Wake Camp za lodí 2015

Už od začátku léta se třeboutičtí rybáři třásli z blížícího se termínu 16. - 19. 7., kdy byl v areálu Wake & Fun avizován druhý ročník Wake Campu za lodí 2015. I přes jejich snahy odvrátit hrozbu přejetých vlasců, rušení kapřího klidu a šílených nočních mejdanů, se nakonec camp konal a couchové Lohy, Papája a Domča vám zde přináší report.

Camp jsme odstartovali ve čtvrtek odpoledne, kdy dorazili první campeři. Domča projevila svoje umělecké schopnosti a pro každého připravila havajský věnec z marshmallow bonbónů, který tak posloužil zároveň jako svačina před ježděním. Každý camper také dostal stylové tkaničky do bot od 7/​9/​13. První jízdy se většinou nesly ve znamení prvního letošního rande s vodou, i tak jsme ale třeba od Evy Linkové mohli vidět vysoké heelside wake to wake polety.

V pátek ráno za námi po příjemném “bez-​kocovinovém” ranním běhu dorazili další campeři, kteří se bez váhání zapojili. Dopoledne došlo na první jízdy Marušky, Máry a Kristiánky. Všichni si s výjezdem z vody bez problémů poradili a mohli tak začít přemýšlet nad tím, kam svoje skills posunou dál. 

Odpoledne si vzal campery do parády trampolínový král Naim Ashhab a dal tak všem pořádnou průpravu, která je k wakeboardingu důležitější než si dokážete představit. Během odpoledních jízd nás svým progressem překvapili kompletně všichni. Ještě aby ne, když jste za lodí 2x denně. 

Jako první nám vyzrazil dech Márty Brza se svou switch fs 180. Radostnou atmosféru pak podpořil reprezentant masters riders Tomáš Jílek, který za obrovského supportu z lodi posílal jednu heelside bs 180 za druhou. Třešnička na dortu celého dne na nás ale čekala večer.

V rámci našeho campu se uskutečnilo promítání vůbec prvního českého wakeboardového videa Wakeporning movie, který přijel camperům představit sám rejža Karkys. Skvělý den i večer jsme pak zakončili brutálním mejdanem, při kterém jsme se s Naimem tradičně lehce utrhli ze řetězu a předvedli svoje taneční kreace na baru. Díky akčním kamerkám Lamax Electronics máme celou show natočenou, takže v nejbližší době na Wake Camp facebooku přistane krátký náhled..

Ufff, wakeboardeři ti těžký rána maj! Tentokrát lehce zmačkaní lezeme z postelí a po snídani dáváme refresh koupačku a zahřívací rozcvičku. Po dopolední wakeovačce a salátku k obědu se účastnící zájezdu střetli v tvrdém souboji s názvem Rip Curl SUP contest - ultimátní fight na paddle boardech. Sobotní večer jsme věnovali videocoachingu a poslední radám před nadcházejícím závěrečným závodem. Campeři tak zalehli pořádně namotivovaní vyhrát ceny, které stály za to!

Contest time yo! V půl 10 se ladíme na molíčku a losujeme startovací pořadí. Papaya s Domčou usedají do lodě jako přísní porotci. Z kategorie girls si první místo vybojovala Evča se svým vysokým wake to wake. Druhé místo si vyjela Lucka Kačírková, díky učebnicovým skokům přes špičky. Největším překvapením byla ale Maruška, která si se svou luxusní jízdou odnesla třetí místo. 

V kategorii boys zazářil Márty Brza a stylovýma 180kama si suverénně dojel pro první místo. Na paty mu ovšem šlapal litoměřický lokál a naděje českého wakeboardingu, teprve jedenáctiletý Matěj Štolba. Třetí místo obsadil Honza Vodvárka, který porotu ohromil svýma funny pózičkama během jízdy. Od loňsého campu jsme každopádně u Honzy zaznamenali velký progress - jen tak dál kámo! Velkou pochvalu si zaslouží také Kája, Kika a Amon s Márou, kteří ukázali, že za krátkou dobu jde udělat velký krok dopředu!

Sečteno podtrženo, Wake Camp za lodí 2015 je za námi a zbývá už jen obří děkovačka. Děkujeme všem sponzorům, bez kterých bychom camp neudělali tak stylově. Díky Rip Curl, Liquid Force, Hurley, 7/​9/​13 a 4riders.cz za skvělé věcné ceny. Dále pak Freeride.cz, wakemag.net, Wakelife.cz a Boardmag.cz za mediální support. Velké díky patří Česťovi Procházkovi a celému areálu Wake & Fun, Peldovi a Lukášovi za řízení lodě a v neposlední řadě díky našim camperům - byli jste všichni super!

Wejkujte, užívejte léta a vidíme se příští rok yooo!

Díky & čágo

Papaya a Lohy

Další zajímavé články