SevenStore Dualcup 2014: první závod již za měsíc

Před několika lety byl Dual slalom tou nejatraktivněší MTB disciplínou, ve které čeští rideři dominovali. Důkazem je Majkl Maroši a Michal Prokop. Dual slalom se upgradoval na fourcross, který svými souboji a napětím přilíkal mnoho nových diváků a bikeři z Čech opět zářili. Po několika sezonách UCI fourcross odkopla a z ní se stal ohrožený druh.

Po několika odvážných a obdivuhodných pokusech opět oživit dualovou tradici, dual téměř vyhynul, nebýt několika exhibičních závodů. V roce 2014 se do toho jde ovšem naplno a kluci jako Matěj Mareček, Štěpán Neuman a Přemek Tejchman se domluvili a vznikl zbrusu nový dualový seriál, který má naději se uchytit. 

Na dualové nadšence čeká seriál o pěti závodech, které se pojedou na tratích v Dobřanech u Plzně, Kosmonosech, Trutnově a v Praze. O páté lokalitě se zatím jedná, takže se nechme překvapit. 

Závody se budou konat v přátelském duchu, jednoduše žádný hroty. Závodníci budou rozděleni do tří kategorií a to do kategorie PRO (jezdci s licencí), HOBBY (jezdci bez licence) a AMATÉR (příchozí rideři, kteří si to chtějí prostě vyzkoušet). Ti nejlepší se můžou těšit na zajímavé ceny od partnerů Dual cupu a také na PRIZE MONEY 10 000Kč.

Veliké díky patří jak organizátorům, ale také partnerům mezi které patří plzeňský SEVEN STORE, ROCKER, ANSWER, LIZARD SKINS, DARTMOOR, MEATFLY, REPRESENTFREERIDE.CZ

První závod se uskuteční v Dobřanech u Plzně 3.5.2014

Takže doražte si zazávodit a sledujte aktuální informace na https://www.facebook.com/dualcup?fref=ts

Další zajímavé články