Aprés Ski

Přestože v kalendáři nemáme zatím ani půlku října, meteorologové hlásí stále polojasno a silničáři mají dovolenou, na pražské Náplavce vyrostl přes víkend snowpark! A nejen ten! Kdo letos navštívil akci Aprés Ski, rozhodně se nenudil.

Od předchozího roku se akce rozrostla, nalákala davy lidí, nabídla široké spektrum aktivit, zábavy a bohatý program. Redakce Freeride.cz/Girls u toho samozřejmě nemohla chybět. Vyzpovídaly jsme pro vás účastnice něžného pohlaví, zjišťovaly novinky nejen ze světa snowboardingu a nakonec taky samozřejmě pořádně zapařily na after párty, která byla jako vždy LEGENDARDNÍ!

I přes sobotní deštivé počasí se ukázalo, že snowboarďáci a freeskieři nejsou žádný srabi a díky skvělému teamu, který se staral o kvalitu a bezpečnost snowparku, se po dvanácté rozjeli první jezdci. Výsledky sobotních i nedělních závodů pod hlavičkou Snowboard Zezula najdete v novince Mártyho Večerky. 

V rámci freeski exhibice jsme odchytly Zuzičku Stromkovou a Kristýnu Kapounovou, abychom zjistily, jak se jim na pražšké náplavce líbí:

Už jste někdy podobnou akci navštívily? Pokud ano, v čem to bylo jiné?
Zuzička:
Na podobných akciách som už bola, ale toto bol moj prvý ročník na Apres Ski. Je dobré, že sa to konalo v Prahe pretože počas celej akcie aj napriek nepriaznivému počasiu prišlo veľa divákov a návštevníkov...
Kristýna: Nenavštívila, ale bych ráda kdyby takových akcí, kde se všichni potkáme, bylo víc.

Jak se vám vyhovoval park a jaké jste měly podmínky?
Zuzička:
Prekážky boli zábavné, no bohužiaľ pre slabú rýchlosť sa nedalo rozbehnúť na celý set up.
Kristýna: Byla škoda, že pršelo a sníh byl pomalý. Ale postavené to bylo super.

Co se nejvíce na akci líbilo vám osobně?
Zuzička:
Na celej akcii sa mi páčilo to, že na začiatku sezóny sme sa stretli všetci pohromade a náplavkou vládla priateľská atmosféra.
Kristýna: Že jsme se všichni freeskieři a snowboardisti potkali. To bylo super!:)

Pokud se akce bude příští rok opakovat, zúčastnily byste se znovu?
Zuzička:
Áno, určite zase rada prídem znovu.
Kristýna: Určitě se zúčastním.

Jak jste si užily afterpárty?
Kristýna:
No. To ani nekomentuji :D Klasika. Boží!

Mimo závody pro veřejnost a profi jezdce na freeski a snowboardech ve snowparku se konal i ollie contest. Navíc byl celý víkend nadupaný programem jak pro ty nejmenší, tak pro pouhé obdivovatele extrémních sportů. K vyzkoušení byl Riglet park od Burtonu pro nejmenší jezdce, včetně jedné dráhy určené pro malé lyžaře a snowboardisty. Přímo na Vltavě byla k vidění exhibice flyboardů, skoků do bagu (která musela být nakonec pro nepříznivé podmínky přerušena) a především holčičí exhibice Páji PapájiDominiky Vojtíkové na wakeboardu a wakeskateu, které nám nadějný fotograf David Kašpárek vyfotografoval přímo z lodě.
Holky zaslouží maximální respekt, protože teplota vody se pohybovala něco málo okolo deseti stupňů a ony se i přesto několikrát během dne oblékly do neoprénu a řádily na vodě. V mezičase, kdy se holky ohřívaly horkými nápoji a doplňovaly energii sváčou, jsme se za nimi stavili na kus řeči…

Jak jste se o akci dozvěděly?
Dominka:
Já jsem se o akci dozvěděla přes tátu, kterému tady patří lodě.
Pája: Já vzhledem k tomu, že s Domčou trénujeme spolu, její taťka nás tahá celé léto za lodí, tak mi zavolali, ať jedu s nimi wakeovat do. 

Je to první akce svého druhu, na které letos jste?
Pája:
Byly jsme letos na exhibici při příležitosti „Lodě na vodě“
Dominika: To byla vlastně výstava a bylo to přesně tady, na tom samém místě.

A jak se vám akce líbí?
Pája:
Je to super, pecka. Úžasný je ten kontrast snowbaordingu a wakeboardingnu. Tady se jezdí na vodě a pár metrů dál na snowboardu. Je to super, ostatně jako všechny akce Zezuly a Freeridu.
Všeobecně holek, co jezdí na wakeboardu moc není. 

A když se přeci jen najdou, tak spíše na vleku. Jak to vnímáte vy?
Dominika:
Jo, těch holek je hrozně málo. Jezdí nás asi patnáct, maximálně dvacet, ale to už jsou spíš holky, co se občas svezou v létě. My taky samozřejmě jezdíme pro zábavu, ale věnujeme se tomu o něco víc. Je to škoda, že holek je tak málo.

A čím je nalákat?
Pája:
Tak je to to samý, čím se lákaj holky na snowboard. Je to sice ostrej sport, fakt to občas bolí, ale zase kterej sport ne. Já bych je určitě nalákala na to, že se okolo toho sportu motá super parta lidí, je tam strašná sranda a je to super feeling.

Před chvilkou jste blbli na vodě, byla zima?
Pája:
Strašná! Ta voda má asi 8 stupňů.

Atmosféra celé akce byla více než přátelská, to potvrdil jak ohlas návštěvníků, tak samotní jezdci. Náplavou se celý víkend nesl nakažlivý smích, vůně svařáku, Jégra i trdelníku. Každou chvíli byly slyšet vítězné pokřiky, protože u každého stánku se soutěžilo o hodnotné ceny.
Sezóna byla úspěšně zahájené a doufejme, že duch zimy byl přesvědčen, že si letos zasloužíme pořádnou sněhovou nadílku a dlouhou zimu!

Velké dík patří organizátorům a všem, co se zasloužili o hladký průběh celého víkendu. A už teď se těšíme na další akci!

Další zajímavé články