Peklák Downhill Vol.2

O víkendu se v České třebové odjel přesunutý závod v downhilu. A jak že to tam vypadalo? To se dozvíte z článku a fotogalerie od Kučise.

Závody na Pekláku, se původně měli odjet už 8. června, ale jistě si všichni dobře pamatujete, jaké tady tou dobou vládlo počasí a tak musel být závod zrušen a přesunut. Druhý pokus však už vyšel na jedničku, ale nepředbíhejme a vezměme to pěkně popořadě.
FOTOGALERIE by Kučis

V sobotu ráno přijíždím před devátou pod kopec a vidím, že tam je už vše připraveno pro závod a tak rychle beru kolo a jdu se trochu projet abych zkontroloval tratě, na kterých se má jet. Tréning byl nahlášen od 9 do 13 hodin takže mám dost času si projet celý park křížem krážem a musím říct, že kluci se tady opravdu činí a oproti loňsku udělali několik velkých kroků dopředu. Přibylo spostu nových lávek, dropů, klopenek, na sjezdovce začala růst dirtová lajna a dodělali se i některé nové tratě. Jasný délou tenhle park nemůže konkurovat tratím jako třeba Špindl nebo Kouty, ale jinak tu najdete opradu vše, co by v bikeparku mělo být a nudit se tady rozhodně nebudou ani ostřílení jezdci ale přitom si tu zajezdí i úplný začátečník.

Ale zpátky k závodům, do nich se přihlásilo něco kolem 40 chlapáků a jedna slečna. Kluci pak ještě byli rozděleni na katekorie full a hardtail. Samotný závod se jel stylem dvě jízdy na černé zvané Rolling stones, kde krom jiného na závodníky čeká záludnost nazývaná rock kurve. Další dvě jízdy pak jezdci absolvovali na na červené malinovce, kde se krom jiného museli poprat třeba s rock garden nebo se mohli proletět na pěkném přescesťáku. Jezdcům se pak z každé trati sečetl lepší ze dvou časů. No a kdo že byl toho dne nejrychlejší? U holek to bylo jasný, jediná statečná Lucie Šimečková. V kategorii HT to nejvíc nakrmil Ondra Machálek před druhým Standou Pourem a třetím Jakubem Jonalem. Ve fulech tratě nejrychleji vymetl Aleš Rogožan (koloshop team) před druhým Michalem Šimerlem (adrenalinshop.cz) a třetím Markem Dolejšem.

Čas před vyhlášením výsledků si pak ještě jezdci krátili kontestem o nejdelší skok na sjezdovce, kde to dost nekompromisně zabil mlaďák Filip Havlíček, který doplachtil až na rovných 25 metrů a to si zasloží trochu toho respektu!

Tak v pořadí druhé závody na pekláku jsou minulostí a nezbývá než poděkovat všem co podobné aktivity podporují. Takže velký díky vedení Areálu Peklák, firmě EkoBi, městu Česká třebová a samozřejmě peklák crew za všechno co pro bikepark dělají. Dál také patří dík firmě Woox a Tattoo shorty za to, že podpořili tento závod.

Další zajímavé články