Bread&Butter Berlín

V německém Berlíně se již tradičně koná jeden z nejzajímavějších módních veletrhů. Letos proběhl o víkendu 15.-17.1.2013 a krátce tam můžete hodit oko společně s Ivou Slapničkovou.

B & B je inovativní výstava progresivního a vyvíjejícího se byznysu současné módní kultury a stylu na evropském kontinentu. Koná se dvakrát ročně – vždy v lednu v Berlíně a v červenci v Barceloně. Berlín možná dříve býval ve stínu ostatních evropských metropolí, ale tamní scéna se v posledních letech pohnula výrazně kupředu. Berlínský styl prošel velkou a pozitivní změnou, přítomnost německé metropole na módní mapě světa se zvýraznila a skutečnost, že se Bread & Butter Trade Show koná právě tady, to jen dokazuje.

Odehrává se v zajímavých interiérech bývalého letiště Tempelhof a nejenom tam. Tématické párty, večírky a galerijní výstavy jsou pořádány napříč celým Berlínem a fungují jako oslava mladé kultury a všeho, co s ní souvisí.

Přes šest stovek vystavovatelů z celého světa má možnost ukázat s předstihem svou kolekci a vysvětlit individuální filosofii značky. Vstup je bohužel striktně povolen jen limitovanému počtu vyvolených. Mnoho fotogalerií a videí lze shlédnout např. na oficiálním webu. B & B je v podstatě něco jako setkání nákupčích, zástupců, obchodníků, novinářů a editorů magazínů na jednom místě a v jeden a ten samý čas. 

Výstava je rozdělena na 4 části: Denim Sportswear, Street Fashion, Function Wear a Casnal Dressed Up. Mezi prezentující se značky a jejich nejnovější kolekce patří např. Adidas Originals, Addict, Barbour, Duck and Cover, Fred Perry, Humör, Nikita, Keds, Levi´s Vintage, Scotch & Soda nebo WeSC. 

Další zajímavé články