Žralok zaútočil na amerického surfaře na Bali

Americký surfař je v intenzivní péči, po tom co se stal obětí útoku žraloka, který se odehrál v pondělí ráno na balijském spotu Balian.

Ryana Boarmana ze San Diega pokousal žralok v oblasti loktu kolem 7 hodiny ráno. I po útoku ještě zvládl odjet vlnu na pláž, kde mu pomohli lokální surfaři. Australský surfař Twiggy Van Ryan byl v dobu útoku na pláži a pomáhal s ošetřením oběti. 

"Byla to pěkně těžká rána, možná 4 palce na každou stranu loktu", řekl Twiggy. "V podstatě jeho celý loket skončil ve tlamě žraloka. Opravdu nechutné. Obmotali jsme mu pořádně ránu a pak se dostal do šoku, na chvíli omdlel. Utáhli jsme mu horní část ruky, aby jsme zpomalili krvácení a dostali ho do auta, které ho odvezlo do nemocnice."

Ryan už je stabilizován a čeká na převezení do nemocnice v Singapuru.  Jeho rodina vytvořila crowdfundingovou stránku, kde se snaží vybrat finance na zdravotní výdaje. Na této facebookové stránce pak můžete sledovat aktuální vývoj situace.

Výskyt žraloků na Balianu není žádnou novinkou. Jedná se o 5 útok behěm posledních pěti let. Své o tom ví i kluci z Choose your wave a Matěj Novák, kteří během natáčení na jednoho žraloka narazili. O tom se dočtete v připravovaném rozhovoru s Matějem.

Další zajímavé články