Josef Dressler pokřtil svou novou knihu Škola kola

Už jsme vás informovali, že trialista a učitel jízdy na kole Pepa Dressler, připravuje po jedenácti letech pokračování své úspěšné knihy Škola kola. Tentokrát se spojil s fotografkou Markétou Navrátilovou, se kterou na novém díle spolupracoval. Kniha je konečně vydaná a včera se konal její slavnostní křest v pražském Hotelu Fusion, respektive v 360° Lounge Baru.

Celým večerem provázel herec Tomáš Hanák, který se funkce moderátora ujal perfektně, takže o zábavu nebyla nouze. Po představení knihy Škola kola a hostů, kteří účinkovali v této knize (Zdeňěk Štybar, Tonya Graves, Danny MacAskill, Jakub Kohák atd.), se šlo konečně na tak očekávaný křest. Křest to byl stylový, bikový. Jednoduše řečeno, šampaňské stékalo po pláštích Pepova kola přímo na knihu. Křtu se zúčastnilo poměrně dost lidí a tuto akci si nenechalo utéct mnoho známých tváří z cyklistického světa jako Jana Horáková, Kamil Tatarkovič, Jakub Vencl atd.Celá akce byla skvělá a panovala úžasná atmosféra. Zajímavostí byl kruhový bar, který se behem večera otáčel, takže drink jste dostali na jedné straně a vychutnávali jste si ho na druhé straně. 

A o čem kniha je? To Vám prozradí přímo autoři. 

Co se čtenář díky knížce může naučit?
Pepa: „Hlavně ty základní dovednosti. Na kole jezdí skoro každý, ale málo kdo ho umí ovládat. Většina cyklistů má špatné návyky v těch základních věcech. Jako je rovnováha, rytmus jízdy, řazení, jízda do kopce, zatáčení atd. Za poslední roky jsem nabral hodně dalších zkušeností při učení dětí na KPŽ, ale hlavně na svých campech a ty se v knize objeví. Ukazovat budeme i specifika techniky pro děti, ženy a nebo jízdu ve městě.
Markéta: „Já, jako necyklista asi všechno:-). Mimo techniku bude určitě zajímavé nahlédnout pod pokličku našim hostům. Byť jsou velmi rozdílní, každý z nich v životě něco dokázal a možná budou inspirací i pro vás. Já jsem doposud z každého focení odcházela s pokorou, respektem a společnou fotografií do rodinného alba:-).”

Učíte v ní různé osobnosti. Proč?
Pepa: „Už na první knížce jsem si ověřil, že pro lepší vysvětlení a pochopení výuky je důležité porovnávání. Tedy správný postup oproti běžným chybám. Proto máme v knize víc jak desítku hostů, které učím lepší techniku, ale každý nám píše i svůj příběh. Celá knížka má podtitul: Kniha o překonávání překážek nejen ze sedla kola. A o tom by měla být. Poučná i veselá.“
Markéta: „V tomto bodě nelze s Pepou nesouhlasit. Přidávají knize další rozměr - jiné zkušenosti, jiný názor na život…”

Pokud byste měli o knihu škola kola zájem, třeba jako dárek pod stromeček stačí si jí objednat zde http://shop.dressler.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=5199 za 490Kč. Je to super cena za knihu s 272 stránkami a fotografiemi od Markéty Navrátilové. 

Další zajímavé články