První Glidesoul SUP jóga den vyšel skvěle!

Od Oli Smetanové z českého zastoupení Glidesoul nám dorazil report a fotky z prvního SUP jóga dne, který se odehrál v Praze na Vltavě v okolí Střeleckého ostrova. Pokud vás zajímá, jak tahle nová a zábavná aktivita naplnila den všech zúčastněných, neváhejte a scrollujte níž. Slovo už předáváme Oli...

Spousta z vás si již pojíždějících prkýnek na vodách České republiky všimla, ale o co se vlastně jedná? Ve čtvrtek 15.9. proběhla čistě dámská akce pro podporu tohoto sportu s názvem SUP jóga den.

14 pozvaných účastnic (všechny spojovala jedna věc, láska k vodě a je jedno v jaké podobě - kite, wake, paddleboard, freedive, surf, atd.) si mohlo zdarma vyzkoušet jízdu na paddleboardu, zapůjčit si k tomu příslušný neoprenový obleček a zacvičit si SUP jógu pod vedením zkušené instruktorky.

Jízda na paddleboardu není nic těžkého a zvládne to nejen malé dítě, ale i lidé, kteří nejsou zrovna sportovního typu. Po protažení na suchu, instruktáži postavení na SUPu jsme vyrazily na zahřívací kolečko kolem pražského Střeleckého ostrova. Poté následovala hodinka paddleboard jógy, která začala od nejjednodušších pozic „pozice psa“ a končila „svíčkou” (jedna z těch těžších), chcete-​li "sarvangásana".

Jízda na tomhle prkně zpevňuje celé vaše tělo a používáte svaly, které ani nevíte, že máte. Je velice vhodná také pro osoby se sedavým zaměstnáním.

Příjemné posilování a protažení všech partií dalo některým sportovkyním velice zabrat a dvě se dokonce vykoupaly (v těch těžších pozicích). Voda ve Vltavě je každým rokem čistější a čístější a proto není důvod, proč tento sport nevyzkoušet.

V celé řadě SUP půjčoven jsou zajištěny i převlíkárny, sprchy a je tam také o zákazníky skvěle postaráno, většinou s osobitým a vřelým přístupem.

Na paddleboard jízdu se využívá celá řada prkem od různých výrobců, avšak cenově dostupný a lehce přenosný je typ nafukovací, který jde nafouknut do 20Pa tlaku, takže ani nepoznáte, že se jedná o nafukovací prkno. Velká výhoda je možnost transportu, jelikož tento nafukovací paddleboard složíte do batohu s váhou okolo 13kg.

Nezbývá než říct to, že vodních ploch a míst k využití SUPu je nespočet v České republice a již funguje celá řada půjčoven, které vám v případě, že nevlastníte svůj board, rádi zapůjčí vybavení. Pokud dokážete držet rovnováhu, je malá pravděpodobnost, že byste se vykoupali.

Tento sport oceníte u vody na projížďky, závody, hrátky pro děti a rozhodně budete mít nějakou aktivitu na příjemně strávené odpoledne.

Při velkých výkonech je také dobré dodžovat kvalitní stravu, kterou na tuto akci dodala společnost fit-pro.cz.
Pravidelné hodiny SUP jógy a půjčovnu najdete v létě právě na Střeleckém ostrově a take na celé řadě dalších míst v Praze i mimo ni.

Oblečení na paddleboard jógu Glidesoul: Wakeguru.cz
Půjčovna paddleboardů: Pltka.cz
Doplňky stravy: Fit-Pro.cz
Foto: Michal Prouza

Další zajímavé články