Surf Expo 2016

Z českého zastoupení Humanoid wakeboards k nám dorazil report ze světoznámého veletrhu vodních sportů s názvem Surf Expo, který se každoročně koná v americkém Orlandu. Tam se Lukáš a Karolína vydali podívat na nové kolekce na příští sezónu a užít si ježdění v centru světového wakeboardingu. Pokud vám zajímá, co pro vás výrobci wake vybavení připravují na příští sezónu, čtěte dál. Slovo nyní předáváme Lukášovi...

Od 8. do 10. září se v americkém Orlandu na výstavišti Orange County Convention Center uskutečnilo Surf Expo 2016. My jsme byli jako dealeři Humanoid wakeboards do ČR pozváni na představení nové kolekce pro rok 2017 a tuhle příležitost jsme si nemohli nechat ujít...

Letos proběhl 40. ročník, na kterém bylo více než 2500 vystavovatelů, počínaje plážovou módou a všemožnýma vychytávkama včetně plastového úchytu, který udělá tu nejlepší surfovou vlnu i za pramičkou, až po hi-​tech vybavení na všechny možné vodní sporty.

Nás ale zajímala nejvíce wakeboardová část. Po prozkoumání nejžhavějších novinek od výrobce wakeboardových lodí jako Malibu nebo Moomba jsme se dostali do stánku Ronix, kde jsme mohli obdivovat kolekci pro rok 2017, která se opravdu povedla. Hned vedle Ronix byl další z amerických výrobců - Liquid Force, kde nás zaujaly boardy Bloodline svým dřevěným designem. Hlavní zajímavost ve stánku LF byl ale nový systém vázání vcelku podobný kolejnicovému systému od Slingshotu.

Nepříliš známá firma Blankboard také představila například své dřevěné wakeboardy a longboardy. Ve stánku Slingshot jsme mohli obdivovat pestré designy kterými je tato firma známá. Slingshot na rozdíl od LF zase přešel u vázání na klasické inserty M6. Mimochodem firmy SlingshotHumanoid wakeboards jsou jediné americké firmy, které ještě vyrábějí prkna v USA. Co nás ovšem nejvíce zaujalo ve stánku Slingshot bylo utahování vázání na gumové pásky. Uvidíme jak se projeví v praxi. V Mystic stánku pak byly vidět parádní vesty, helmy a jiné doplňky.

Firma Hyperlite představila novou kolekci 2017 včetně osvědčeného vázání System, ale i pár klasických modelů. Firma Byerly je propojená s Hyperlitem, proto i u Byerly můžete najít vázání System. Obě značky rovněž představily nové kolekce wakesurfů.

Mezi vystavovateli nesměly chybět ani CWB, nebo O'Brien s moc povedenou kolekcí 2017.V Jobe představili nové wakeboardy a svůj vychytaný systém vázání který je něco mezi systémem od Hyperlite a vyndavací botičkou jako u Slingshotu.

Wakeskateři by ocenili přítomnost stánku Remote, který má letošní design založený na vyobrazení různých známek na skluznici. Stánek, v ČR ne příliš známé firmy Follow, představil kolekci parádních vest, hrazdiček, lan a dalších vychytávek. Svojí signature vestu nám představil dokonce osobně Derek Cook aka Cookie.

Firma Phase 5 představila neuvěřitelně velkou kolekci wakesurfů a všem wakesurfařum proto doporučujeme podívat se na jejich stránky! Nemohla chybět ani nová kolekce dámských neoprénů a doplňků od firmy GlideSoul, kterou už v ČR velmi dobře známe díky neméně známé Oli Smetanové :)

Dále jsme viděli neuvěřitelné množstí paddleboardů a to jak nafukovacích tak klasických, včetně joga boardů, které je možné používat i na suchu v tělocvičně díky měkému polštáři, kterým jsou podložené. K vidění byly i kolečkové paddleboardy, které vypadají jako obří longboard a na konci pádla je místo lopatky gumová koule k odrážení od země.

Dalšími zajímavými vystavujícími byly firmi Hoven vision - výrobce slunečních brýlí a CGHABITATS - výrobce kšiltovek a boardshortek. Firma Body Glove představila kolekci neoprénů s designem od Marvelu, jak pro děti tak pro (ne)dospělé.

My jakožto dealeři americké firmy Humanoid wakeboards jsme kromě návštěvy EXPO strávili i nějaký ten čas v Humanoid Demo Housu, kde kluci představili novou kolekci 2017 VIP hostům.

Zajímavostí bylo, že nové parkové desky se nyní dělají jen ze tří částí dřeva, takže prkno bude mít mnohem větší flex. Kromě představení nových modelů a vychytávek roku 2017 byla pro hosty připravena loď k neomezenému užívání a samozřejmě nemohla chybět party až do rána. Fakt je, že po jízdě a diktátu Nicka Dorseyho na neuvěřitelně dlouhém laně jsem se trochu ostýchali, ale nakonec jsme se hecli a celej den wakovali a wakesurfovali s Nickem, Markem RugalouTrevorem Bashirem. Pro nás osobně neopakovatelný zážitek!

Závěrem dodáváme, že pokud jste ten typ lidí, kteří neradi tráví léto líným válením se na pláži a před turisticky zabitým červencem a srpnem dávají přednost září, určitě doporučujeme naplánovat si výlet na některý z dalších ročníků, nudit se určitě nebudete!

Více informací najdete na surfexpo.com nebo na Facebooku.

Další zajímavé články