Spoke Dual Rakovník 2012

Tento víkend se konalo v městě Rakovník Rakovnické cyklování, jednalo se o třídenní festival všech forem cyklistiky. V pátek byly na programu hned dva závody jako např.orientační závod horských kol a dual slalom.

V pátek jsem se vydal směr Rakovník s plně naloženým autem, na první chystaný závod letošního, již 4.ročníku Rakovnického cyklování a tím byl dual slalom. Dual se konal v rakovnickém lesoparku Jamka a když jsem přijel na místo kolem poledne, byla již cca 200 metrová trať skoro finálně vytyčená. Jen to počasí bylo takový nerozhodný. Jezdci se začali scházet a mohlo se začít trénovat. Občas nám zapršelo a trať se docela ztížila, mokrá tráva a blátíčko v zatáčkách dělalo své.
FOTOGALERIE OD BIKESKA

Po několika přeháňkách se počasí umoudřilo a mohly se začít jezdit kvalifikační jízdy, po kterých se 33 členné závodní pole rozdělilo do vyřazovacích dvojic. No já osobně jsem ukončil své účinkování po dvou jízdách v prvním vyřazovacím kole, do kterého jsem vyfasoval kadeta Jirku Zvolského. Jeho dlouholeté zkušenosti byly znát, nedal mi šanci. 

Jak se závodní pole prosilo, jízdy byly vyrovnanější a divácky atraktivnější . To potvrzovala až překvapující divácká kulisa. Asi po třech hodinách závodění jsme se všichni přítomní dočkali finálové jízdy mezi Klauzíkem a Zerem. Vítězně z tohoto duelu vyšel Klauz, který měl půjčené kolo od své přítelkyně, ze kterého sundal i držák na bidon, jak se sám svěřil. Druhé místo tedy obsadil kluk se dřevěnou nohou Zero , třetí byl Martin Mitvalský po výhře nad Pepou Brychem

Po vyhlášení výsledků jsme se všichni přesunuli do kempu, kde jsme se ubytovali, ale dlouho jsme se tam neohřáli a vyrazili do víru velkoměsta. Vyrazili jsme do místní diskotéky Pralinka a to taxíkem za parádní peníze resp. 50Kč. Docela nás to překvapilo, jak je taxík levný, ale co nás nejvíc srazilo na kolena bylo vstupný na diskotéku. Pouhých 10Kč a nebyl to žádný podnik čtvrté kategorie. No, celá párty se protáhla do brzkých sobotních ranních hodin. Byl to parádní den se skvělýma lidma.
FOTOGALERIE OD BIKESKA

Sobota měla na programu závod v pumptrackudirtu a o tom až zítra. 

Další zajímavé články