Freeride.cz Just Ride! Summer 2015 - Stráž

V sobotu 6. června byla v Cable Wake Parku ve Stráži pod Ralskem odstartována historicky první letní série Freeride.cz Just Ride!, která letos navštíví celkem čtyři české a moravské wakeparky. Jak se první zastávka povedla necháme na vašem hodnocení, tady je jen náš skromný pohled.

Od sobotního rána v Cable Wake Parku Stráž pod Ralskem pálilo slunce, které vydrželo přes celý den, a to je počasí, které si u vody přesně přejete. Pro návštěvníky letošního prvního wakového Just Ridu bylo připraveno test centrum téměř všech na českém trhu dostupných značek: Snowboard Zezula parta přivezla značky HyperliteRonix, Wakeguru.cz prezentoval DUP - Double Up Wakeboards, Vampire BoardsSoöruz, Boro Waterski & Wakeboard půjčoval prkna O’Brien a na ukázku měl vystavené produkty značky Jetpilot, nechyběl známý Mystic Boarding, dále Ion od Snowboardelu nebo longboardy Madrid.

Bylo možné zapůjčit si zdarma nejen nejnovější modely wakeboardů, ale i neopreny, vesty, helmy a dokonce i longboardy, paddleboardy a další vybavení výše uvedených značek. V návaznosti na test centrum se konala celodenní soutěž - tzv. Demo Pass Contest. Demo Pass je kartička, kterou si každý účastník mohl vyzvednout ve Freeride.cz stánku a u každého stánku, kde si člověk něco zapůjčil, dostal samolepku. Ti, kteří získali během dne nejvíce samolepek, měli největší šanci vyhrát parádní ceny od partnerů akce.

Během celého dne byl k dispozici také bezplatný wake coaching. Zájemci se mohli zapisovat u stánku FreestyleZOO, což je partička zkušených coachů, kteří rozdávali cenné rady účastníkům jak na souši, tak i na vodě. Navíc bylo jen tento den pro všechny v Cable Wake Parku Stráž připravené zvýhodněné jízdné za pouhých 300Kč na den!, takže naprosto ideální podmínky. Ten, kdo chtěl, se mohl nechat natáčet "follow cam masterem" (Soused z FreestyleZOO - pozn. FRed. ;-), který zaznamenával jízdy na dvojlaně kamerkou Sony Action Cam.

Kromě spousty zábavy, kterou si účastníci mohli užít na vodě, bylo připraveno hodně srandy i na souši a většinu z nich si připravila známá wake banda Break a Leg. Závodilo se tak v Hippie Jump Contestu, což je závod, který spočívá v přeskočení laťky při jízdě na longboardu. Vítězem se stal Tomáš Šedivý, který zdolal nejvyšší možnou laťku a zbrusu nový cruiser Madrid si vysloužil vytvořením nového rekordu se 110cm! Týmu Break a Leg tak nezbyde nic jiného, než vyrobit laťku ještě vyšší. Další soutěží bylo skákání na Motosticku, což je odpružené „skákatko“, kde bylo cílem soutěže co nejrychleji přeskákat určenou dráhu. Zde zvítězil Jakub Chrástek s neuvěřitelným časem 1,53 sekundy. Nabitou tombolu o hromadu cen si připravila parta Smart & Rich, což je firma, která se specializuje na úrazové pojištění sportovců.

K odpočinku sloužila chill zóna firmy Eko-​Kom, která na akci propagovala svůj projekt Samosebou.cz. Ten spočívá v osvětě týkající se třídění odpadu a pokud jste navštívili jejich stánek, mohli jste se dozvědět nejen zajímavosti o třídění odpadu, ale i pochillovat na zrecyklovaných lehátkách nebo si zahrát interaktivní hru eKontíci na tabletu a vyhrát zajímavé ceny.

Během celého dne se každý mohl v teplotách pohybujících se těsně pod třicítkou osvěžit vychlazeným točeným Budvarem nebo lahodným ciderem Somersby, případně se pomalu připravovat na večer ledově namraženým Jägermeisterem. K zahnání hladu pak fungoval místní gril nabízející krkovičky, klobásky a další lahůdky. Prostě letní pohoda jak má být.

Kolem 19. hodiny byla na programu wakeboardingová exhibice. Nejlepší jezdci ČR - Patrik Hanes, Tomáš Jadrný, Honza Bartoň, Jan Krejbich, Matěj Štěpánek, Adéla Cigániková a další se sešli na jednom vleku a předvedli parádní show. Vzhledem k tomu, že na vleku jezdili všichni rideři zároveň, tak diváci ani nestačili otáčet krkem.

Na závěr dne proběhlo vyhlášení vítězů všech disciplín, kteří získali mnoho hodnotných cen. Soutěžilo se třeba i v tom, kdo bude mít po celém dni nejbizarnější opálení :) Ceny pro nejaktivnější testéry byly rozděleny mezi šest, kteří dokázali vyplnit kompletně Demo Pass všemi samolepkami. Vítězi se tak stali Ondřej Srdínko, Ondřej Dvořák, Honza Doležal, Bára Poncarová, Tomáš SmolíkFranta Sočinský. Všem ještě jednou gratulujeme!

Pak už následovala volná zábava v podobě Jägermeister Afterparty. Ledově namraženej JägerRed Bullem, pivko BudvarDJ Akvamen, to je zkrátka kombinace, která strhne každého.

Pokud se vám akce líbila, můžete se těšit na další zastávky, a to:

Sobota 27. června 2015 /​ Ski & Wake Park Těrlicko
Sobota 11. července 2015 /​ Wakepark Hradec Králové
Sobota 25. července 2015 /​ Wake Merkur Pasohlávky

Tolik stručné info o tom, jak probíhala první zastávka Freeride.cz Just Ride! Summer 2015. My budeme moc vděční za jakékoliv vaše připomínky, nápady, návrhy, kritiky… prostě cokoliv, co nám může pomoci celou akci zlepšit a posunout zase o kousek dál.

Více informací o nadcházejících eventech najdete na facebookových stránkách Freeride.cz Just Ride! a samozřejmě i tady na Freeride.cz - Water.

P.S.: Video coming sooon! 

Text: Kristýna Junková
Foto: Michal Prouza

Další zajímavé články