Conny Bleicher

Obdivujeme všechny ty, kteří si jdou za svým. I přestože jejich směřování je nevyšlapaná cestička. Takovým směrem se rozhodla jít i Conny Bleicher. Tahle Rakušanka se pohybuje ve světě snowboardingu už více než sedmnáct let. Snowboarding je jejím životem, pro snowboarding žije a dýchá. Je zakladatelkou ryze dívčí snowboardové produkce, se kterou natáčí úspěšné filmy a dodává tak energii a inspiraci jezdit holkám z celé Evropy. Jaká je Conny ve svém soukromém životě a co ráda dělá ve volném čase? Seznamte se s „Big Mama“ Lipstick Production!

Ahoj Conny, nedávno jsme oslavili vstup do nového roku. Jaký pro tebe byl ten uplynulý? A dala sis nějaké předsevzetí do toho nadcházejícího?
Ahoj Klárko, šťastný nový rok! Rok 2013 byl super! Zažila jsem několik opravdu skvělých dnů plných prašanu a také jsem byla dvakrát surfovat… Takže si nemůžu stěžovat. Nikdy si žádná předsevzetí nedávám. Ale samozřejmě bych chtěla zůstat zdravá a šťastná.

Rok 2013 byl plný úspěchů. Světlo světa spatřil váš nový film z dílny Lipstick Production, měli jste evropskou tour, organizovali snowboardový camp pro holky… Je něco, co jsi plánovala a nevyšlo?
Jep! Rok 2013 byl opravdu skvělý! I když, byl to první rok, co mi chyběl nějaký snowboardový trip. Ale na druhou stranu jsem mohla strávit pět týdnů dovolené surfováním. A to taky není špatné.

Říká se ti „Velká máma Lipstick Production“. Co je na tom pravdy?
Je to tak. Jednoho dne se naskytla příležitost, a protože jsem nejstarší a nejchytřejší. Haha. Nebo popravdě spíš starší a vyšší, a tak jsem se stala zakladatelkou Lipstick Production. Tedy nějaké důvody, proč se mi říká „Velká máma“ by se našly.

Kdy ses rozhodla, že založíš vlastní crew a proč?
Lipstick existuje již tři roky a letos nás čeká již čtvrtý rok filmování. Kdyby mi to někdo před třemi lety řekl, nevěřila bych. Ale ano, jsme tu! Úžasný úspěch.
Lipstick Production byl spontánní nápad, který vznikl jako reakce na fakt, že v Evropě je nesčetně mužských snowboardových crew, ale žádná holčičí… Proto jsme do toho prostě jít musely, ne? Za pomoci našich sponzorů a riderek jsme odvedly dobrou práci. Děkuju všem, kteří nás podporovali na začátku naší cesty a všem, kteří nás stále podporují!

Naplnili se tvé představy?
Víc než to. Nikdy jsem nečekala, že Lipstick Production bude tak úspěšné.

Jak si se dala dohromady s ostatními děvčaty z party?
Většinu jsem znala již z předešlých let, kdy jsem snowboardovala a cestovala. Anu Rumihu (co-​producent) jsem poznala na svém výletě do Turecka v roce 2011. Je to neskutečně vtipná a skvělá osoba! Jsem ráda, že s ní mohu spolupracovat.

Je tu ještě něco víc, co chcete ještě dokázat?
V tuhle chvíli se plně soustředíme na plánování filmu a webových stránek na rok 2014.Náš rozpočet je opravdu omezený, takže musíme vyřešit jak přežít a přitom stále odvádět dobrou práci.

Už máte plán na nový film?
Pracujeme na novém filmu, konkrétní nápady přicházejí s naším ježděním a cestováním.

Doufám, že se nebudeš zlobit, když řeknu, že na snowboardové scéně už jsi dlouho. Shledáváš nějaké rozdíly mezi snowboardovou scénou teď a před sedmnácti lety?
Haha, v pohodě. To už je 17 let zpátky?! Už je to asi tak. Scéna se od té doby změnila hodně. Před dvaceti lety tu byla zlatá éra snowboardingu - snowboard byl něco nového - boom, cool. Všichni chtěli jezdit, pařit a bavit se. V dnešních dnech je to „opravdový“ sport se sportovci, kteří tvrdě trénují své „doubles“ and „triples“.

Pamatuješ si na svůj první snb set? Byla to K2 HC 142 freestyle deska s měkkým vázáním. To bylo v roce 1995.

A svůj první skok si taky pamatuješ?
Myslím, že to bylo na funboxu v resortu “Spitzingsee” a udělala jsem FS spin.

Před snowboardem jsi jezdila i na lyžích, lyžuješ ještě někdy?
Ano, dříve jsem jezdila na lyžích. Kromě jedné jízdy v Turecku v roce 2011, kde jsem si prohodila výbavu s naší kameramankou Sophie, jsem od té doby co snowboarduji, na lyžích nebyla.

V jednom rozhovoru jsem se dočetla, že jsi měla zranění ramena a od té doby se více bojíš railů a kickerů. Pořád máš strach, nebo už jsi to překonala?
Vykloubila jsem si několikrát rameno. Na začátku roku 2000 jsem podstoupila operaci. Je to už hodně let. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem se odvážila na kickery znovu. Raily nejezdím vůbec, děsí mě i bez zranění. Trvalo to dva až tři roky než se mi plně navrátila pohyblivost ramene, ale teď už jsem zcela v pořádku.

Co pro tebe osobně snowboaridng znamená? Nastal v tvém životě moment, kdy si zcela chtěla skončit, přestat a nikdy znovu nevstoupit na prkno?
Miluju snowbarding! A to bez pochyb! Celý svůj život jsem přizpůsobila snowboardingu. Dokonce i v době, kdy jsem studovala, sestavovala jsem si rozvrh podle snowboardingu. Chtěla jsem studovat jenom 2-​3 dny, abych měla co nejvíce času na ježdění. Nikdy v mém životě nenastala chvíle, kdy bych chtěla se snowboardem praštit. Díky Bohu!

A co jiné boardové sporty?
Miluju surfing!

A když nejezdíš, čím doplňuješ energii, jak odpočíváš?
Ráda si jen tak vyrazím s přáteli. Nezáleží na tom, co děláme, hlavně že jsme spolu. A taky miluju spánek a jídlo!

Plánuješ si budoucnost, nebo to necháváš jen plynout? Plánuješ založení rodiny?
Popravdě moc neplánuji, ale ano ráda bych dříve či později založila rodinu. Haha.

Jaký je ten správný věk, kdy by děti měly začít jezdit a snowboardu? Budeš učit vlastní děti na prkně?
Myslím si, že není „TEN“ správný věk. Svoje děti budu první učit na lyžích a až o několik let později na snowboardu. Pokud budou chtít.

Plánuješ se účastnit ZOH v Sochi? A máš některé sportovce, kterým fandíš?
Ne, do Sochi nechystám. Budu držet palce mé kamarádce Ursce Pribosic, pokud se kvalifikuje. Právě je na posledním Světovém poháru Stonehamu, takže uvidíme…

Jaký máš názor na boj mezi lyžařskou a snowboardovou asociací ohledně nominací na OH? Je tato situace vůbec řešitelná?
Popravdě o tom moc nepřemýšlím. Takže řešení z mé strany není, haha.

Je tady ještě něco, co by jsi chtěla dodat? Poděkovat někomu?
Děkuju mému úžasnému příteli, přátelům a rodině! Miluju vás! Také bych chtěla poděkovat mým sponzorům za dlouhodobou podporu: 686, Nitro, Northwave, Drake, Smith. You rock!!

Shorts:
Goofy/​ regular? Regular
Rocker/​ camber? Camber
Hory/​ pláž? Mountainbeach!
Oblíbený film? Anchorman
Oblíbený snowboardový film? Afterbang, ale nejčastěji koukám na: Simple Pleasures
Jízda bez hudby/​ s hudbou: za jízdy neposlouchám hudbu, baví mě zvuk přírody!

Děkuji za rozhovor Klárko!

Fotografie: Rudi Wyhlidal

Další zajímavé články