Biketrip Lipno, Geisskopf, Špičák (část 3.)

Závěrečná třetí část biketripu východočeské party směr jih máme tu. Po Lipně a německém Geisskopfu se podíváme do Železné Rudy do Kona bikeparku na Špičáku.

Z Geissu je to do Železné Rudy na Špičák asi jen 40km, takže nám cesta i s menším blouděním nezabrala ani hodinu. To je poprvé co končím s řízením ještě za světla a díky tomu si povolím trochu víc piva a dokonce i trochu toho rumu. Nic ale nepřeháníme a po půlnoci všichni zalézáme do spacáků.

Sobotní ráno na Špičáku nás probudilo modrou oblohou, sluníčkem a taky pořádným vedrem. To slibuje super pojezd tak si ještě nachystáme dostatek pití, neboť je nám jasný, že v tomhle počasí budeme potřebovat doplňovat tekutiny a vyrážíme vzhůru. Smůlu měl jen Tomáš, který skoro nemohl chodit, jak ho bolela noha z včerejšího pádu. Horská služba ho nakonec poslala do nemocnice na rentgen. Průvodce nám tentokrát dělá jen Bekýno, který je na Špičáku letos už podruhé, a tak už to má trochu projetý.

V parku se nachází vlastně jen dvě nebo tři tratě. Jedna sjezdová, na které se na konci srpna pojede Evropský pohár iXS EDC a druhá freeridová, ta je však tak rozvětvená, že se s trochou nadsázky dá říct, že v kombinaci s DH tratí můžete celý den jezdit a ani jednou nepojedete stejnou lajnu. Popisovat co v parku najdete je skoro zbytečné, protože se tady dá najít snad všechno, na co si vzpomenete, skoky, lávky, dropy, wallride, houpačka… Jedinou nevýhodu parku bych viděl v jeho obtížnosti. Dají se zde sice najít i jednodušší lajny, ale i tak si myslím, že úplný začátečník by si to tady neužil tak dobře jako třeba na Lipně.

Odpoledne toho už máme všichni dost, a tak nahoru vyrážíme s foťákem a cestou dolů zastavujeme, kde se dá, abychom pořídili nějaké obrázky do reportu. To se k nám připojuje i Tomáš s tím, že mu v nemocnici řekli, že to je jen naražený. Doktor Alda naordinoval dva ibuprofeny, panáka slivovice a poslal ho na kopec. V době kdy jsme končili s focením, akorát vypínali lanovku, a tak nezbývalo než se vydat do našeho tábora uvařit nějaké to jídlo a pak se jít odměnit pivkem do hospůdky u lanovky.

Neděle nás opět přivítala krásným počasím, ale na všech už byla cítit únava. Na některých jen ta z ježdění na některých i ta z předešlé noci. Proto jsme se už nepouštěli do ničeho velkého a celý den jen v poklidu jezdili, abychom se na konci dne mohli v pořádku vydat na cestu domů.

Malé shrnutí Špičáku:
Cena lanovky: 420kč/​den
Počet tratí: 2
Výhody střediska: půjčovna
Nevýhody: pro začátečníky vyšší obtížnost tratí
Více informací: sumava.spicak.cz

K předchozím částem se můžete vrátit na následujících odkazech - Lipno, Geisskopf.

Velká děkovačka patří Kona bikeparku Špičák, i tento park nás podpořil v reportu, který jste právě dočetli.

Následuje video, které natočil Tomáš Vohralík svým GoPročkem.

Další zajímavé články