Horsefeathers Missbehaved Longboard Kemp

O víkendu 2.-3.června proběhl ve Velkém Meziříčí první Horsefeathers MissBehaved Longboard kemp a byla to pecka! Kempu se zúčastnilo patnáct odvážných holek a o tom jak to všechno proběhlo se dozvíš z následujícího reportu od Zuzky, která kemp organizovala.

Oficiální začátek kempu byl v deset hodin, ale k mému překvapení byla většina holek na místě už v devět. Takže nic nebránilo tomu záhajit kemp o trochu dřív. Krátký úvod, představení všech členů posádky, poučení o bezpečnosti a jde se na to!

Longboardistky jsme rozdělili do tří skupin podle úrovně dovedností. Začátečnice se seznamovaly s longbordingem pod taktovkou skvělé instruktorky Dee. Kluci z Longboardingu.cz si vzali na starost mírně pokročilé a pokročilé riderky. 

Počasí nám přálo, a tak jsme mohli zařadit i přednášku o vybavení a péči o longboard. Fakt, že tyto informace jsou sice přinosné, nicméně v praxi rozhoduje především shopnost a odvaha jezdkyně, dokázal i první závod – push race. Holky se nebály riskovat a nebály se ani žádné odřeniny. 

Po vydatném obědě v místí restauraci se nikomu z nás do odpoledního programu moc nechtělo. Ještě, že jsme s sebou měli velkou zásobu Monstrů, které nás nabudily do dalších výkonů!

Odpolední spot nás potěšil svou všestranností. Pokročilé holky měly vhodné podmínky pro první slidy, začátečnice ocenily rovnou a širokou cestu, kde mohly nacvičovat jízdu, oblouky a brždění.

Navzdory tomu, že jsme všichni měli za sebou několik hodin longbordingu, nadšeně jsem očekávali večerní program. Ten sliboval promítání fotek z celého dne a pouštění videí a musím přiznat, že skvělý fotograf Vojta zachytil opravdu každý zásádní okamžik! Dobrá nálada vládla až do pozdních hodin, kdy jsme nejdřív balancovali na indoboardu a slacklině, následně pak na baru.☺

Nedělní výuku jsme zahájili krátkou rozvičkou, pokročilé holky daly pár slidů, a pak už jsem se všechny vrhly na tolik očekávaný longboard dancing. Milan „Milion“ byl miliónový a kamera ani nestíhala zabírat všechny povedené tríčky. 

Celá dvoudenní výuka byla zakončena soutěží Best Progress, kde měly holky šanci ukázat to, co se všechno za dva dny naučily. A jelikož byly všechny účastnice značně nahecované, zařadili jsme ještě limbo a hippie jump. Tady bych ráda vyzdvihla výkon Leni, která přeskočila tyčku o neuvěřitelných 80 centimetrech! Respekt kočko!

Závěrem jsme vyhlásili výsledky všech soutěží, ocenili výherkyně a i všechny účastnice, zatleskali jsme si a možná si i postekli, že už je to za námi. 

První Horsefeathers MissBehaved Longboard kemp proběhl v jedinečné atmosféře a za to všem holkám děkuji! Věřím, že si každá z vás odnesla nejen nové schopnosti a lásku k longboardingu, ale také super zážitky a vzpomínky. A pro ty, kterým to tentokrát nevyšlo mám skvělou zprávu! Pro velký úspěch proběhnou během léta další longboard kempy! Na nejbližší termín se můžou těšit holky z Prahy a okolí, následovat bude Ostrava. Sleduj stránky www.missbehaved.cz a již brzy se dozvíš další podrobnosti.

Velké díky patří klukům z Longboardingu.cz, Miliónovi, Dee a sponzorům: Horsefeathers, Boardmania, Chuckbuddies, Monster, Custom Boards, ABEC 11 a mediální podpoře portálu Freeride.cz.

Longboardingu zdar a uvidíme se na dalším kempu!

Celou fotogalerii z kempu najdete ZDE.

Další zajímavé články