našem oblíbeném parku ve Stráži pod Ralskem. Sešla se super parta lidí, od úplných začátečníků až po pokročilé. Za týden ježdění byl u všech znát obrovský progres.

Jízda, pohoda, zábava
Wakeboard kemp však není jenom o zlepšování se, ale i prožití pohody u vody. O tu se nám staralo i skvělé počasí, takže idylka jak má být. První večer po příjezdu kemperů proběhlo seznámení, přednáška o wakeboardingu a promítání videí české wakeboardové scény, které nás na ježdění ještě více navnadilo a už jsme se nemohli dočkat rána.
V parku ve Stráži je vedle velkého čtyřsloupého vleku také jeden malý dvousloupý, který je u úplných začátečníků nejlepším pomocníkem při startech, případně u zkušenějších riderů pro učení air-​triků. Nechybí zde ani příjemné zázemí a personál, který se o nás po celou dobu skvěle staral.

Progress pod dohledem top jezdců
Zkušenými kouči byli jezdci ze Snowboard Zezula teamu Patrik HanesMonika Havránková, dále člen/​tréner z Wake Team Academy Honza KlusáčekMojmír Langer, bez kterého si naše kempy neumíme představit. Koučové si rozdělili 16 kemperů a mohlo se jít na vodu. Během 5 dní trvání kempu byl znát obrovský posun, především u těch, kteří na wakeboardu stáli poprvé. Největší zlepšení se pak ukázalo po jednodenním výletu do nedalekého wake areálu v České Lípě, kde jsou čtyři dvousloupé vleky a my je mohli mít rezervované pouze pro sebe.
Začátečníci si zde mohli vyzkoušet svoje první přejetí bedýnky nebo skok na malém kickeru.

Pohodička s luxusním výhledem
Ubytování jsme byli v chatkách kousek od vleku, přímo u vody a s kouzelným výhledem na Ještěd. Každý večer jsme sedli k ohni, grilovali a probírali uplynulý den, progres i chyby v jízdě. Ve čtvrtek proběhl menší závod, kde kempeři mohli ukázat, co se naučili. Za svoje povedené jízdy byli ohodnoceni a následně odměněni věcnými cenami.

Celý týden ale nebyl jenom o wakeboardingu. Navštívili jsme místní bikepark, kde zrovna probíhala exhibice a pravidělně jsme chodili na místní, vyhlášenou zmrzlinu, které mají na výběr skoro ze sta druhů. Kemp dopadl na jedničku. Je super vidět tak šikovné lidi, plné snahy a zápalu pro wakeboarding, díky čemuž jsme si těch pár dní maximálně užili a každý se mohl odnést ty nejlepší zážitky a hlavně nové dovednosti.

Video z kempu:

Všem děkujeme za účast, držíme palce v dalším wakeboardovém pokroku a uvidíme se za rok!

Další zajímavé články

Závěrečný film o Riders Meetingu je skoro tady!

Je to už nějaké doba, co jsem se naposledy bavili o Riders Meetingu, ale v zákulisí se poctivě stříhal film, který už brzy začne rozjíždět své premiéry! V tomto článku film lehce odtajníme a zároveň si akci částečně připomeneme. Samozřejmě nebudou chybět ani postřehy samotných účastníků, tak si to nenech ujít.