Mladý talent Tomáš Buček o sezóně a plánech do budoucna

K rozhovoru jsme si tentokráte pozvali mladého nadějného ridera ze stáje Wakeguru.cz Tomáše Bučka, který se tak u nás na webu představuje poprvé. Prostor Tomáš dostává, protože od začátku sezóny zaznamenává slušný progres, o kterém jsme prostě chtěli vědět více. Pokud se i vy chcete dozvědět víc o Tomášovi a jeho plánech do budoucna, dejte si tenhle svižný rozhovor.

Čau Tomáši, na začátek ohraný start, který je sice klišé všech rozhovorů, ale je nutný, protože tě nemusí znát každý... Představ se nám na úvod prosím.
Zdarec, jmenuji se Tomáš Buček, je mi 17 let a pocházím z Havířova, kde i teď žiju. Jezdím v mém homespotě Ski & Wake Park Těrlicko a studuji druhý ročník jazykového gymnázia v Orlové.

Co tě přivedlo k wakeboardingu a kolik ti bylo v té době let?
Tak to vím úplně přesně (smích), bylo mi 14 a bylo to v srpnu 2013. Přivedla mě k němu mamka, která mě dovedla na těrlický vlek a já to ihned šel zkusit, protože to vypadalo jako super zábava. Půjčil jsem si prkno, vestu a vše začalo. Moc mě to bavilo a hned jsem věděl jakému sportu se chci ve svém životě věnovat.

Kdybys měl vybrat jednu věc, která tě na wakeboardingu baví nejvíc, a kterou ostatní sporty nemají... Co by to bylo?
Škoda, že můžu vybrat jenom jednu věc (smích). Nejlepší je asi ten adrenalin. Hodně tomu ale konkurují i pěkné holky v plavkách u vody a tak... (smích)

Jezdíš hlavně na vleku nebo dvousloupu. Zkoušel jsi už jezdit i za lodí?
Jezdím hlavně na vleku a příležitostně na dvousloupu. Za lodí jsem ještě nejezdil, ale určitě bych to chtěl v blízké době zkusit. Hodně mě to láká... Za lodí je to dost jiný styl a udělalo by to ze mě univerzálnějšího ridera.

Co máš v plánu dál na letošní sezónu? Kde tě uvidíme?
V letošní sezóně mám v plánu jít progresově víc a víc nahoru jako každý rok. Uvidíte mě na Českém poháru, Just Ridech a dalších akcích...

Jaké máš závodní ambice? Co contesty v zahraničí?
Makat na sobě a být jeden z nejlepších. Chystám se na celý Český pohár, Slovenský pohár a polské závody. Ve všech bych se chtěl co nejlépe umístit. A do toho dva nebo tři zahraniční contesty. V plánu je něco v Anglii a Walesu. Zatím to ale není jisté, tak o tom ani moc ještě nemluvím.

Na jakém set-​upu tě potkáme na vodě?
Potkáte mě jezdit na prkně a vázaní DUP Double Up Wakeboards - deska Anti-​Pro a vázání Costa. Pak ještě občas jezdím prkno Del Taco.

Jaký místo je podle tebe v ČR nejlepší na ježdění?
Podle mě je nejlepší ježdění v mém domácím Ski & Wake Parku Těrlicko a na druhém místě je pak v Cable Wake Park Stráž pod Ralskem. Můj oblíbený park v zahraničí je pak maďarský Györ.

Co ti v ČR naopak v souvislosti s wakem chybí?
Mohlo by tu být víc wakeparkuů jako třeba v Německu, ale k tomu nám chybí jejich ekonomika (haha) a taky větší propagace tohoto sportu.

Máš nějaké dream lokality, kam by ses za wakeboardingem chtěl podívat?
Moje dream lokalita je Thai Wakepark v Thajsku nebo Camsur Watersports Complex na Filipínách. Určitě bych se tam chtěl někdy podívat a pořádně zashredit a zalítat! 

Když jsme u těch snů... prozraď nám jaké máš ambice.☺
Můj sen je pořád se zlepšovat, každý den shredit na vleku a jít nahoru. V budoucnu bych chtěl určitě odcestovat za wakeboardingem do zahraničí.

Máš nějaké čerstvě odjeté triky? Na čem teď děláš?
Nově jsem se teď naučil Back Mobe a Toeside Raley. Z toho mám radost... Pracuju na Air 313. Snad to brzo padne... Snažím se ale současně věnovat i překážkám, kde je furt na čem makat.

Co Abú Dhabí? Kdy jsi tam byl a co jsi měl na programu?
V Abú Dhabí jsem byl v průběhu února s mým kamarádem Vojtou Krčmářem. Skvělý zážitek navštívit toto město a wakepark Alforsan. Na programu bylo hlavně jezdit a připravovat se na sezónu, ale samozřejmě byl také odpočinkový den, kdy jsme navštívili různé atrakce atd.

Díky za rozhovor. Děkovačka je tvoje...
Taky děkuji. Zároveň bych chtěl poděkovat za podporu Wakeguru.cz, DUP Double Up Wakeboards a Soöruz. Samozřejmě taky děkuji za podporu svým rodičům, domácím z vleku Ski & Wake Park Těrlicko a všem co mi fandí!

Další zajímavé články

Přijeď na otvíračku v Hradci a premiéru Riders Meetingu!

V Hradci to minulé léto všechno začalo, a proto letošní sezónu startujeme ve stylu s premiérou Riders Meetingu! Čeká tě nabušený víkend plný wakeboardingu, kamarádů i kultury v podobě hudby od DJ a večerního filmu. V areálu tě také čeká nový setup a v provozu budou všechny 3 vleky.