Takovej jeden girlííí kemp

Letos se v Čechách po delší době objevil týdenní holčičí snowboardový kemp nesoucí nápadně nenápadný název „Takový jeden girlííí kemp“. Proběhl ve dnech 6.-13.3.2011 na Čihalce v Olešnici v Orlických horách. Starosti kolem uspořádání na sebe vzala Eliška Šírová a Extreme Snow Crew.

Tato zima byla obzvláště vymrzlá a plná zranění, ale i přesto nakonec dorazilo několik statečných a kemp se tak mohl vesele uskutečnit! O předávání zkušeností, motivaci a dodávání odvahy kemperkám se postarala Eliška a hosté, Martin Matoušek a lokální jezdkyně Lenka Sedlářová. Jak se vše vydařilo? Posuďte sami…

V březnu jsou poslední termíny jarních prázdnin, a tak bylo v týdnu již i na Čihalce poměrně mrtvo. To nás ale nikterak nezarazilo. Ba naopak! Kdy se vám naskytne možnost mít celý park téměř pro sebe? Tamní vlek je sice z těch kratších, přesto zde opět nechyběl zajímavý setup překážek, kde si své našly začátečnice i ty pokročilejší. Co se sněhových podmínek týče, tak sníh byl první dny tvrdší, ale zářící sluníčko to kompenzovalo řádnou dávkou energie i optimismu. Po menším krásném teplém jarním dešti v půli týdne sníh změkl, opět vykouklo slunce a stálo při nás po celý zbytek týdne. Co více si přát?!?

Jelikož šlo o kemp frýstajlový, tak jsme po prověření „správné jízdy“ na sjezdovce, klasicky začali olíčkem, poté jsme se vrhli na menší skůček a ke konci týdne jsme už všechny mohly řádit i na tom větším. Na bedýnkách šlo především o naučení se základním trikům, jako je bordslajd, frontsajdbordslajd a na řadu přišly i nějaké ty presy. Holky se toho opravdu nebály a dostaly jsme se přes duhu i ke strýtové bedně. Stranou nezůstala ani spina, která byla spolu s vanou jaksepatří pokořena… Co dodat, kemperky byly opravdové bojovnice!

Nebyl by to správný kemp, kdybychom vše pečlivě nezaznamenávali na video – po večerech tak naše svěřenkyně mohly vidět, jak se jim daří, či nedaří, jak mají na pérdelích nalepený sníh, co mají zlepšit a případně mohly chytit motivaci u kolegyň.
V týdnu dorazil také Ondra Kučera, který umění nás všech zvěčnil dík své kouzelné skřínce a šikovnému oku a postaral se nám o parádní fotogalerii. Pár momentek stihla zachytit i kemperka Verča Fellnerová. Péťa Vlček zase běhal po svahu s kamerou a jemu vděčíme za ony úžasné pohyblivé obrázky, které se momentálně formují do krátkého videa, jenž na Freeride.cz/Girls bude v brzké době také ke shlédnutí.

Celý týden nám byl zpestřen společností malých snowboarďáků Chuckbuddies, které jsme si koučovali každý sám a snažili jsme se naučit je nejrůznějším kouskům - jezdit v klopenkách, po zábradlí, trochu skákat a někdo i pít pivo. Po dobu kempu byla také k dispozici prkna značky Nitro a vázání Raiden, která holky testovaly o sto šest. A jak správně pečovat o naše drahá pérkýnka – to nám v pondělí předvedli kucí ze Swixu. Další aktivitou mimo ježdění se staly Aktivity. Této hře jsme doslova propadli a mohl jí pouze hodně zlehka konkurovat už jen ping pong a stolní fotbálek.

Na konci kempu měl tradičně proběhnout závod pro naše účastnice, ale jelikož si mohly onu závodní atmosféru zažít na akci La Fiesta, která na Čihalce proběhla předposlední den, tak jsme se rozhodli, že účastnice odměníme dle celkového dojmu a k tomu jednu vyvolenou za největší progres. Dárků byly hromady. Každá si odnesla uvítací balíček, a pak ještě velký balík k tomu. 

Závěrem nesmí chybět poděkování, a to především našim sponzorům, stojících při nás doslova v dobrém i ve zlém: Nikita, Dakine, Nitro, Raiden, Spy, Swix, Chuckbuddies, Wohoz.czFreeride.cz.

V žádném případě nesmíme opomenout Horskou boudu Čihalka, mající pro pořádání podobných akcí perfektní zázemí a velký dík patří i kuchařovi Danovi, jenž nás celý týden krmil samými dobrotami, které nás po obědě sice trochu brzdily v rozjezdu, ale zároveň nám dodávaly tak potřebnou energii. A samozřejmě MíšeKarlikovi, kteří nám to vše nosili až pod nos!
Další díky letí k Majkovi, Žďárovi, Karbošovi, VíťákoviRydloušovi z čihalecké Snowpunx „krů“.

Tak snad už jen... Užijte si fotogalerii a příští rok to snad zopakujeme! Pro případné info můžete sledovat také SNOWBOARDOVÉ KEMPY na Fejsbůku.

Další zajímavé články