Bunny Hop Contest 2014 je minulostí

V sobotu 22.února se nově vznikajícím kulturním a sportovním centru Radlická 125 konal Bunny Hop Contest. Této akce se zúčastnila asi desítka odvážných riderů, která se chtěla dozvědět, kdo dokáže nejvýše vyskočit. A jak to probíhalo?

Takže vše začlo otevřením podniku ...

16:00 - 20:15 registrace:

Díky přihlášení přes mail máme prvních pár míst zaplněnejch, a vyhlížíme dravce, který jsou nadržený přeskakovat laťku na kole. Ty se začínaj vlažnym tempem trousit kolem půl sedmý. Někdo nachystanej na výkony, jinej zas obhlíží nabídku na baru a krásky u pultu Jägermeister.
Probíhá volnej trénink, každej si sází vejšku na kterou se cejtí, a je vidět, že výkony některejch jedinců budou dost vyrovnaný. Uplně náhodou sem zabloudí vysmátej kluk na malym kole. Vysvětlujem mu, že soutěžit nemůže, když jde o ten MTB contest, přeci. Nevadí mu to, chce si jen zaskákat a z první dává 90cm. Přesvědčujem ho, ať to zkusí na velkym, že kolo je k dispozici. Po chvilce vzdoru se jde zapsat na startovní listinu. Posléze zjišťujeme, že to v BMX světě neni uplně neznámá osoba.
Počet přihlášenejch se nakonec zasekl na čísle jedenáct.

20:30 - 22:15 contest:

Hopsačka je odstartovaná a otvírá jí Jan Schuster na vejšce 20cm.
S ní nemá problém nikdo, tak neni důvod nepokračovat dál. Laťka se zvedá o 10cm, a s tou si už neporadil Stanislav Loginov. Ostatní maj zatim úsměv na tváři a ruce čerstvý jak horník na začátku šichty. Na rysce 46cm shazuje tyč třikrát za sebou Jan Kratochvíl a vypadává. Přesto vypadá více než spokojeně! Sérii úspěšnejch pokusů kazí na 56cm David Musílek z Freezgangu. O pět centimetů dál ho následuje Franta "Techvan" a potkávaj se na baru. Ostatní už cejtěj šanci na umístění a začíná hecovačka. Lidi jou skvělý, fantasticky podporujou každýho skokana. Nejvíc to potřeboval Jiří Zvolský z Dolních Břežan. Hlasitá podpora ho při třetích pokusech několikrát za sebou vyšvihla o příčku výš.Tímhle způsobem překonává Denise Slavice, pro kterýho výška 59cm znamená konečnou. Ten odkládá svýho Da Bomba a jde to spláchnout Budvarem. Zvolouš přichází o šanci na umístění 1 cm po něm a zadní kolo jeho Santy si oddechlo, dostalo za uši pár dopadama v solidním whipu. 

Zřejmě testovačka. Zbejvá nám pět jezdců a už jde o ceny, na kterejch Bikestrike.com a Buxton rozhodně nešetřili! S pátym flekem se musel spokojit Pavel Kroutil z Kunratic, kterej se svojí partou Siláků šejpuje trailsy na Točný. Svejch 115kilogramů živý váhy s neuvěřitelnou lehkostí dostal až na 61cm. Tam Pavel končí. U všech riderů je znát únava, ale hecování spíkra Fukejře Mózy a hárdkórovej kofein z repráků, do kterejch to hustí přes fungl novej pult DJ Pine, jim dobíjí baterky. Vítězslav Stránský, působící ve spolku Ufo-ride.cz shazuje duralovou trubku třikrát za sebou na rovnejch sedmdesáti číslech a bere brambory. Teď už jsou ve hře jenom tři - Jan Schuster, Ondra Karpíšek a Přéma Tejchman. Móza jim dopřává chvilku odpočinku a dává s nima interview. Dozvídáme se spoustu užitečnejch informací, třeba jak skladovat tykve a kde maj levnou naftu.

Dalo by se říct, že je tady finálko. Univerzální jezdec, mladej Jan Schuster, se rve co to dá, ale nakonec bere bronzovou, 73cm už na něj bylo moc. A to mu při tréninku 60cm připadalo hodně. A je tady rozhodující bitva mezi Přémou a Ondrou. Zvedám laťku na 74cm, ale oba se shodujou, že se nebudem zdržovat, tak jdem rovnou na 76cm. Přelítávaj oba, štěluju jim to o dva vejš. Přéma to rozdupává jak ve finále svěťáku a sází na rychlost, Ondra spíš najíždí pomalu a při odrazu si přišlápne, je vidět úplně jinej styl! Obojí funguje. Sázim jim tam přesně 80cm, tady už oba tahaj i očima. Vytáhli! 82cm už ale nezvládá Ondra a Přemek Tejchman potvrzuje, že má svýho Commencala těžce pod kontrolou a je vyježděnej jak pravej pruh jižní spojky!

22:30: vyhlášení výsledků a předávání cen

Fukejř Móza svolává pět nejlepších a jdem na vyhlašování. Vítězové berou hromadu cen od Bikestrike.com, sluchátka Buxton a Jägermeistera, samozřejmě nechybí gejzír šampáňa od vítěze. 

Rekapitulace pořadí:

1. Přemek Tejchman - 82cm
2. Ondřej Karpíšek - 80cm
3. Jan Schuster - 72cm
4.Vítězslav Stránský - 70cm
5. Pavel Kroutil - 69cm

22:45 - ??? Afterparty

Tady už není třeba komentáře 

Na závěr musíme poděkovat všem, co nám tuhle akci pomohli zrealizovat, klukům a holkám z Radlický 125, všem co se rozhodli závodit, a taky skvělejm fanouškům, který udělali neuvěřitelnou atmosféru.

Velkej dík pro:
BIKESTRIKE.COM, Freeride.cz - Bike, BUXTON, Radlicka 125 a taky ledově namraženému Jägermeisteru

k poslechu a tanci nám zahrál Dj - David Pine
všechno okomentoval Speaker - Fukejř Móza
Video a grafika - Ondra Kinkor, Michal Pecka

...a všechny, který jsme v kteroukoliv denní i noční dobu otravovali 

Další zajímavé články