Risto o natáčení filmu "Wakecation"

Příští středu se v Brně uskuteční premiéra nového krátkého filmu "Wakecation", který natočil našlapaný Snowboard Zezula wake team na začátku letošní sezóny. O tom jak samotné natáčení probíhalo jsme si popovídali s hlavním kameramanem Ondrou "Ristem" Huškem.

Snowboard Zezula letos opět potvrzuje pozici jednoho z nejsilnějších hráčů na české wakeboardové scéně a kromě supportu mnoha eventů kluci natočili začátkem letošní wake sezóny svůj další týmový film, tentokráte s názvem "Wakecation", ve kterém uvidíte top český wakeboarding v podání našlapaného Snowboard Zezula Wake Teamu ve složení Patrik Hanes, Radovan Hradil, Natali Knechtová, Tomáš Jadrný, Július Lang, Vojta KrčmářMonika Havránková. Teď už ale předáváme slovo Ondrovi "Ristovi" Huškovi:

Jaký cíl jste si tentokrát při natáčení nového teamového filmu kladli?
Po úspěšném týmovém videu z loňska, které se natáčelo v maďarském Györu, jsme se letos rozhodli natočit volné pokračování. Cílem bylo představit české wakeparky, které jsou home-​resorty našich jednotlivých riderů, a na konci dát společný vícedenní výlet s cílem posbírat materiál. Mimo hodin a hodin záběrů, které jsme na Turncabelu natočili, nás těšilo jak společný výlet celého týmu všechny ridery propojuje, a to je pro nás nejdůležitější. 

Kdy natáčení "Wakecation" probíhalo?
Natáčelo se v průběhu celého května. Ideální možnost se poprvé potkat byla hned po prvním kole Českého poháru ve Stráži pod Ralskem, kde závodila většina týmu. Do Stráže nám zavolal Michal Ptáček, který právě dokončoval areál v České Lípě, tak jsme se na půl dne zastavili tam. Z České Lípy nás čekal dlouhý přesun na druhou stranu republiky do Ski&Wake Parku Těrlicko. I přes nevydařené počasí se nám na Těrlu podařil natočit super materiál, takže přesun na olomoucké Náklo proběhl ve veselém duchu. Další zastávkou byl Wakelake v Bratislavě, kde se k nám přidal Radko Hradil. Ze Slovenska pak přesun na Wake Merkur a poté pár dní zasloužený odpočinek... O týden později jsme znovu nabalili auta a vyrazili vstříc novým zážitkům do německého Turncabelu.

Máte v týmu nějaké nové tváře od loňského filmu?
Začátkem června jsme v týmu přivítali ještě wakeskatera, dvojnásobného mistra Evropy v juniorech, bronzového z juniorského Mistrovství světa a zlatého v kategorii open muži na prestižní Golden Trophy Júliuse Langa, kterého jsme o vlastní part ve filmu nechtěli ochudit. "Ďusiho" jsme zastihli na tréninku před Slovenským pohárem na Merkuru a natočili s ním pár hustých záběrů. Dalším nováčkem v týmu je nadějná třináctiletá Monika Havránková, která ukázala, že si místo v týmu určitě zaslouží a už letos o sobě dává hodně vědět.

Jaká lokalita byla z pohledu nasbíraných záběrů nejzajímavější?
Každé místo mělo něco do sebe, ale nejvíce nasbíraného materiálu jsme si samozřejmě přivezli z Turncabelu, kde jsme strávili nejvíc dní a ve skoro kompletní sestavě (v době natáčení ještě Július Lang nebyl součástí týmu).

Kdo stál za kamerou a kdo má na starosti střih filmu?
Celý film a celou cestu jsme dokumentovali společně já se Sedlim (Honza Sedláček). Já s kamerou v ruce a Sedli bouchal jednu fotku za druhou. Do Turncablu se k nám přidal s další kamerou Martin "Bob" Hausner, který letos celý film i sestříhal. 

Prozradíš pár největších bomb, které ve filmu uvidíme?
Highlightů tam bylo obrovské množství, takže bych spíš nechal na dívácích, aby si vybral každý ten svůj. Nechte se překvapit... :)

Doprovázela natáčení nějaká zajímavá nebo vtipná storka?
Asi nejvtipnější byla cesta do Německa. Původní plán byl odjet do cableparku The Bricks. Tento plán se nám změnil už po ujetých 200km, když jsme v Praze nabírali zbytek posádky, a řekli si, že The Bricks je nesmyslně daleko a po delších hádkách a diskuzích padlo slovo Turnacable. Tento park u městečka Thannhausen se pro natáčení ukázal jako výborná varianta a určitě jsme tam nebyli naposled.

Premiéra proběhne příští středu v Brně, co všechno wake fanoušky čeká?
Na premiéru v brněnském Centru Viktoria se hrozně těším. Film bude promítán na 7m širokém plátně ve fullHD kvalitě se skvělým zvukem. Navíc celá akce bude na plážovém písku, míchané drinky, zahraje nám česká reggae kapelka Bad Boyz Sound a každý se najednou ocitne na pláži uprostřed Brna! Doražte všichni ve stredu 29.6. od 19:00 na beachvolejbalové kurty do Centra Viktoria!

Super a na závěr poslední otázka - kdy se chystáte video zveřejnit online?
Premiéra v Brně určitě nebude jediná, další jsou zatím v řešení... A kdy bude film online? Sledujte facebook Snowboard Zezula a vše se včas dozvíte.. :)

WAKECATION TEASER:

Další zajímavé články