Aduš Cigániková a Matěj Štěpánek o sezóně 2015 a nejen to!

Tentokrát jsme si pro vás připravili rozhovor s našláplou dvojkou - Adélkou Cigánikovou a Matějem Štěpánkem. Minulý rok vyhráli oba dva první místo na Mistrovství ČR – Aduš na wakeboardu a Matěj na wakeskatu. Krom toho, spolu tyhle dva randí, takže jsme si řekli, že pro vás uděláme double rozhovor a zjistíme krom toho, co dělaj ve vodě i to, co dělaj na souši.

Čau oba dva, řekněte nám jen ve zkratce (kdyby vás náhodou někdo neznal) kolik vám je, odkud pocházíte a jaké jsou vaše záliby krom ježdění na vleku?

Matěj: je mi 27 let a jsem z Prahy. Krom wakeskatu jsem loni začal se snowkitem, trochu kolo a jinak klasika, snowboard, sk8, long a všechno, na čem jde blbnout.
Aduš: Je mi 22 let a jsem také z Prahy. Čtvrtou sezónu wejkuju a kromě toho mě baví i wakeskate, snowboard, longboard. Zkoušela jsem také kolo, prostě všechno možný.

Jak jste se připravovali na letošní sezónu? Nějaký zahraničí, posilka?..
Matěj: V prosinci jsem byl na týden jezdit v Egyptě v El Gouně s kámošema, což musím říct, že strašně pomůže, když člověk nemá takovou pauzu přes zimu. Do toho jsem letos začal už v březnu v Německu na vleku a máme s partou winch, se kterým můžeme kdykoli vyrazit zajezdit, takže toho ježdění se snažím mít hodně. Do toho beru jako trénink všechny ty sporty co dělám, když nejsme na vleku.

Aduš: Moje jediná příprava nebo spíše udržení se v kondici je TRX. Jsem trenérka TRX, které mám 5x týdně a snažím se cvičit s nimi. K trénování na wejka jsem se v zimě bohužel nedostala kvůli škole, protože se pořád jen učím. Studuji fyzioterapii, která mě moc baví, ale je zároveň dost časově náročná a hlavně je škola pro mě větší priorita, než jet během zkoušek někam wejkovat. Na Filipíny budu moct jet po škole, ikdyž bych se tam moc chtěla podívat už letos.

Máme za sebou první díl Českého poháru na Merkuru a oba jste opět vyhráli, není vám to už trochu blbý? Ne teď vážně, čím jste to tam zabili, pochlubte se.

Matěj: Merkur je hodně wakeskejtový vlek, jsou tam menší překážky, delší lano, takže se mi tam jelo pěkně. Byla tam překážka, na které i na skejtu šlo skočit z kikru na slajdku, což jsem odjel v každé jízdě. Celkově mě to tam hodně bavilo, což určitě pomohlo tomu, že jsem dal všechno, co jsem chtěl a zatím to ještě na výhru stačilo a snažím se teď přidávat víc triků z vody.

Aduš: Do finále jsem postupovala z druhého místa a na první místo jsem se probojovala až poslední jízdou, kde jsem skočila 4 air triky - raley, kriptu, backrolla a S-​bend plus překážky, které nebyly úplně top přejeté, jelikož jsem potřebovala se nestresovat překážkami, ale soustředit se na triky z vody.

Jak vidíte vaše šance letos? Koho vnímáte jako svého největšího konkurenta?
Matěj: Určitě Dominik Matýsek a Patrik Hanes, kterej začal běžně odjíždět kickflip, což je trik, po kterým toužím a zkouším ho už strašně dlouho a ještě jsem ho neodjel ani jednou, ikdyž to párkrát bylo o chlup (pozn. red.: pár dní po rozhovoru Matěj odjel svůj první vysněný kickflip!). Šance je, tak uvidíme.
Aduš: Letos je konkurence velká, holky se za poslední rok hodně posunuly. Především Natka s Véjou se hodně rozjezdily přes zimu a dost zabíjí, takže uvidíme jak to všechno dopadne.

Co sponzoři na tuhle sezónu?
Matěj: Žádnej pořádnej, všichni na mě serou.
Aduš: Wakeguru.cz, Sooruz, Dup, BAG.

A teď z toho uděláme trochu bulvár. Vy spolu chodíte, je to tak?
Jednohlasná odpověď: ANO!

Jak dlouho a jak jste se poznali/​dali dohromady?
Matěj: Touhle dobou to bude krásný rok, a potkali jsme se na závodech v Hlučíně, kde jsme o sobě zjistili, že jsme oba vlastně nezadaní. Bydlíme od sebe kousek, tak jsme byli párkrát na longboardu a už to bylo. Ale co si budeme povídat, vždycky jsem po ní pokukoval ve Stráži.

Ještě nám na sebe prozraďte, kdo u vás doma více uklízí?
Matěj: Já moc ne, spíš dělám bordel.
Aduš: Uklízím hlavně já. Celkově mě uklízení baví, protože hned vidím výsledek, který si pak užívám do té doby, než domů přijde Matěj. On třeba nedává nádobí do myčky a chce, abych to tam dávala všechno najednou, aby se neopotřebovávaly panty. Ideálně jednou za 3 dny (smích). Ikdyž abych mu nekřivdila, tak mi nedávno pomohl pověsit prádlo o půlnoci, když už ležel v posteli. Sice první půlku koše dělal, že spí, ale pak se zvedl.

Kdo více pije?
Aduš: Ani jeden téměř nepijeme. Raději si dám džus, čaj a nebo když už tak Cidera. Těch máme doma pořádnou zásobu na léto.
Matěj: Já pívečka o víkendu, ale nějak chodím brzy spát, tak se nikdy nestihnu pořádně ožrat.

Matěji, jaké je nejoblíbenější jídlo Adušky?
Matěj: Zapečené palačinky se špenátem a sýrem.
Aduš, nejoblíbenější jídlo Matěje?
Aduš: Burger. 

V každém vztahu vzniknou nějaké ty přezdívky. Matěji, jakou přezdívku si vysloužila Aduš a jak vznikla?
Matěj: Kjáávo! Když mě jednou takhle rozčilovala a nechtěla přestat.
Adél, jak říkáš ty Matějovi?
Adél: Umárek. Když mě takhle vytáčí každý den (smích).

Tak a už vás přestanu trápit. Díky moc za rozhovor a na dalším dílu Českého poháru, který se koná již tuto sobotu 18. 7. na Těrlicku, budem držet mega palce.

Další zajímavé články