Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 - kompletní info

Letní wakeboardová sezóna už odstartovala a vy se tak můžete těšit i na druhý ročník letní wake verze našich happeningů s názvem Just Ride! Summer. Letos objedeme dokonce šest českých a moravských wakeparků a připravili jsme si společně s našimi partnery spoustu novinek. Co vás na letošním Just Ridu čeká se dozvíte právě v tomhle článku, tak pojďte na to!

Po jedné předloňské zkušební zastávce ve Stráži a loňském premiérovém čtyřdílném ročníku letos přidáváme další dvě lokality a Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 tedy bude mít celkem šest zastávek. Ke Stráži, Těrlicku, MerkuruHlučínu přibyl zcela nový areál Wakemaster Wakepark Česká Lípa - Dubice a také Wake Park Náklo u Olomouce. Celá tour odstartuje už v sobotu 21. května právě v České Lípě, pak si dáme tři týdny pauzu a přesuneme se na dvě za sebou jdoucí akce na Moravu - 11. června nás přivítá Ski & Wake Park Těrlicko a o týden později Wake MerkurPasohlávkách u Brna. Pak během tří týdnů načerpáme síly, abychom zvládli druhou polovinu tour, která bude hodně náročná. 9. července se poprvé podíváme na Náklo u Olomouce, o týden později 16. července nás bude čekat tradiční Cable Wake Park Stráž pod Ralskem a finálový stop přivítá 23. července stejně jako loni Vodní lyžařský vlek Hlučín.

Oficiální trailer k letošnímu ročníku:

TERMÍNY A LOKALITY

#01 /​/​/​ sobota 21. května /​/​/​ Wakemaster Wakepark Česká Lípa - Dubice (FB event)
#02 /​/​/​ sobota 11. června /​/​/​ Ski & Wake Park Těrlicko (FB event)
#03 /​/​/​ sobota 18. června /​/​/​ Wake Merkur Pasohlávky - Nové Mlýny (FB event)
#04 /​/​/​ sobota 9. července /​/​/​ Wake Park Náklo - Olomouc (FB event)
#05 /​/​/​ sobota 16. července /​/​/​ Cable Wake Park Stráž pod Ralskem (FB event)
#06 /​/​/​ sobota 23. července /​/​/​ Vodní lyžařský vlek Hlučín (FB event)

PROGRAM

Kdo z vás už někdy byl na zimním snowboardovém nebo letním wakeboardovém Just Ridu, ten ví, že naše akce je tu pro všechny z vás. Jsme tu jak pro ty, kteří si chtějí wakeboarding vyzkoušet poprvé v životě, tak pro ty, kteří už jezdí a chtějí otestovat a porovnat výbavu různých wake firem. Just Ride ale není jen pro vás, kdo chcete celý den jezdit, ale i pro vás, kdo se prostě chcete bavit u vody, potkat se s kamarády, které stejně jako vás zajímají boardové sporty, a užít si den i večerní mejdan. Na břehu na vás bude opět čekat pestrý program se spoustourůzného vyžití, a to sportovního i "kulturního". Pojďme si tedy v bodech říci co přesně pro vás máme nachystané!

TEST CENTRUM WAKEBOARDOVÉ VÝBAVY

Hlavní náplní akcí Just Ride! je test centrum specializovaných firem, které na místo přivezou testovací modely z nejnovějších kolekcí. Zdarma si tak budete moci na vodě vyzkoušet wakeboardy, vázání, neopreny řady značek. Wakeguru.cz přiveze wake hardware od DUP Double UpVampire Boards plus neopreny a vesty Soöruz a nově také GlideSoul. Snowboard Zezula představí značky Hyperlite Wakeboards, Ronix Wakeboards, Remote Wakeskates, helmy Bern a neopreny O’Neill. Dále budou v rámci test centra k dispozici prkna a vázání novinky na českém trhu - značky Humanoid, neopreny, vesty a další produkty představí známá wake/​kite značka Mystic, která také doveze na testovačku italské wakeboardy Brunotti. Na některých zastávkách se objeví i Slingshot Wake nebo další novinka v ČR - polský Nobile Wake. Stejně jako loni se můžete těšit i na wakeboardy O’Brien a neopreny a vesty značky Jetpilot. Nejen o wakeboardingu ale bude testovačka. Na souši si budete moci vyzkoušet ojedinělé "surfové" skateboardy od SurfSkates.cz, paddleboardy zajistí Snowboardel se svými Shark SUPs stejně jako neopreny Ion a samozřejmě nebudou chybět sluneční brýle legendární kalifornské značky Electric.

Pozor! Předem upozorňujeme, že ne všechny značky budou na všech zastávkách. Děláme vše pro to, abyste měli v každé lokalitě co největší výběr, ale ne vždy to vyjde. Aktuální soupis test značek pro danou zastávku najdete vždy FB stránce dané akce a v propozicích před akcí zde na Freeride.cz/Water.

DEMO PASS CONTEST O PARÁDNÍ CENY

I letos jsme si pro vás připravili tzv. Demo Pass Contest. Pro ty, kdo ještě neví o co jde, tu máme krátké vysvětlení. Jedná se v podstatě o hru, která vás určitě bude bavit a hlavně v ní můžete vyhrát spoustu parádních cen od našich partnerů. Demo Pass vás bude zároveň motivovat k vyzkoušení co největšího počtu vybavení a navštívení co nejvíce "stanovišť".

Hned poté, co dorazíte na místo, se stavte v našem Freeride.cz stánku, kde bude probíhat registrace. Oproti zapůjčené občance nebo jinému průkazu totožnosti vám naše holky vydají kartičku s logy jednotlivých značek - tzv. Demo Pass. V tu chvíli už budete moci vyrazit ke stánkům jednotlivých firem a zdarma si půjčovat představované vybavení. Na stánku vždy necháte svůj Demo Pass a poté, co vrátíte wake, neopren, vestu atd., tak dostanete kartičku zpátky i s nalepeným logem dané značky. Vždy nejpilnějších 5 "testérů" bude na konci dne slavnostně vyhlášeno a (téměř) doslova zasypáno cenami ;-)

FREESTYLEZOO FREE COACHING

Parta FreestyleZOO už několik let pořádá úspěšné wakeboardové campy a má tedy spoustu zkušeností s výukou wakeboardingu. Jejich zkušení instruktoři budou stejně jako loni k dispozici všem, kdo mají zájem o zlepšení svých wejkových skills nebo prostě neví jak začít. Stačí zajít do FreestyleZOO stánku, zapsat se a dohodnout na čase "tréninku", který bude úplně zadarmo. A pozor, pokud se přímo na Just Ridu přihlásíte na některý wake camp pod jejich hlavičkou, tak automaticky dostáváte 20% slevu. A to se vyplatí!

SONY ACTION CAM FOLLOW SHOOTING BY HONZA KAŇŮS KAŇŮREK

Světoznámá firma Sony poslední dobou víří vody na trhu tolik oblíbených malých "POV" (Point-​Of-​View) kamer. Jejich produkty z řady Sony Action Cam jsou vysoce hodnoceny v prestižních testech a oceňovány předními světovými filmovými produkcemi na poli extrémních sportů. Ve stánku Sony si budete moci kameru fungující společně se speciálními hodinkami, na kterých vidíte v reálném čase své záběry, do detailu prohlédnout a samozřejmě pak i vyzkoušet na vodě.

Na kamery Sony Action Cam vás navíc bude natáčet náš "follow-​cam master", kterým letos nebude nikdo jiný než známý multi-​akční-​sportovec Honza Kaňůrek aka Kaňůs z týmu Zabil.cz! Stačí se s Kaňůsem dohodnout, on se vedle vás připojí na dvojlaně (v případě velkých vleků, na 2-​pointech bude natáčení řešeno jinak) a natočí vám pár koleček. 

A to pořád ještě není vše. Vaše záběry vám rovnou na místě předáme na usb flashce, která vám zůstane jako dárek, nebo vám je po akci pošleme na váš e-​mail. Nejlepší jízdy pak budou zveřejněny na Just Ride facebooku a po každé zastávce budou čtenáři hlasovat o nejlepším runu, jehož autor vyhraje hodnotnou cenu od Sony. Po skončení celé šestidílné Just Ride tour budou navíc nejlepší jízdy z každé zastávky bojovat o hlavní cenu - kameru Sony Action Cam!

WAKEGURU.CZ BEST TRICK CONTEST

Just Ride! není závod, naopak ho prezentujeme jako závodu opak. Pro letošek jsme se ale společně s jedním z našich parťáků e-​shopem Wakeguru.cz rozhodli, že do programu přecijen jeden contest zařadíme. Nepůjde ale o žádné velké nervy a rozhodně kvůli závodu nebudeme zavírat vlek. V předem daný čas budou naši judges sledovat jednu předem určenou překážku, na které budou mít registrovaní jezdci cca 1 hodinu čas zabít ty nejlepší triky. Naši dva rozhodčí Kaňůs a Lohy budou hodnotit jak obtížnost, tak provedení jednotlivých triků a autor toho nejlepšího vyhraje. Riders se budou od rána registrovat ve Wakeguru.cz stánku, dostanou rukávky se startovními čísly a během contestu budou moci předbíhat ve frontě, aby stihli nasázet co nejvíc triků. Pozor - Wakeguru.cz Best Trick Contest bude určen jen pro nesponzorované /​ nepodporované jezdce! A to nejlepší na závěr - vítěz na každé zastávce vyhraje nový wakeboard od Wakeguru.cz!

www.wakeguru.cz

Video z loňského Just Ridu ve Stráži:

FUJIFILM PHOTO WALL

Od zimy je naším novým partnerem světoznámá fotografická značka Fujifilm. Ta pro vás i v létě bude mít u vody připravenou krásnou velkoformátovou fotostěnu v designu Just Ridu, u které se můžete vyfotit se svými kamarády a rovnou si odnést fotku na památku. Tahle stěna nám zároveň poslouží k vyhlašování všech soutěží, televizním rozhovorům s dorazivšími celebritami :)) apod. U Fujifilm stánku si také budete moci prohlédnout a vyzkoušet nejnovější foťáky od Fujifilmu včetně oblíbených Instaxů a třeba i něco vyhrát.

www.fujifilm.cz

Video z loňského Just Ridu na Těrlicku:

FREESTYLE KOLBENKA TRAMPOLÍNA

Od zimy intenzivně spolupracujeme s novým projektem nedávno otevřené multifunkční sportovní haly Freestyle Kolbenka v Praze - Vysočanech. Hlavní částí této haly je rozsáhlé trampolínové centrum, které nemá u nás ani ve střední Evropě obdoby. A jelikož i wakeboardisti na trampolínách často trénují, tak nebylo co řešit a Kolbenka nám na všechny zastávky přiveze profesionální trampolínu. Tu si bude moci kdokoliv vyzkoušet a zároveň na ní během dne proběhne několik exhibic top českých skokanů.

www.freestylekolbenka.cz

Video z loňského Just Ridu na Merkuru:

BREAK A LEG /​ SPORTGROUPCZ FUN ZONE

Naši kamarádi z Break a Leg nesmí chybět na každé správné wake akci. Trochu nás proto mrzí, že s námi letos nedají všechny zastávky, ale asi jim to promineme :) BAG crew společně se SportgroupCZ poctí svou účastí zastávky v České Lípě, na Merkuru a ve Stráži.

BAG pro vás tentokráte přichystal další vypečenu záležitost, kterou bude Break a Leg SUP Hippie Jump. V podstatě jde o obdobu hippie jumpu na longboardech, akorát na paddleboardu, kdy je závodník vstříc laťce tažen lanem 2-​sloupého vleku. Ten, kdo přeskočí laťku v té největší výšce, vyhraje super ceny! 

Společně s Break a Leg bude nově na místě i stan projektu SportgroupCZ, který se stará o zdraví sportovců a jejich úrazové pojištění. Tahle parta bude mít pro změnu připraven tzv. SportgroupCZ Crazy Bike Contest, ve kterém bude hrát hlavní roli jízdní kolo s "lehce" pozměněným systémem zatáčení. Nerozumíte? Nevadí, nechte se překvapit, smát se rozhodně budete :)

PREZENTACE DRONŮ OD DRONPRO

Na Just Ridu najdete i stánek dalšího našeho partnera, kterým je firma DronPro. V něm vám certifikovaný personál ukáže a nechá vyzkoušet nejnovější modely dronů od jednoho z nejznámějších výrobců DJI včetně novinky Phantom 4, který se dokáže sám vyhýbat překážkám. Kromě toho natočí vaše skvělé výkony a jedinečné okamžiky a vy si budete moci z Just Ridu třeba odnést svou vlastní "dronie" (rozuměj selfie z dronu ;-)

www.dronpro.cz

Video z loňského Just Ridu na Hlučíně:

SAMOSEBOU.CZ CHILL-​OUT & GAMES

Třídíme odpad, to je přece samosebou. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​Kom, starající se o systém sběru a recyklace odpadu. Ano, to jsou ty barevné popelnice a kontejnery, které (naštěstí) potkáte na každém rohu. Samosebou.cz má za úkol osvětu týkající se třídění odpadu v České republice a díky partnerství ekologickou akcí. V Samosebou.cz chill-​outu si budete moci posedět v křeslech vyrobených z recyklovaných materiálů, dozvědět se zajímavé informace o třídění a recyklaci odpadu a třeba i vyhrát zajímavé ceny v zábavných soutěžích. Během akce budou samozřejmě k dispozici i popelnice a pytle na tříděný odpad. 

SHARK SUPS PADDLE BATTLE

Na některých zastávkách proběhne tzv. Shark SUPs Paddle Battle - tedy závod na paddleboardech na čas. Zaregistrovaní závodníci vystartují na břehu cca 10m od vody, nastoupí na připravený paddleboard, pádlují kolem bóje vzdálené cca 50m na vodě a zpět do cíle na břehu. Pojede se klasickým pavoukem head-​to-​head podle počtu přihlášených a tři nejlepší vždy vyhrají ceny od Snowboardelu /​ Shark SUPs. 

BOARDSTIX DESIGN WORKSHOP

Boardstix jsou speciální fixy pro všestranné využití. Obsahují akrylovou barvu na vodní bázi, tudíž jsou netoxické, ekologické a zdraví nezávadné s možností použití na různé povrchy, dokonce i na kůži (bodypainting). Boardstix byl vytvořen surfaři v Kalifornii, kteří chtěli ukázat svou kreativitu. Tu můžete projevit i vy na každé zastávce Just Ridu právě u Boardstix stánku, kde najdete nejen Boardstix fixy, ale i modely surfů a wejků čekající na vaše designy.

BUDWEISER BUDVAR

Letní Just Ride se samozřejmě nemůže obejít bez vychlazeného pivka, takže se opět můžete těšit na stánek Budweiser Budvar, kde bude lahodný mok z Českých Budějovic téct proudem a průběžně osvěžovat vaš chřtán a náladu. Budvar podporuje naše akce a boardové sporty už několik let a my jsme za to nesmírně vděční. Děkujem!

RED BULL

Just Ride a Red Bull je dvojka, která spolu funguje už od úplného začátku. I letos se tak můžete těšit na nakopnutí obsahem stříbrno-​modrých plechovek s červeným býkem, které vám dodají energii jak během dne při sportu, tak na večerním mejdanu. A navíc na některých akcích budete moci obdivovat zbrusu novou event káru Red Bull Saurus, ze které pojede muzika.

JACK DANIEL'S FIRE BEACH BAR

Letošní letní Just Ride bude stejně jako ten zimní hodně žhavou záležitostí a to díky novince Jack Daniel's Fire! Už přes den budete moci využít Fire bar s příjemným chill-​outem, barmankami a na první zastávce vás dokonce čekají parádní Jackovy burgery!

FIRE AFTERPARTY BY JACK DANIEL'S

Jack nás bude provázet jak přes den, tak hlavně večer. Jaká by to byla wakeboardová akce bez afterparty! Každou zastávku zakončí mocná Fire Afterparty by Jack Daniel's, během které se můžete těšit na Jackovy hostesky, welcome drink, Jack Fire za akční cenu, focení na instaxy a samozřejmě na DJe Hlavu a další DJs, které znáte z Freeride.cz mejdanů! 

DALŠÍ PROGRAM

Na jednotlivé zastávky ladíme i další doprovodný program, o kterém vás budeme informovat opět na facebooku a v propozicích na jednotlivé akce. Už teď víme, že na úvodní zastávce v novém Wakemaster Wakeparku Česká Lípa - Dubice nebude chybět například minirampa, ve které proběhne bmx a skateboardová exhibice riderů českého Vans teamu! V Lípě nám navíc občerstvení zajistí mimo jiné stánek Kokosy.cz, závěr dne zpestří live koncert místní kapely Illusions a připraven bude i slavnostní ohňostroj! O všem, co vás čeká na nadcházející zastávce Just Ridu, se dočtete vždy včas na Freeride.cz/Water, na Just Ride Facebooku a na FB událostech. Stay tuned!

Tolik k letošnímu programu série wakeboardových happeningů Freeride.cz Just Ride! Summer 2016 a my se už na vás všechny těšíme 21. května v České Lípě. Sledujte novinky na Just Ride Facebooku a na FB stránkách jednotlivých zastávek, ať vám nic neunikne! 

Na závěr moc děkujeme našich partnerům, bez kterých bychom Just Ride! nemohli uskutečnit.

Hlavní mediální partneři:
Prima Cool, Óčko

Foto: Michal Prouza, Martin Grobař

Další zajímavé články