V Jevanech u Prahy tuto sobotu vyvrcholí Kiboko Tour

V redakci nám přistála zpráva o blížící se akci, která již několik let probíhá na rybníku v Jevanech u Prahy. Jedná se o 5. ročník Jevanského Paddleboardového Contestu, který se letos stal i finální zastávkou 4. ročníku Kiboko Tour. Zde je pozvánka včetně programu, ať víte, co vás tuto sobotu čeká. Přiloženy jsou i fotografie z loňského ročníku.

Je to neuvěřitelné, ale už to bude 5 let, co jsme poprvé vyrazili na paddleboardech na hladinu jevanských rybníků. Nejprve jen tak sami pro radost, potom s pár kamarády a pak nás napadlo uspořádat si první malý závod. Tak se zrodil Jevany Paddleboard Contest, který nám za těch 5 let trochu vyrostl a nedělá radost už zdaleka jenom nám.

5 let je tak trochu výročí a tak bude i výroční contest zase o něco větší a lepší. Na Jevaňáku se totiž odehraje mimo jiné velké finále celorepublikové série závodů Kiboko Tour, takže uvidíte závodit i skutečné profíky. To ale nic nemění na tom, že náš závod bude takový, jaký ho máte rádi. Jízdu na paddleboardech si každý bude moct vyzkoušet s dohledem zkušených jezdců a každý se bude moct přihlásit do závodu pro všechny odvážlivce.

Závodit se bude o spoustu věcných cen od našich sponzorů. A komu se nebude chtít měřit své síly s ostatními, ten si může jen vychutnávat ve svém vlastním tempu krásy Jevan přímo z vodní hladiny. K tomu všemu bude samozřejmě zajištěno občerstvení a hygienické zázemí, workshopy a stánky jak pro děti, tak pro dospělé, muzika a hlavně dobrá nálada. 

Kdo se bude chtít 15. září bavit v Jevanech celý den, ten k tomu bude mít jedinečnou příležitost. Paddleboard Contest jsme letos spojili s dopoledními hasičskými závody Jevanský Železňák a na své si přijdou i milovníci filmů, protože ve stejný den proběhne i druhý ročník Mezinárodního filmového festivalu Jevany. Prostě pro každého máme něco.

Program:

Jednotlivé závody:

Beach sprint - Jevanský contest - závod na cca 150m. Startuje se z pláže a jede se na bójku, kde proběhne otočka a zase zpět s výběhem na pláž. Startuje 2 až 8 lidí (podle počtu přihlášených) s postupovým klíčem do finále. Kategorie muži /​ ženy /​ děti.

Technical race - závod na 3 až 6 kol (dle tratě) kolem bójek na cca 2.5 až 3 km. Hromadný start z pláže. Každá kategorie startuje zvlášť (muži /​ženy /​ děti).

Long distance - nejdelší závod s hromadným startem, kde se prověří především vytrvalostní dovednosti.

Ponton race - závod 4 - 6 členných týmů na mega boardu. 

Pravidla:
Plováky na sprint budou mít všichni stejné (dodá pořadatel)
Plováky na technical race si mohou závodníci půjčit u pořadatele, nebo mohou mít svoje, avšak pouze do velikosti 12" (hobby kategorie) a do 14" (sport kategorie)

Startovné:
100Kč sprint /​ 150Kč technical race /​ 150Kč long distance/​ ponton race a dětské kategorie zdarma.

Přihlášky:
bit.ly/prihlaska-jevany
Přihlásit se můžete i na místě, startovné se platí v den závodu.
Případné dotazy zjistíte na čísle pořadatelů - Jirka - 724732774, Lukáš - 777231921

Časový harmonogram:
9:00 - 10:30 prezentace
11:00 start závodu long distance - hromadný start
14:00 start závodu technical race - start po kategoriích
16:00 start závodu Jevanský contest sprint
17:30 vyhlášení výsledků

Podrobnosti najdete i na následujících odkazech:
Paddleboard Contest Vol. 5 - fb událost
Jevanský Paddleboard Contest - fb stánka
Kikobo Tour IV. Jevany u Prahy - fb událost
Více fotek z loňského ročníku

Další zajímavé články