Patrik Hanes nám povyprávěl o svém tripu do Thai Wake Parku

Minulý týden jsme vám přinesli Patrikův čerstvý edit z jeho tripu do Thajska, kam v zimě jako jeden z mála českých riderů vyrazil za ježděním a progresem. Kdo video viděl nám musí dát za pravdu, že tenhle 15letý zabiják jde nahoru a proto jsme si s ním taky střihli tenhle krátký rozhovor, který vám tenhle trip přiblíží a prozradí i víc o Patrikových plánech na tuhle sezónu...

Ahoj Patriku! Jak jsi přečkal zimu? Čemu jsi se věnoval?

Ahoj! Zimu jsem přežil celkem fklidu, ještě furt chodím na základní školu takže jsem měl něco na práci místo ježdění. Ve volném čase jsem si vodu vynahrazoval posilovnou, skateboardingem a nebo snowboardingem. Letošní zima vlastně utekla celkem rychle!

Koncem minulého týdne jsme vydali tvůj edit z Thajska. Pověz nám víc o tomhle tripu…

No to taky byla vtipná story! Celé léto jsem snil že se v zimě pojedu podívat do Thajska, ale pokaždé se objevily nějaké komplikace. Nakonec už jsem si říkal že nikam nepojedu, protože mi bylo ještě 14 a sám jsem přes půl světa letět nemohl. Hledal jsem tak někoho kdo by letěl semnou, ale nikdo nemohl. Když už jsem byl smířený s tím že zůstanu doma, přišla moje mamka a řekla že semnou poletí. Nakonec jsme přistáli v Bangkoku, odkud pak byla naše cílová destinace Thai Wake Park! Tenhle wake park je podle mě to nejdokonalejší místo na světě! Všichni tam jsou hodní a přátelští! Potkal jsem tam ty nejlepší ridery z celého světa a užíval si s nima krás Thajska a hlavně Bangkoku. Několikrát se mi stalo, že z ničeho nic za mnou přišli kluci zrovna když jsem večeřel a řekli ať s nima nastoupím do taxíku a jelo se směr noční Bangkok. To byla jízda! Dost často jsem se vracel pozdě na hotel a ráno jsem musel brzo stávat na snídani a v 9 být na vodě a točit dokud nebylo hodně lidí. Byl to celkem hardcore!

S kým jsi během tripu jezdil? Měl jsi možnost si zajezdit i se zahraničníma profíkama? Kdo tě bavil/​inspiroval nejvíc?

Nejvíce jsem jezdil s Radem Dubovým který mě i na natáčel. Z profíků tam bylo hodně kluků, kteří mi pomáhali, hecovali mě a navzájem jsme se podporovali! Bylo to prostě boží! Nejvíce pro mě ale dělali Victor Salmon a Phillip Turba! I když nejsem tak dobrý jako oni, vzali mě mezi sebe a bylo jim úplně jedno co umím nebo neumím. Vzali mě prostě jako člověka, co wakeboardingem žije a miluje ten sport stejně jako oni! Takže jim hrozně děkuju!

Jak vypadal tvůj klasický den v Thajsku?

Můj klasický den začínal už ve 4 hodiny ráno, když jsem se probouzel v noci z bolestí a musel jsem si dávat prášky, protože jsem se za krátkou dobu musel naučit všechno, co jsem se učil v létě. Ty bolesti byly hlavně kvůli svalové horečce a zádům. No nebylo to nic příjemného, nejhorší bylo že ty bolesti pokračovaly i na vodě. Každé ráno jsem pak vstával v 8 na snídani, a od 9 jsem musel být na vodě, abych mohl točit další část editu. Odpoledne když se nedalo jezdit kvůli dlouhým frontám, jsme si třeba na skútrech vyjeli do starých chrámů nebo do Zoo, a nebo jednoduše na nějaký hrozně dobrý thajský oběd! K večeru jsem si dal už jen session na dobrý pocit. Večer jsme se bavili s ostatními jezdci a dali jsme si večeři. V TWP je skvělý, že se může jezdit i v noci, takže jsem jezdil i klidně do půl 12 večer. To bylo super!

Na závěr nám ještě řekni, co máš v plánu na tuhle sezónu?

Letos mám v plánu dost akcí, kempů a hlavně závodů! Na každý víkend mám naplánovaný nějaký závod. Chtěl bych se dostat na mistrovství Evropy a MS, tak doufám že to vyjde. Samozřejmě chci také točit videa, abych mohl zaznamenávat svůj progres. Doufám že mi takhle všechno vyjde! Chci si hlavně žít svůj sen a v zimě se pak podívat na Filipíny!

Patrika můžete sledovat na FacebookuInstagramu.

Další zajímavé články

Závěrečný film o Riders Meetingu je skoro tady!

Je to už nějaké doba, co jsem se naposledy bavili o Riders Meetingu, ale v zákulisí se poctivě stříhal film, který už brzy začne rozjíždět své premiéry! V tomto článku film lehce odtajníme a zároveň si akci částečně připomeneme. Samozřejmě nebudou chybět ani postřehy samotných účastníků, tak si to nenech ujít.