Wake sport park Česká Lípa hostil pátou zastávku Just Ride! Summer 2017

Léto hrozně letí když se člověk dobře baví… a tak v sobotu 5.8. proběhla už pátá zastávka naší letní tour Just Ride! Summer 2017. Tentokrát jsme se vydali do areálu Wake sport park Česká Lípa, který se pyšní 4 dvousloupovými vleky, hromadou super překážek a fajn atmosférou. Akce se zúčastnil vysoký počet riderů, ale i návštěvníků, kteří jezdit nešli, ale nabitý program si přesto dosyta užili. Pojďme si v reportu shrnout, jak to v sobotu v Lípě vypadalo…

V 10 hodin se rozjeli vleky a na stánek Freeride.cz začali nabíhat první nadšení rideři. Podmínky byly už od rána TOP a nikdo si tak nechtěl nechat ujít rovnou hladinu a sluníčko v zádech. Se startem vleku se rozjelo automaticky i test centrum. Na stánku Wakeguru.cz byla opět ready ta nejnovější kolekce prken a vázání Double Up Wakeboards v různých velikostech pro holky i kluky. Oblíbeným set-​upem mezi ridery bylo prkno Del Taco a vázání Heritage, které spolu tvoří perfektní pár. Při návštěvě Wakeguru.cz stánku, jste také mohli omrknout a vyzkoušet neoprény, vesty a další vybavení Soöruz, stejně jako neoprény, plavky a další stylovk Glidesoul.

Stánek Nobile Wake nabídl opět také to nejnovější a nejlepší, co má tahle firma v nabídce - včetně starého dobrého Kuby “Záleje” Zálejského, který se vám se svým parťákem Ponchem věnoval celý den, kromě podvečera, kdy si odskočil rozhodcovat náš best trick contest. Na Nobile stánku patřilo mezi nejoblíbenější prkno Super Bee, na kterém jezdí právě i Zálej a ví o něm tak první poslední. Přímo na pláži se nacházel také stánek firmy Future Kite, která má v nabídce i wakeboardy. Na stánku jste si mohli pokecat s Markem “Murphym” Zachem a nechat si poradit ať už s nastavením prkna, nebo s vlastním ježděním.

Kdo si kromě zážitků z otestovaných prken chtěl domů přivézt i nový know-​how, nebo nový trik, mohl se zatavit na stánku FreestyleZOO a zapsat se v rámci Free Coachingu na session pod vedením coachů téhle party. Level ježdění nehraje roli. Pokud se chcete naučit základy, opravit něco, co děláte špatně a nebo se naučit úplně nový trik - FreestyleZOO parta je tu od toho, aby se vám po celý den věnovala.

Po celý den probíhali také aktivity na Samosebou.cz stánku, kde jste se mohli dozvědět více o třídění odpadu, dát si chill v naší relax papírové popelnici a zahrát si na kole štěstí. Každý, kdo si na kole štěstí vytočil barvu, dostal na výběr mezi těžší a lehčí otázkou, dále podle výběru obdržel od hostesky otázku ohledně třídění odpadu a když na ní správně odpověděl, vyhrál jednu z mnoha zajímavých a praktických věcných cen.

O kus vedle na stánku KitKat probíhalo celý den focení před fotostěnou a to s všemožnými letními proprietami. Také jste si zde mohli zahrát hru KitKat Labyrint, která se hraje ve dvou a testuje vaše skills sehrát se se spoluhráčem. Ještě více, ale vaše schopnosti vyzkoušel samotný KitKat Labyrint Contest, který odstartoval ve 12:30 za účastí dětí i dospělých. Emoce jely tentokrát na maximum a vyhrát chtěl každý dvoučlenný tým. Odměněn byl ale nakonec úplně každý, kdo se do contestu zapojil. Vítězové pak obdrželi při vyhlášení věcné ceny a střihli si společně klasickou závěrečnou fotku před fotostěnou.

Ti, kdo si chtěli odpočinout mezi ježděním, nebo se zkrátka cítí lépe na souši, se mohli zastavit v Mercedes-​Benz zóně a zazávodit si na herních simulátorech - a to dokonce hned ve dvou. Slušná výzva pro všechny, kdo věří, že umějí dobře řídit, protože tenhle závod na okruhu rozhodně schopnosti prověří. K tomu bylo navíc možné vyhrát věcné ceny od téhle renomované německé automobilky. Na stánku CK Fischer /​ Nev Dama se hrálo také, jen s trochu jinou tématikou. Tady jste si po registraci mohli vyzkoušet VR hry, které se hrají s 3D brýlemi a zažít tak zajímavý zážitek s těmi nejnovějšími herními technologiemi.

Samotný program odstartoval v pravé poledne první VSA Xtreme Exhibicí, kterou opět vedl Jeny Valenta a kluci tak na bmx i scooteru diktovali jako šílení. Rampa stála přímo na písčité pláži vedle vody a pohled na ní a exhibici byla pastva pro oči. I přes celkem vysoké teploty kluci jezdili, nebo spíš létali v rampě dost neúnavně a diváci to cenili zpětným hecováním. K vidění tak byly tailwhipy i backflipy, které dělali radost právě všem, kdo si z břehu show užívali. Další dvě exhibice, které proběhly v podobném duchu jako ta startovní se uskutečnili v 15:10 a v 19:40. Klukům patří respekt za to, co po celý den předváděli a my tak posíláme ještě jeden pomyslný potlesk.

Vzhledem k tomu, že jezdit dorazil nemalý počet riderů, jsme se rozhodli neblokovat ani jeden vlek na Sony follow cam shooting, který probíhá standardně připojením kameramana na druhém laně. Náš kameraman tak vyrazil se Sony Action Cam na SP Gadgets plováku natáčet na paddle boardu, ze kterého se tak k překážce mohl maximálně přiblížit a nasbírat tak pro vás zajímavé záběry. Natáčení probíhalo podle plánu v časech 13:15 - 13:45 a 16:45 - 17:15 a ukázalo se, že tohle natáčení nezafungovalo jen jako sběr záběrů, ale také jako hecovací faktor, protože hned několik riderů se pustilo do triků, které by bez kamery asi nevyzvali! Po celý den si také všichni, kdo se zaregistrovali a obdrželi demo pass mohli půjčovat a testovat akční kamery Sony Action Cam a hromadu komponentů k nim.

Ve 14:00 přišel čas na Padleboardguru.cz paddle battle, který se odehrál na pláži hned vedle rampy a opět šlo o velký boj! Tentokrát se dalo příjemně startovat i s rozeběhem, který je pro úspěch v tomhle battlu klíčový. Pak už se projevila šikovnost při ovládání prkna a pádlování. Battle byl opět plný emocí a vyhrát chtěl zkrátka každý. Čím dále se postupovalo pavoukem, tím rychlejší a kontrolovanější jízdy byly. Vítězové závodu - Lucka Fialová za holky a Pavel Hanuš za kluky - si odnesli nejen věcné ceny, ale také slušnou, ale příjemnou únavu a radost, protože atmosféra tohohle battlu prostě stojí za to.

V 16:00 jsme se po dalších programových bodech přesunuli na parkoviště, kde nezbylo příliš mnoho parkovacích míst, ale volná asfaltová cesta ano a pustili se do Surfskates.cz contestu, který spočíval v projetí slalomu a závěrečného kreativního okořenění jízdy. Jelo se na čas, který byl pro vítězství potřeba co nejnižší. Náš speaker Štěpán Krpata se zároveň zhostil role rozhodčího a za kreativitu v cílové rovince udělaloval mínusové vteřiny. K vidění tak byly jak rychlé průjezdy a surfové zatáčky, tak triky v podobě svlečení trika, nebo tzv. hydrantu v cílové rovince.

Prken bylo na místě víc než dost a kdo chtěl trochu potrénovat balanc, nebo si prostě zablbnout, mohl si vyzoušet balanční prkna Woodboards, která se nacházela uprostřed stanového městečka.
V 17:30 jsme se přesunuli k Break a leg stánku, kde se rozjela Hammer game. Jedná se o rakouskou specialitu, známou v tamních krajích jako “Nagelbalken”. Hra spočívá v co nejrychlejším zatlučením hřebíku do pařezu a to špičatou stranu kladiva. Hry se účastní několik hráčů, kteří mají v každém kole jeden úder. Ten jehož hřebík zmizí v pařezu jako první vyhrává. Her během podvečera proběhlo hned několik a protože ten, kdo prohraje kupuje panáky pro ostatní hráče u Jacka Daniel’se, pamatují si všichni spíš ty, kdo prohráli než ty, kdo vyhráli…

Rideři ale samozřejmě zůstávali střízliví, protože se přiblížila půl sedmá a přišel tak čas na Riders meeting před Wakeguru.cz Best Trick contestem. Před Freeride.cz stánkem jsme si tak odhlasovali, že se pojede na funboxu, který se dá jezdit hned na několik způsobů a každý si tak najde své. Každý dostal 2 kola - 4 průjezdy a celkem tak 4 pokusy na to, aby vyslal svůj nejlepší trik a popral se tak o věcné ceny, které dodal náš partner Wakeguru.cz. Mezi dětmi do 15 let včetně rozhodčí nejvíce oslovil mladý Antonín Tyller, který vyslal velký funbox transfer, za což sklidi i ovace ze břehu. Mezi holkama kralovala Petra Narovcová, která vyzvala transfer to boardslide a bylo rozhodnoto. Kluci měli konkurenci nabitější a rozhodování tady tak bylo o úrovn složitější. Jako vítěz byl za velký toeside transfer nakonec vybrán Ondřej Dvořák. Všichni vítězové těhto 3 kategorií si při závěrečném vyhlášení odnesli věcné ceny v podobě super neoprénů Soöruz.

Po Wakeguru.cz best trick contetu jsme si střihli závěrečné vyhlášení, kde jsme spolu s výše uvedenými vítězi best tricku vyhlásili také vítěze Demo Pass contestu, kteří byli odměněni za maximální aktivitu během dne. Vítězové Demo Pass contestu obdrželi dvě tašky nabité cenami od našich partnerů. Díky za vaší aktivitu parto!

Krátce po vyhlášení se spustil déšť a ti, kdo zůstali se tak vyrazili schovat na místní terasu. My jsme se mezitím pustili do sklízení areálu a příprav promítání nového teamového filmu Siam od Double Up Wakeboards. Promítání na fotostěnu se nakonec kvůli nepřízní počasí zdrželo, ale protože Budweiser BudvarJack Daniel’s stánky jely dál, po 11 hodině večerní byla nálada na promítání tak akorát. Předskokanem editu Siam se stalo video Breakend od partičky Break a leg, která natáčela loni na několika lokalitách včetně právě České Lípy a nechali tak vzniknout zábavný edit. Následně se po promítání videa Siam pokračovalo v easy mejdanu až do pozdních hodin. Nálada ze super dne, totiž vydržela všem dlouho…

Díky všem, kdo jste dorazili v sobotu k vodě. Díky našim partnerům. A díky všem, kdo jste se s námi na akci podíleli! Pátá zastávka byla rozhodně super! Vidíme se už tuhle sobotu na šesté a závěrečné zastávce naší tour na Hlučíně. Více informací najdete nyní ve facebookové události.

VIDEO Z AKCE BY MAKE IT REAL:

Další zajímavé články