"View From A Blue Moon" by John John Florence & Brain Farm - Official Trailer

Surfový svět zažije za pár měsíců premiéru filmu, který bude pravděpodobně přelomem v surfové kinematografii. Za projektem “View From A Blue Moon” totiž stojí John John Florence a Brain Farm Cinema, což samo o sobě mluví za vše!

John John Florence. Pokaždé, když tenhle mladý pán na něco šáhne, to se mu neskutečně daří. JJF samozřejmě jezdí pravidelně závody WSL, ve kterých se někdy neumístí na předních příčkách, ale téměř pokaždé předvede něco, o čem se dlouho mluví. Pravdou ale je, že John Johnova největší síla spočívá ve freesurfingu a natáčení. Sám si svoje filmy režíruje i produkuje a výsledkem je to, že v pouhých 22 letech (!) má za sebou nespočet mega-​úspěšných projektů a filmových partů. Nemluvě o jeho skills, které ve světě surfingu nemají obdoby. JJF je mimořádně všestranný surfer, kterému příroda nadělila neuvěřitelný talent. 

Všichni jeho fanynky a fanoušci a vůbec všichni, kdo mají rádi surfing, se tak prostě musí těšit na jeho nadcházející projekt. Poslední tři roky totiž John John věnoval svůj čas a energii z velké části do natáčení filmu "View From A Blue Moon", pod který se podepíše společně s produkcí - a teď pozor - Brain Farm Cinema! Pokud vám snad tohle jméno nic neříká, stačí zmínit například legendární snowboardové filmy Travise Rice That’s It That’s All nebo The Art of Flight.

Na celý film, který režíroval společně s John Johnem Blake Vincent Kueny, si sice budeme muset počkat ještě pár měsíců, oficiální trailer si ale můžeme vychutnat už teď. Sami posuďte co nás čeká… Takhle o něm mluví sám John John Florence:

"View From a Blue Moon je film, na kterém pracujeme už tři roky. Vždycky mě zajímalo zachycování mého cestování po světě, možná i proto, že moje máma nás s sebou hodně brala na různé cesty když jsme byli malí kluci. Hodně jí zajímalo fotografování a díky tomu jsem se k tomu dostal i já. Je skvělý zachycovat vzpomínky a brát si je s sebou domů," říká John John. 

"A tenhle film v podstatě není jiný. Jednoho dne jsem si udělal seznam mých nejoblíbenějších míst pro život a surfování. Výběr jsem zúžil na sedm, naplánoval jsem si několik dlouhých časových úseků dopředu a pozval jsem svoje kamarády a rodinu. Na některých místech jsme si postavili základnu na několik týdnů, někde dokonce na měsíce. Na mé rodné Havaji jsme natáčeli dvě celé zimy. Tenhle film ukáže některé z největších highlightů za poslední tři roky."

"Můj zájem o fotografii přirozeně přešel k natáčení. Už nějakou dobu úzce spolupracuju s mými přáteli Blakem Kuenym a Erikem Knutsonem a vždycky jsme společně snili o různých způsobech jak zachytit a ukázat surfing nějak jinak, odlišně. Pro tenhle projekt jsme se spojili s produkcí brain Farm, což je parta, která vytvořila moje nejoblíbenější sportovní filmy vůbec: The Art Of Flight a That’s It, That’s All. Oni zachytili snowboarding tak, jako nikdo nikdy předtím. Supermoderní technika, průkopnické úhly z helikoptér, šílené slow-​motion záběry… jejich snowboardové filmy mě vlastně nakoply do surfingu."

"Myšlenka tedy byla použít některé postupy a techniky Brain Farmu ve vodě a zaznamenat surfing tak, jak ještě nikdy zaznamenán nebyl. Během natáčení jsme použili spoustu zábavných hraček, od RED Dragon kamer přes Phantom 4k kamery přidělané na různé vychytávky jako Movi nebo Shotover a umístili jsme je do voděodolných krytů. View From A Blue Moon bude také prvním surfovým filmem natočeným kompletně ve 4K kvalitě."

"Nejlepší věc na tom filmu ale je, jak jsme ho natočili. Ty hračky, co jsme použili, bývaly mohly být ještě větší a mnohem dražší, ale my jsme ten film natočili ve stejném duchu, jako jsme to dělali vždycky předtím. Strávili jsme skvělej čas s rodinou a přáteli na mých nejoblíbenějších místech planety. Surfovali jsme. A natočili to, abychom si to mohli vzít s sebou domů. Nemůžu se dočkat, až se o ty vzpomínky s vámi podělím."

- John John Florence

Riders: John John Florence, Nathan Florence, Ivan Florence, Alex Florence, Bruce Irons, Kiron Jabour, Albee Layer, Matt Meola, Eli Olson, Jamie O’Brien, Koa Rothman, Jordy Smith, Koa Smith, Frank Solomon, Filipe Toledo
Partneři filmu: Hurley, Spy Optic, and Monster Energy

Další zajímavé články