Dvě české enduro série znají už své termíny

Je sice teprve prosinec, ale už teď si můžete do kalendáře zapsat termíny závodů, které se pojedou na našem území. O závody se postarají dva seriály, které se skládají celkem z 11 závodů.

Jako první zahájí českou endurovou sezonu seriál Scott Enduro X Race, který vstupuje do své druhé sezóny. Pro rok 2015 je připraveno 5 destinací – 3 v České Republice a 2 na Slovensku. Nově bikerům pořadatelé nabídnou zajímavé tratě ve Špindlerově Mlýně, kde se stavby ujal Michal Maroši, v Bachledové dolině, kde se využije bikeparkových i přírodních terénů a finálový závod najde zázemí na Dolní Moravě, kde bikerům věnují velkou pozornost a svahy Králického Sněžníku skýtají skvělé možnosti.

10. 5 Sušice (CZ)
28. 6. Bachledová (SK)
19. 7. Špindlerův Mlýn (CZ)
23.8. Granč-​Petrovce (SK)
6.9. Dolní Morava – finále (CZ)

Připraven je nový víkendový formát se sobotními tréninky s možností využití lanovek, popř. prologem a večerní party a hlavním závodem v neděli. Sjednocen bude systém měření s časovými limity na přejezdy. Tradiční ouvertura v Sušici eliminuje poslední šlapavý úsek RZ2 po široké cestě. Při závodě v Granči-​Petrovce nebude trať kolidovat s tratí maratonu. Pro začínající enduristy bude možné na místě zapůjčit chrániče a integrálku. Připravujeme též drobná vylepšení služeb a zázemí.

Jako druhý seriál, který se pojede se jmenuje Enduro Série, u které pořadatelé slibují posunutí o level výše, nejen počtem závodů. Můžete se těšit na změny na vícero frontách. Novinky a vylepšení v organizaci, pravidlech atd. Série se rozšířila o jeden závod, z pěti podniků je šest. Benjamínkem se stává červnová Morávka Race v Jeseníkách. Patronem závodu je veleznámý sjezdař Kamil Tatarkovič! Dále došlo k termínovému prohození dvou závodů. Most je nově předposledním podnikem na konci srpna. Čest hostit finále Enduro série v půli září připadlo šumavským pořadatelům z bikeparku na Špičáku. Ale vraťme se pěkně popořádku zpátky na start. Otevírákem Enduro série jsou na konci května tradičně Kouty nad Desnou. 

24.5. Kouty nad Desnou
7.6. Liberec – Ještěd
28.6. Zadov
16.8. Morávka
30.8. Most
13.9. Špičák

Další zajímavé články