Biketrip Lipno, Geisskopf, Špičák (část 2.)

Třídílný report z biketripu, který podnikla parta z Východních Čech tu má druhé pokračování. Po návštěvě bikeparku na Lipně se kluci vydali směr německý Geisskopf...

Dalším cílem naší cesty byl bikepark Geisskopf. Původně jsme sice ze strachu z německých strážců zákona měli v plánu přesunout se jen na Železnou Rudu a do Německa vyrazit až ráno. Nakonec jsme situaci přehodnotili a rozhodli se dojet až k lanovce, kde už čekal Tomáš, Bekýno, Alda a jeho žena. 

Jak se ukázalo, naše obavy z německých policistů byli oprávněné. Asi dvacet kilometrů za hranicemi nás předjela stříbrná Audi a zablikala na nás červeným nápisem stop. Okamžitě po tom co uviděla některé členy posádky, trvala na prohledání auta, a tak jsme v noci, po tmě a v dešti, museli vyrovnat téměř celé auto. Naštěstí v autě nevezli nic, co by bylo zakázané, a tak nás asi po půlhodinovém zdržení poslali dál. Do Geissu jsme dorazili kolem jedenácté hodiny, dali jsme si zase dvě tři pivka, probrali končící den, hlavně pak zážitek s policií a šli spát.

Ráno nás opět přivítala zatažená obloha a hlavně zima, kterou nikdo z nás nečekal. To nás ale neodradilo, a tak následoval klasický scénář, rychlá snídaně, vypakování kol a hurá na lanovku. Mezitím postupně přijel Kuldův Dog Bus i část party, která zůstala spát v kempu na Lipně.

První co mě docela zaujalo, byla lanovka, která nás měla vozit nahoru, tu tady snad postavil ještě sám král klacek? Byla to hodně oldschool jednosedačka, ale snad to mají němci dobře spočítaný a navíc to celkem odsýpalo, takže proč ne. Nahoře už se nás ujal Alda TomášemBekýnem, který měli park najetý už z předešlého dne. První co jsme jeli omrknout, byl trail Flow country, což je jednoduchý do hladka uválcovaný singletrack plný klopenek, roletek a malých laviček. Nic zákeřného, nic co by vás mohlo zaskočit, ale na rozehřátí a probuzení po ránu moc příjemný trail. 

Druhou tratí, kterou jsme jeli omrknout, byl downhill. Přiznám se, že do té doby jsem neměl DH moc v lásce a nechápal jsem, proč jsme přeskočili freeridovou trať. No co, trať byla taková, jak by správný DéHáčko mělo vypadat, rozbitá, plná velkých šutrů, schodů a kořenů, ale přesto dost rychlá. Docela jsem si jí oblíbil a to nejen proto, že se z ní dalo v půlce odbočit na 4X trať. Když už jsme u té 4X, ta mi připomínala spíš takovou bikrosku z kopce. Všechno uhlazený tak krásně, že bych se nebál, sjet to na kole s pevnou vidlicí. 

Třetí jízdou jsme prozkoumali freeride, kde jsem pochopil, proč jsme si jí nechali až na konec. Technicky to byla asi nejnáročnější trať, což bylo způsobeno hlavně spoustou mokrých kořenů a vodou vyplavených koryt. V parku se nachází ještě čtvrtá trať nazvaná Evil Eye, která je plná lávek, dřevěných klopenek a dropů. Ta však bohužel byla skoro celý den zavřená, protože se to po mokrých prknech smekalo jak na ledu. 

Jezdit jsme vydrželi téměř bez přestávky až do vypnutí lanovky a i potom jsme šli ještě nafotit pár fotek jen tak na šlapačku. Tomášovi se povedlo při nevráceném whipu nohou ulomit řazení, a to bylo znamení, že bysme to měli zabalit a vydat se na směr plánovaný Špičák.

Malé shrnutí Geisskopfu:
Cena lanovky: 24,5eur/den + 2eur na údržbu parku
Počet tratí: 4
Výhody střediska: půjčovna, trať vhodná i pro začátečníky
Nevýhody:
Více informací: www.bikepark.net, www.geisskopf.de

K první části tohoto biketripu se můžete vrátit na TOMTO ODKAZU.

Tímto by jsme rádi poděkovali i bikeparku v Geisskopfu, který poskytl také nějakou tu permici a my jsme mohli jeden den pojezdit.

Následuje video, které natočil Tomáš Vohralík svým GoPročkem.

Další zajímavé články