Se Zálejem o uplynulé sezóně a plánech na tu další

Jestli jsme letos někoho viděli na spoustě akcí, pořád u vody a s prknem furt na nohou, tak je to Kuba Zálejský, kterému nikdo neřekne jinak než "Zálej". Tenhle havířovský stylař měl letos nabitou sezónu, takže jsme si s ním střihli rozhovor, ve kterém se níže dočtete o jeho uplyulém létě, plánech na další sezónu a jiném. Kromě fotek si pak na konci článku můžete dát i Zálejovo nové video. Enjoy!

Čágo Zálej! Kdy jsi zakončil tuhle wake sezónu? Zdá se mi, že jsi to hrotil až do podzimních dnů ne?
Čááo ve spolek! Tak nějak extra sezónu nezakončuju. Nikdy nevíš, kdy přijde příležitost si zajezdit…Ale naposledy co jsem letos jezdil, bylo ve wakeparku na Merkuru, tuším někdy na konci října. Chtěl bych resortu poděkovat za možnost jezdit na vleku u nás v tak pozdním období, což se jen tak někde nepoštěstí. A se saunou na startu, co víc si přát?!

Jak bys tuhle sezónu ohodnotil? Jezdil jsi třeba víc než kdy dřív? Kam jsi se s wakem letos podíval?
Sezónu bych popsal dvěma slovy a ty tady u nás na východě neřekneme jinak než „ponašimu“ – zajebisty sezon! Což je prostě úžasné! Jezdil jsem, co jsem mohl, objel nějaké závody, natočil a nafotil nějaký materiál, poznal nové lidi a nová místa a hlavně zažil spoustu neopakovatelných zážitků a srandy, srandy, srandičky. Když nepočítam místa v ČR, tak jsem vycestoval například do Barcelony, Německa nebo do Polska! Všechno pecka výlety!

Třetí otázka volá po třech highligtech tohohle léta!
1) Těrlicko mejdan…
2) Teleport z těrlického mejdanu na týden do Barcelony…
3) Teleport z Barcelony na těrlický mejdan.

Řekni nám něco o Nobile Wake team tripu do Barcelony...
Tento trip byl opravdu libovej! Teleportoval jsem se z Těrlicka do Waršavy, kde mě čekal zbytek Nobile crew a pak tradá do Spainu. Tam probíhal shooting Nobile kolekce 2017. Jezdili jsme v parku, který se nacházel v Olympijském středisku, navštívili několik míst v Barceloně, jak už památky, skate spoty nebo lokální coffee shop, všude bylo super. Byli jsme tam pohodová parta, samej Polák a jedna Němka, takže o zábavu bylo postáráno a myslím, že všichni byli spoko. Rozhodně se těším na další výlet.

Z jakého triku z téhle sezóny máš největší radost?
No největší radost mám přece z každého triku, kterej „stompnu“! A momentálně mám rozpracovaný nějaký double na kickeru, kterej doufám padne co nevidět...

Letos jsi jezdil na spoustě místech... Který spot ti v ČR sedí nejvíc a proč?
Mám rád všechny vleky v ČR a doufám, že všechny vleky mají rádi mě hahaa! Doma je doma na Těrlicku, ale ježdění si užiju na každém spotu. Hlavně ať je sranda…Co bych asi tak vyzdvihl ještě, tak letošní Wake Pool na koupališti. V Česku nevídaná akce a doufám, že ne poslední.

Co plánuješ na zimu? Chystáš se někam za wakeboardingem?
Zima klasicky snowboarding. Pár týdnu zpět jsem se vrátil z ledovce na Stubaii, kam se za chvíli zase vracím užít si sníh a čerstvej vzduch. Jinak určitě bych se chtěl jet podívat na nějaký čas na Filipíny. Snad to vyjde…

Jezdíš na prknech Nobile... Přibliž trochu tuhle značku a řekni nám, na jakém prkně jezdíš.
Tak Nobile je značka původem z Polska. Začal jsem za ně jezdit tento rok a spolupráci s nimi musím jenom vychválit. Super přístup, super lidi a super wakeboard. Jezdím desku Super Bee, která je dělaná přesně na můj styl, je hravá a od první jízdy jsem se cítil, jako bych byl s deskou spojený v jedno tělo a duši. Jsem rád, že se mnou komunikují a můžu navštěvovat jejich headquarters a továrnu, kde se taky podílím na dalším vývoji desky a to mě moc baví.

Kam chceš svůj wakeboarding posunout během příštího roku a dalších sezón?
Posouvat se je třeba furt. Co se týče ježdění, je dost triků co bych chtěl odjet a nejvíc mě tak láká dostat se na nějaký čas do zahraničí. Ale kam a kdy, to je zatím ještě ve hvězdách…Určitě mám v hlavě taky pár shooting projektů, hlavně winch, tak snad to taky vyjde!

Na závěr nám ještě řekni něco o Zálejově wakeboardovém snu, hehe... Co je pro tebe vysněná záležitost spojená s wakem?
Takový ten wakeboardový sen je asi uspořádat sérii contestů, která se bude zaměřovat na překážky, což u nás chybí. A jak jsem řekl dříve, tak navštívit Filipíny a taky určitě zajezdit si ve Státech. Jinak jsem člověk co je spokojený s tím co má, jako třeba zdraví, rodinu, přátele a možnost zažít spoustu zážitků.

Další zajímavé články