Patrik Hanes: Shredit #5 a rozhovor o startu sezóny

Vypadá to, že léto se už rozhodlo dorazit i k nám. Některým riderům ale sezóna začala už v dubnu... Jako třeba Patriku Hanesovi, který právě teď vysílá ven Shredit #5. Dejte si rozhovor s ním o startu sezóny, mrkněte na video a nalaďte se na léto!

Čau Patriku, jaká byla zima? Asi dlouhá viď, hehe? Co jsi dělal?
Čééést! Zima byla dlouhá, studená a dost otravná. Chodil jsem do školy, ale taky jsem se dost věnoval skateboardingu. Když bylo hezky, tak jsme si s kamarádem nahodili bundy a jelo se na street, jinak jsem jezdil v indoor hale u nás ve Stráži pod Ralskem.

Kdy jsi byl letos poprvé na vodě a kde?
Poprvé jsem letos jezdil už na začátku dubna v mém homespotu v CWPS.

Současně s tímhle krátkým rozhovorem vychází i další video z tvé série Shreditů, kterou jsi odpálil loni. Můžeš nám k Shreditu s číslem 5 něco říct?
Shredit #5 jsme natáčeli s mým dobrým kamarádem Florianem Weihererem v úžasném německém parku Wasserskipark Ascheim. Florian minulý rok skončil na krásném 3.místě na mistrovství světa v kategorii U19. Ascheim je jeho homespot, má tam najeté všechny možné lajny.

Co máš s touhle sérií v plánu letos dál?
Letos budu dále pokračovat v natáčení. Můj cíl na letos je natočit co nejvíce videí s náhodnými PRO jezdci, které potkám na jejich homespotech. Chtěl bych si pořídit i dron pro kvalitnější záběry! Každopádně doufám že letos to zakončím se Shreditem s číslem #10!

Jak vypadá tvůj plán na tuhle sezónu? Kde tě potkáme, kde budeš jezdit nejvíc a kam se chystáš do zahraničí?
Vlastně tak nějak nemám žádný plán, vím že pojedu slovenský pohár a některé české závody. Jinak budu čekat, který závod se mi zrovna ukáže jako událost na Facebooku, haha. Do zahraničí se podívám na některé akce, pojedu do Polska na závod Wake Figthers. Už mě tam pozvali po 4. Pokaždé se mi tam moc líbilo, starali se tam o mě úžasně! Minulý rok jsem to vyhrál po 3. v řadě, snad letos nebude výjimka! Dále bych se chtěl podívat do Itálie na takové soustředění a odreagování. Určitě se zúčastním některých zastávek Freeride.cz Just Ride!

Proběhly u tebe nějaký změny co se týče sponzorů?
Ano, nějaké změny proběhly. Už nejsem jezdec pro Mystic CZ ale přešel jsem do teamu O'Neill CZ.

Takže teď jezdíš za jaké firmy?
Snowboard Zezula, Hyperlite, O'Neill, Electric, fklidu, Bern, Stance.

Jaké jezdíš letos prkno?
Hyperlite Wishbone!

Taky jste se Zálejem, Bogim a Murphym rozjeli novou partu GOODAYZ. Jak to vzniklo, o co jde a co chystáte?
Na to se mě radši ani neptej. Zálej mi z ničeho nic napsal, že rozjíždíme novou partu GOODAYZ. Sestříhal naše videa z loňské sezóny a udělal z toho krátký film. Ted’ jsem se ho ptal: Co jsme to vlastně za crew? Něco jako Avengers nebo co? Haha! Jsme vlastně jen banda shreďáků z ČR, co se snaží žít svůj wake dream a postovat ho online!

Určitě máš se začátkem sezóny v hlavě pár triků, který by jsi se chtěl letos naučit. Řekneš nám jaký?
Týjo, triků co chci umět mám hodně… Chtěl bych se naučit všechny moje airtrickové variace s minimální rotací 540 a už tam z těch kickerů posílat nějaké ty 1080 a rewindy. Rewindy mě v poslední době hrožně baví! Budu do toho šlapat jak budu moct! No každopádně můj progres na překážkách uvidíte v mých Shreditech! Taky nezapomeňte sledovat trickové updaty na mých socialních sítích!

Díky a přejem nabitý i pohodový léto. Send it!
Taky děkuju za rozhovor a užívejte si léto! ČEGO ČÉÉÉST!

Patrika můžete sledovat na FacebookuInstagramu.

Další zajímavé články